Søg legater til din efteruddannelse

Har du ikke mulighed for at søge økonomisk støtte til din efter- og videreuddannelse f.eks. via din overenskomst? Læs om dine muligheder for at søge et legat her.

Søg legater til din efteruddannelse | Læs hvordan lige her

Har du brug for økonomisk hjælp til din kommende efter- eller videreuddannelse, og har du ikke mulighed for at søge økonomisk støtte gennem overenskomst, bruttolønsordningen, SVU eller omstillingsfonden? Så har du heldigvis mulighed for at søge et legat.  

I Danmark findes der over 20.000 legater, hvoraf mange er øremærket til uddannelse. Nogle af disse legater er specifikt møntet mod støtte til videre- og efteruddannelse. Beløbene du kan søge om kan være alt fra få hundrede kroner til flere tusinde, der betaler et helt modul eller fx en masteruddannelse. 

Når du søger et legat, skal du være opmærksom på hvem og hvad fonden støtter. Der er ind imellem nogle specifikke krav, som fx tilknytning til et bestemt lokalområde eller virksomhed, der er også fonde der støtter bestemte professioner som fx sygeplejersker eller ernærings- og husholdningsøkonomer. 

Find frem til legaterne 

Den nemmeste måde at finde frem til et legat eller fond er ved at søge på Google. Det kan fx være “Legat videreuddannelse/efteruddannelse” eller på din profession: “sygeplejerske legat”. 

Du kan også finde en liste over alle typer af legater, og se om der er nogle der passer på din situation. Det er fx Legathåndbogen eller bogen: Vejviser til legater og fonde som kan lånes på udvalgte biblioteker i Danmark. 

Lav en god legatansøgning

Når du først har fundet de legater, du ønsker at søge, så skal du have skrevet en god motiveret ansøgning. De fleste legater og fonde har en række krav til hvad du skal sende med, så husk at læse alt igennem, inden du trykker send. 

Download guiden til din legatansøgning her

Få de gode tips og tricks til din ansøgning, der kan gøre en forskel, i vores guide! Du kan også læse mere om hvordan du finder det rigtige legat og hvordan du egentlig skal skrive din ansøgning. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Kontakt detaljer

Vi håber, at du vil finde guiden brugbar


Annoncer

Du er måske også interesseret i: