Er du HR medarbejder? Og vil du gøre os klogere på dine største udfordringer, når det kommer til kompetenceudvikling? Svar på vores korte survey her

Filtrer efter
Kategori
Akademiuddannelser
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-20 af 415
1
2
3
4
...
21
Annoncer

Reportager indenfor Akademiuddannelser

FAQ

  • En akademiuddannelse er en fleksibel voksenuddannelse, du kan tage på deltid. En akademiuddannelse tages typisk ved siden af arbejdet - typisk om aftenen eller i weekenden. En akademiuddannelse er normeret til 60 ECTS-point og består af oftest af 5-6 moduler, der fordeler sig mellem obligatoriske moduler, valgmoduler og et afgangsprojekt.

  • Forskellen på en akademiuddannelse og en diplomuddannelse findes i uddannelsesniveauet, idet en akademiuddannelse er niveau 5 i Den danske kvalifikationsramme, og diplomuddannelser svarer til niveau 6. Desuden giver en akademiuddannelse adgang til en diplomuddannelse.

  • På alle akademiuddannelser er der deltagerbetaling, og en akademiuddannelse kan både finansieres af dig selv eller af din arbejdsgiver. Det er svært at komme med et konkret bud på, hvad en akademiuddannelse koster, da det afhænger af de enkelte moduler, du vælger. Priserne for de enkelte moduler kan typisk findes der, hvor du ønsker at tage din akademiuddannelse.

  • For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du have minimum 2 års erhvervsuddannelse eller en gymnasiel uddannelse samt min. 2 års relevant erhvervserfaring. Lever du ikke op til de nævnte adgangskrav kan du søge om realkompetencevurdering.

  • En akademiuddannelse tager typisk 3 år. Typisk tager du et modul ad gangen, og du kan også sagtens nøjes med at læse enkelte akademifag, hvis du ikke vil tage en hel akademiuddannelse. Vælger du en fuld akademiuddannelse tager den typisk omkring de nævnte 3 år, afhængigt af, hvordan du vælger at sammensætte den. Du har i alt 6 år til at gennemføre en hel akademiuddannelse fra den dag, du starter. 

Tag en akademiuddannelse på deltid

Vil du videreuddanne dig uden at sætte karrieren på pause? Akademiuddannelser giver dig mulighed for at studere på deltid og styrke dine kompetencer, uanset din branche eller baggrund.

En akademiuddannelse er en videreuddannelse for voksne med erhvervserfaring, der ønsker at opkvalificere sig ved siden af jobbet. Det er aldrig for sent at udvikle dig og skabe nye karrieremuligheder gennem uddannelse.

Her kan du læse mere om, hvad en akademiuddannelse er, og hvilke muligheder der findes, så du kan vælge den rette uddannelse for dig.

Hvad er en akademiuddannelse?

En akademiuddannelse (AU) er en fleksibel videreuddannelse, der hjælper dig med at styrke din faglige profil. Uddannelsen kombinerer teori og praksis og bygger videre på din eksisterende erfaring. Det gør det muligt at anvende din nye viden direkte i jobbet eller bruge den som springbræt til nye karriereveje.

Du kan tage uddannelsen på deltid eller vælge en akademiuddannelse online for mere fleksibilitet. Der er deltagerbetaling på akademiuddannelser, men du har mulighed for at søge finansiering.

Hvad svarer en akademiuddannelse til?

Når du afslutter uddannelsen, får du en akademigrad. En akademiuddannelse svarer til niveau 5 i den danske kvalifikationsramme og regnes som en kort videregående uddannelse.

Hvem kan tage en akademiuddannelse?

Akademiuddannelser henvender sig til voksne med erhvervserfaring, der ønsker at videreuddanne sig ved siden af jobbet og andre forpligtelser uden at skulle starte på et fuldtidsstudie.

En akademiuddannelse er særligt relevant, hvis du vil specialisere dig inden for dit fagområde eller udvikle dine færdigheder på tværs af fagområder, fx hvis du arbejder i en tværfaglig rolle eller drømmer om nye karrieremuligheder.

Adgangskrav til akademiuddannelser

For at blive optaget skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring efter din adgangsgivende uddannelse. Hvis du har en erhvervsuddannelse, kan erfaringen være opnået undervejs i uddannelsen.

Desuden skal du have gennemført én af følgende uddannelser:

  • En relevant erhvervsuddannelse
  • En gymnasial uddannelse
  • En relevant grunduddannelse for voksne (GVU)
  • En anden relevant uddannelse på samme eller højere niveau

Hvilke akademiuddannelser kan jeg tage?

Akademiuddannelser dækker mange fagområder og kan skræddersys efter dine behov. Du kan vælge en fastlagt retning, kombinere moduler på tværs af fagområder eller sammensætte et individuelt forløb. Du kan også afslutte uden specialisering for en bredere profil.

Eksempler på akademiuddannelser:

  • Akademiuddannelse i ledelse – Styrk dine kompetencer inden for strategi, personaleledelse og forretningsudvikling.

  • Akademiuddannelse i økonomi og administration – Lær om økonomistyring, regnskab og finansiel rådgivning.

  • Akademiuddannelse i finansiel rådgivning – Opnå viden om investering og finansiel planlægning.

  • Akademiuddannelse i sundhedspraksis og velfærd – Specialisér dig inden for social- og sundhedssektoren.

  • Akademiuddannelse i HR og personale – Bliv skarp på rekruttering, medarbejderudvikling og organisationskultur.

  • Akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration – Få indsigt i forvaltningsret, politik og administration.

Der er mange muligheder, og med en fleksibel akademiuddannelse kan du i samarbejde med uddannelsesstedet skabe din egen uddannelsesprofil og kombinere fag på tværs af uddannelser, så du finder den, der passer til dine interesser.

Hvor lang tid tager akademiuddannelsen?

En akademiuddannelse er modulopbygget, så du kan tage ét eller flere moduler ad gangen og dermed gennemføre uddannelsen i dit eget tempo.

Uddannelsens varighed:

  • Deltid: Cirka 3 år

  • Fuldtid: Omkring 1 år

  • Maksimal studietid: 6 år fra studiestart

Hvad kan man bruge en akademiuddannelse til?

Med en akademiuddannelse får du flere karrieremæssige fordele og nye muligheder:

  • Flere jobmuligheder – Styrk dine kompetencer, så du kan avancere eller skifte karriere.
  • Specialisering – Fordyb dig i et fagområde og styrk din viden i dit nuværende eller kommende job.
  • Stærkere faglig profil – Få en formel uddannelse, der dokumenterer dine kompetencer.
  • Videreuddannelse – Brug akademiuddannelsen som adgang til en diplomuddannelse.

Uanset hvad du vælger, står du stærkere på arbejdsmarkedet med en akademiuddannelse i rygsækken.

Hvad kommer efter en akademiuddannelse?

Efter en akademiuddannelse kan du tage en diplomuddannelse, hvor du kan specialisere dig yderligere og åbne døren til flere karrieremuligheder, fx inden for ledelse eller strategiske funktioner. Vil du vide mere om forskellem mellem en akademiuddannelse og en diplomuddannelse, kan du læse her.

Se mulighederne for en diplomuddannelse her!

Hvor kan jeg tage en akademiuddannelse?

Du kan tage en akademiuddannelse på erhvervsakademier, professionshøjskoler og universiteter i hele landet. Mange akademiuddannelser kan også tages online, så du kan planlægge din studietid mere fleksibelt.

Brug søgefunktionen her på siden og find en akademiuddannelse tæt på dig, der matcher dine behov og karrieremål.

Find en akademiuddannelse online her!

Hvad koster en akademiuddannelse?

Prisen afhænger af udbyder, fagområde og undervisningsform. Du betaler typisk per modul, og en fuld akademiuddannelse kan koste mellem 60.000 og 75.000 kr.

Hvordan finansierer jeg en akademiuddannelse?

Selvom der er deltagerbetaling, er der flere muligheder for økonomisk støtte:

Læs hele vores guide til finansiering af efteruddannelse her!

Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU)

Hvis du er i arbejde, over 25 år og tager en akademiuddannelse på deltid, kan du søge SVU, der dækker en del af din løn, mens du studerer. Bliv klogere på SVU og betingelserne her.

Støtte fra arbejdsgiver

Mange arbejdsgivere vil gerne betale din akademiuddannelse, hvis den styrker dine kompetencer i din nuværende rolle. Læs 7 gode råd til at få din chef med på idéen og få din efteruddannelse betalt her.

Fonde og Tilskud

Flere fonde og overenskomster giver tilskud til videreuddannelse afhængigt af din branche og jobstatus Eksempler på ordninger:

  • Omstillingsfonden – Tilskud på op til 10.000 kr. for faglærte og ufaglærte i privat ansættelse.
  • Kompetencefonde – Finansiering af opkvalificering for medarbejdere i bestemte fag gennem overenskomster.
  • Tryghedspuljen – Hjælp til uddannelse for medarbejdere, der risikerer at miste deres job.

Undersøg dine muligheder for tilskud til akademiuddannelser:

Find den rette akademiuddannelse her

Uanset om du vil tage en akademiuddannelse online, en akademiuddannelse SOSU eller en akademiuddannelse i ledelse, giver en akademiuddannelse dig nye kompetencer, åbner for bedre jobmuligheder og fremmer din faglige udvikling.

Sammenlign akademiuddannelser her på siden og find den uddannelse, der passer bedst til dine mål!