Få mere at vide om sortering af søgeresultater

Hvordan fungerer vores søgemaskine?

finduddannelse.dk benytter en algoritme til at generere relevante søgeresultater for vores brugere. Du kan selv vælge, hvordan mulighederne præsenteres ved at bruge vores forskellige filtre og sorteringsmuligheder.

Når du benytter en sorteringsmulighed, bliver uddannelserne rangeret efter det kriterium, du har valgt, såsom pris eller længde på kurset/uddannelsen. Når du bruger filtre, er søgeresultaterne begrænset til kun at vise uddannelser og/eller kurser, der opfylder dine valgte kriterier, som for eksempel kan være placering, uddannelseskategori eller lignende.

Hvis du ikke har valgt en bestemt sorteringsrækkefølge, bruger vi vores egen relevansbaserede algoritme til at præsentere søgeresultaterne. Vores algoritme er designet til at tage højde for mange forskellige faktorer, så du som bruger bliver præsenteret for så relevante søgeresultater som muligt.

I faldende rækkefølge er rangeringen primært baseret på følgende parametre:

Tekstrelevans: For at finde de mest relevante uddannelser og/eller kurser for dig som bruger, er tekstrelevans sammenholdt med udvalgte filtre den vigtigste faktor, vi bruger til at præsentere søgeresultaterne. Uddannelses- og kursusforløb, der bedst matcher de definerede/valgte søgefiltre, rangeres højest. Rækkefølgen af ​​søgeresultaterne er baseret på, hvor godt navnet, beskrivelsen og kategorien af ​​et uddannelses- eller kursusforløb matcher dine valgte filtre eller søgetermer.

Anmeldelser: Rækkefølgen af de præsenterede kurser/uddannelser i søgeresultaterne påvirkes ligeledes af uddannelsens/kursets anmeldelser. Kursus- og/eller uddannelsesforløb med nyere/aktuelle anmeldelser har en tendens til at rangere højere i søgeresultaterne.

Samarbejdspartnere: For at hjælpe alle i Danmark med at finde det rigtige kursus- eller uddannelsesforløb, viser vores søgeresultater både udbydere, vi har, og dem, vi ikke har et aktivt samarbejde med. Kursus- eller uddannelsesforløb fra udbydere, som vi har et aktivt samarbejde med, har en tendens til at rangere højere i søgeresultaterne. Denne rangeringsfaktor er binær og påvirkes ikke af partnerskabets størrelse, men kun af om der er tale om et aktivt partnerskab eller ej.

Annoncer/reklame

En uddannelsesudbyder kan påvirke placeringen i søgeresultaterne ved at købe særlige annonceplaceringer på sitet. For at skelne disse placeringer/resultater fra andre søgeresultater, vil disse være markeret som ”Sponsoreret”, ”Promoted” eller ”Annonce”.

Vores søgealgoritme kan ændre sig over tid

For at kunne levere så relevante søgeresultater til vores brugere som muligt, kan vores søgealgoritme ændre sig over tid. Denne side vil blive opdateret for at afspejle eventuelle ændringer foretaget i algoritmen.

Sidst opdateret: 28-02-2023


Annoncer