Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Den Kommunale Byggesagsbehandler

Komponent – Kommunernes Udviklingscenter
2 moduler
Dansk
Kursus
Middelfart
Startdato: 10-05-2021 09:30 - Middelfart
10.825 DKK ekskl. moms

Hvorfor vælge Komponent – Kommunernes Udviklingscenter?

For medarbejdere og ledere i den offentlige sektor

Praksisnær viden og kompetenceudvikling

Kompetente undervisere, der kender din praksis

Kursusbeskrivelse

Den Kommunale Byggesagsbehandler - Komponent har to moduler til dig, der vil være endnu bedre til byggesagsbehandling.

Som kommunal byggesagsbehandler medvirker du til realisering af erhvervslivets vækstplaner og bidrager til at gøre borgernes drømme om det gode liv til virkelighed. 

Du har en central rolle som sparrings- og samarbejdspartner, men du skal samtidig sikre, at lovgivning, servicemål og lokale planer og rammer overholdes. Det betyder i praksis, at du skal mestre både lovgivning og den løsningsfokuserede dialog, hvis du vil lykkes kommunal byggesagsbehandler.

Dit udbytte af Den Kommunale Byggesagsbehandler

Her får du styr på lovgivningen og de forvaltningsmæssige rammer for god og korrekt byggesagsbehandling, og du arbejder med myndighedsrollens mange kasketter i forhold til de borgere og virksomheder, der skal bygge om, bygge til eller bygge nyt.

Forløb i to moduler

Den Kommunale Byggesagsbehandler består af to moduler. Du kan tage modulerne enkeltvis, men hvis du tager begge moduler, får du et bedre overblik over din opgave, din rolle og dine muligheder som kommunal byggesagsbehandler. 

Modul 1: Grundlæggende byggesagsbehandling

Her får du styr på det formelle grundlag for god og korrekt byggesagsbehandling. Vi gennemgår byggemyndighedens retsgrundlag, herunder byggeloven, bygningsreglementet og de grundlæggende principper for kommunal forvaltning, og du får viden om f.eks. tinglysning, servitutter og tinglysning. 

Modul 2: Kontrol og service

Her arbejder vi videre med planloven og byggeloven, og vi sætter fokus på juraen i skønsmæssige konsekvenser, ansvarsreglerne og de kommunale konsekvenser heraf. Du lærer også at indgå i dialog og sparring med borgere, virksomheder og den øvrige forvaltning, så du kan yde god rådgivning uden at gå på kompromis med love og regler. 

Målgruppe

Modul 1: Målgruppen er nye og mindre erfarne byggesagsbehandlere. For at få det fulde udbytte af kurset, er det et krav, at man har minimum 6 måneders erfaring. Vi anbefaler også, at man har relevant faglig uddannnelse.

Modul 2: Kurset er for erfarne byggesagsbehandlere i kommunerne. Det er et krav at man har minimum 1½ års erfaring.

Pris

Prisen for modul 1 er 10.675 kr. Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning samt overnatning i enkeltværelse.

Kontakt for pris på modul 2. 

Om udbyderen

COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling

COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling er en forening ejet af de danske kommuner. Som læringspartner understøtter vi kommunal udvikling og de aktuelle velfærdsreformer gennem praksisnær kompetenceudvikling for alle kommunale politikere, ledere og medarbejdere. COK sætter mennesker og processer i...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Komponent – Kommunernes Udviklingscenter

Hedeager 5
8200 århus n

Telefon: 87 79 63 00


Få information

Udfyld formularen for mere information om Den Kommunale Byggesagsbehandler

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Du vil måske også være interesseret i: