Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Søg legater til din efteruddannelse

Har du brug for økonomisk hjælp til din kommende efter- eller videreuddannelse, og har du ikke mulighed for at søge økonomisk støtte gennem overenskomst, bruttolønsordningen, SVU eller omstillingsfonden, så er det heldigvis muligt at søge et legat. 

I Danmark findes der over 20.000 legater, hvoraf mange er øremærket til uddannelse. Nogle af disse legater er specifikt møntet mod støtte til videre- og efteruddannelse. Beløbene du kan søge om kan være alt fra få hundrede kroner til flere tusinde, der betaler et helt modul eller fx en masteruddannelse. 

Når du søger et legat, skal du være opmærksom på hvem og hvad fonden støtter. Der er ind imellem nogle specifikke krav, som fx tilknytning til et bestemt lokalområde eller virksomhed, der er også fonde der støtter bestemte professioner som fx sygeplejersker eller ernærings- og husholdningsøkonomer. 

Find frem til legaterne 

Den nemmeste måde at finde frem til et legat eller fond er ved at søge på Google. Det kan fx være “Legat videreuddannelse/efteruddannelse” eller på din profession: “sygeplejerske legat”. 

Du kan også finde en liste over alle typer af legater, og se om der er nogle der passer på din situation. Det er fx Legathåndbogen eller den helt analoge bog: Vejviser til legater og fonde

Lav en god legatansøgning

Når du først har fundet de legater, du ønsker at søge, så skal du have skrevet en god motiveret ansøgning. De fleste legater og fonde har en række krav til hvad du skal sende med, så husk at læse alt igennem, inden du trykker send. 

Senest opdateret: 16 dec 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 16-12-2020

Sådan søger du finansiering til efteruddannelse gennem Tryghedspuljen

Er du kommunal medarbejder og er du blevet afskediget som følge af besparelser, organisationsændringer,lukning af institutioner eller nedlæggelse af arbejdspladser? Så har du mulighed for at søge tilskud til efteruddannelse via Tryghedspuljen.

Læs mere
Sidst opdateret 21-07-2020

Fremtidens kursusformater: COVID-19 leder til innovation

E-learning har længe været på alles læber, i alles fremtidsudsigter og i alles langsigtede strategi – men uden for alvor at slå igennem i Danmark. I marts måned 2020 blev vi alle midlertidigt nødt til at gøre tanker til handling og omlægge afholdelse af kurser og uddannelser til online. Men hvad kommer det til at betyde for fremtidens kursusformater? Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2020

Uddan dig mens du er på dagpenge

Som dagpengemodtager har du rig mulighed for at dygtiggøre dig, mens du er ledig. 

Læs mere
Sidst opdateret 23-07-2020

Kompetenceudvikling ifølge HR cheferne

Hvordan ser kompetenceudvikling og efteruddannelse ud set med HR-briller? Vi har spurgt Microsoft, Codan og BASF, hvordan de arbejder med kompetenceudvikling i forhold til både nye og gamle medarbejdere og, hvad der forventes af medarbejderne i forhold til at holde sig opdaterede med både udvikling og den seneste viden

Læs mere