Filtrer efter
Kategori
AMU - Arbejdsmarkedsuddannelser
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-20 af 698
1
2
3
4
...
35
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

FAQ

 • Prisen på et AMU kursus (Arbejdsmarkedsuddannelser) varierer afhængigt af flere faktorer, såsom kursuslængde, indhold og geografisk placering. AMU kurser kan være gratis for dig som kursusdeltager, hvis du er ledig eller i job med ret til kompetenceudvikling. Hvis du er i job uden ret til kompetenceudvikling, kan du stadig deltage i AMU kurser, men der vil være en deltagerbetaling.

 • Du kan tage så mange kurser, som du ønsker og har behov for, og som din arbejdsgiver godkender, hvis du er i arbejde. Hvis du er ledig, kan du normalt tage op til 6 ugers AMU-kurser inden for en 12 måneders periode, hvis det vurderes, at det kan øge dine muligheder for at komme i job.

 • AMU står for "Arbejdsmarkedsuddannelser" og er en uddannelsesform, der er målrettet mod voksne på arbejdsmarkedet. AMU-kurser er korte, praktisk orienterede uddannelser, der kan hjælpe med at opkvalificere eller omstille medarbejdere til nye opgaver og krav på arbejdspladsen.

  AMU-kurserne kan dække mange forskellige emner og fagområder.

 • AMU-kurser er åbne for alle voksne på arbejdsmarkedet, der ønsker at opkvalificere sig fagligt eller udvikle nye kompetencer. Det kan være både lønmodtagere og selvstændige erhvervsdrivende, der ønsker at lære noget nyt eller blive bedre til det, de allerede laver.

  Der er også mulighed for at tage AMU-kurser som ledig, hvis det vurderes, at kurserne kan øge ens muligheder for at komme i job.

AMU kurser - få flere værktøjer til din dagligdag

Et AMU kursus er for både faglærte og ufaglærte, og kurserne giver dig anerkendte kompetencer rettet mod erhvervslivet.

Du har mulighed for at starte din færd igennem AMU ved at gennemgå programmet Individuel Kompetencevurdering (IKV i AMU). Dette program har det formål at vurdere og anerkende dine realkompetencer, således, at du kan få designet og tilpasset den rette efteruddannelse inden for de rammer AMU kurserne tillader.

Når du deltager på et AMU kursus, får du et tilbud om at få en vurdering af din basale færdigheder i læsning, skrivning, regning og matematik. Dette gøres for at sikre at alle deltagere har den faglige basis på plads, inden der startes på et kursus med et højt fagligt niveau. Såfremt du har behov for det, tilbydes der vejledning til de kurser, som kan styrke de områder, hvor du er udfordret.

Hvad er AMU?

AMU er en forkortelse for arbejdsmarkedsuddannelse. AMU tilbyder et bredt udvalg af erhvervsrettede voksenuddannelser og efteruddannelser målrettet både den offentlige og private sektor. Du er kvalificeret til at tage AMU kurser uanset din faglige baggrund, da kurserne tilbyder kompetencer for den faglærte såvel som den ufaglærte.

AMU kurser er som udgangspunkt korterevarende uddannelser med det formål at få dækket ufaglærte og faglærtes behov for at tilegne sig de kvalifikationer og kompetencer, arbejdsmarkedet efterspørger. Et AMU kursus kan være en del af en uddannelsesstruktur, der kan give dig visse anerkendte kompetencer på arbejdsmarkedet og efterfølgende kan give dig merit til visse erhvervsuddannelser. Du kan således klargøre dig til den erhvervsuddannelse, du ønsker dig, eller du kan bygge oven på den baggrund, du har i forvejen.

Tip: Se 10 grunde til at vælge et AMU kursus

Arbejdsmarkedsuddannelserne bliver tilrettelagt og designet i et tæt samarbejde mellem ministeriet og arbejdsmarkedets parter for at sikre dig det mest relevante AMU kursus. Dette samarbejde gør, at kurserne altid er fuldkomment opdaterede med hensyn til den nyeste teori og praktiske metoder for indlæring.

AMU kurser er for både faglærte og ufaglærte i den private såvel som offentlige sektor. Kurserne er typisk korte men giver rig mulighed for at tilføje og udvikle nye kompetencer, som du kan benytte på din arbejdsplads.

Du kan også finde AMU kurser i dit område:

Formålet med AMU kurser er at skabe et fleksibelt arbejdsmarked ved at give dig og dine kolleger mulighed for at udvikle jeres kompetencer løbende. Derved får du nye kompetencer, og du får igangsat din personlige udvikling, som gavner din virksomhed med værktøjer som er efterspurgt af arbejdsmarkedet.

Hvilke kurser tilbyde AMU?

Der findes mange forskellige AMU kurser, også kaldet voksenuddannelser, og på denne side har vi samlet et udvalg, af hvilke emner du kan tage AMU kurser i. 

 • Almene emner så som: Dansk, Matematik, Engelsk osv. 
 • Sundhedssektoren
 • Ledelse
 • Arbejdsmiljø
 • HR
 • Og meget mere

Hvem kan gå på AMU kurser?

AMU kurser er tiltænkt ufaglærte og faglærte for at styrke dem på arbejdsmarkedet, af samme grund bliver det ofte kaldet voksenuddannelser. Alle kan altså tage et AMU kursus, dog skal du være opmærksom på, at overstiger dit uddannelsesniveau en erhvervsuddannelse, er du uden for AMU målgruppen, hvilket altså have betydning for prisen.

Hvad koster et AMU kursus?

I 2024 er deltagerbetalingen typisk på 208 kr. pr. dag. Prisen afhænger dog som sagt af dit uddannelsesniveau, samt hvilket AMU kursus du ønsker.

Derudover kan der være et tillæg på op til 700 kroner pr. uge.

På nogen uddannelsesområder er der som regel ingen deltagerbetaling. 

Er du ledig og tager en jobrettet uddannelse, kan amu kurser også være gratis for dig. 

Bevis for dit kursus

Når du har afsluttet dit AMU kursus, får du et kursusbevis, som følger dig videre i din karriere. Det er at betragte som et eksamensbevis, og et bevis på, at du besidder de kompetencer, som kurset tilbyder.

Når du vælger dit AMU kursus, skal du være opmærksom på, hvor du søger og hvor længe kurset varer. Hvis du har spørgsmål så kontakt gerne dit kursussted. Det er vigtigt at bemærke, at de individuelle uddannelsessteder selv fastsætter antallet af uddannelsespladser på AMU kurserne, inden for de rammer ministeriet opstiller.

Læs spændende artikler om AMU kurser, finansiering og meget mere her!