Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-18 af 18
 

Persondataforordning kursus – Bliv klar til GDPR

Selvom vi for længst har passeret den berygtede dato, som fik alle dataansvarlige til at ryste i bukserne, og du på nuværende tidspunkt, bør have helt styr på EU’s persondataforordning, så er det ikke forsent at lære endnu mere. Måske er der opstået tvivlsspørgsmål undervejs, du gerne vil have afklaret, eller måske har virksomheden lige ansat dig, som ny persondataansvarlig, og du har brug for den nyeste viden. Fortvivl ej, vi har masser af kurser i GDPR.

Persondataforordning kursus

Persondataforordning kursus – hvad betyder det der GDPR overhovedet?

GDPR står for General Data Protection Regulation, eller på dansk: Persondataforordning. Loven stiller nye krav til dokumentation og datasikkerhed for alle virksomheder der arbejder med europæiske borgers persondata. I Danmark betyder det, at der som udgangspunkt ikke må være anden dansk lovgivning, der regulerer behandling af personoplysninger.

Formålet med persondataforordningen, er at understøtte det digitale indre marked i EU, samt styrke beskyttelsen af personlige oplysninger, og hvordan disse behandles for EU's borgere. Personlige data kan bestå af information om medarbejdere, såvel som kunder, eller potentielle kunder. Et håb fra EU er at harmonisere reglerne mellem EU-medlemslandene gennem denne type lovgivningsmæssige rammer. Tidligere har det været op til hvert land at fortolke direktivet om beskyttelse af personlige oplysninger, men fra den 25. maj 2018 gælder den samme lovtekst i alle EU-lande.

Hvorfor bør du taget et persondataforordning kursus

Den nye persondataforordning stiller nye og større krav til datasikkerhed i sagsbehandlingen. Mange af begreberne og principperne er kendt fra den tidligere persondatalov, men der er også blevet indført en række nye bestemmelser, der er vigtig at have styr på som virksomhed.

Med et persondataforordning kursus bliver du sat grundigt ind i de nye regler, og hvad de har af betydning for jeres arbejdsgange. På et kursus i GDPR vil du blive introduceret til persondataforordningen og får et overblik over de mange krav, der stilles til behandlingen af personoplysninger sammenholdt med de gældende regler i persondataloven. Hvis din virksomhed ikke har styr på reglerne, kan det koste rigtig dyrt, og derfor er det vigtigt at I har helt styr på reglerne, og hvordan I følgerne dem bedst muligt.

Hvad lærer du på et persondataforordning kursus?

Med et persondataforordning kursus bliver du introduceret til principperne bag persondatabeskyttelse og opnår indsigt i EU persondataforordningens krav til dataansvarlighed, databehandling og behandlingssikkerhed samt til håndtering af de datarettigheder, som borgere og forbrugere kan påberåbe sig som led i deres ret til at kontrollere egne data.

På kurserne vil også ofte møde muligheden for at arbejde med metoder og redskaber, der sætter dig i stand til at planlægge en implementeringsproces, og som tager afsæt i din hverdag. Du bliver klogere på hvad reglerne betyder konkret i praksis.

På et persondataforordning kursus kan du fx komme igennem:

  • Grundlæggende persondataret
  • Centrale definitioner
  • Grundlæggende rettigheder og håndtering af henvendelser fra den registrerede Datatilsynets rolle (vejledning og sanktioner)
  • Samspil med anden lovgivning (bl.a. markedsføringsloven)
  • Hvornår skal man have en DPO (Databeskyttelsesrådgiver) og hvem må være DPO
  • Krav til DPOens involvering (organisationen)
  • Prioritering med begrænsede ressourcer
  • Organisering af arbejdet – fra implementering til drift
  • Når uheldet er ude

Er det relevant for dig, at tage et persondataforordning kursus?

Kurserne i GDPR henvender sig primært til dog som arbejder med virksomhedens persondata, som behandler personoplysninger og/eller har ansvaret for at planlægge og implementere persondataforordningen og som ønsker at få hjælp til at gribe arbejdsopgaven rigtig an.

Du kan f.eks. arbejde med IT- og informationssikkerhed, projektledelse, ledelse, kunderegistreringer, HR, compliance, software udviklere jura, marketing, intern revision mv. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Filtrér listen og vælg det rette kursus


Send en henvendelse


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Kundecase
Den nye databeskyttelsesforordning

"Kurset er perfekt for jurister og andre, der arbejder med implementeringen af databeskyttelsesforordningen - super god og grundig formidling."

- Maria Plougheld, jurist i Assens Kommune

Læs mere
Den nye forhandler

"En fantastisk ahaoplevelse i forhold til forståelse af en forhandlingssituation. Både i forhold til hvorfor andre gør som de gør, men i høj grad også hvordan man selv kan påvirke udfaldet."

- Kristina Zeemann, COO i Vision Management A/S

Læs mere
Ledelse af specialister

"Et meget spændende og inspirerende kursus - med godt med tempo over!"

- Christian Jørgensen, sekretariatsleder

Læs mere
Konflikthåndtering og det gode s...

”Konflikthåndtering og det gode samarbejde' er et yderst relevant kursus, hvor man gennem en vekselvirkning mellem teoretiske oplæg og øvelser/gruppearbejde får gode værktøjer med sig hjem.”

-Tine Rosenmeier, specialkonsulent i Region Midtjylland

Læs mere