Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Søg legater til din efteruddannelse

Har du brug for økonomisk hjælp til din kommende efter- eller videreuddannelse, og har du ikke mulighed for at søge økonomisk støtte gennem overenskomst, bruttolønsordningen, SVU eller omstillingsfonden, så er det heldigvis muligt at søge et legat. 

I Danmark findes der over 20.000 legater, hvoraf mange er øremærket til uddannelse. Nogle af disse legater er specifikt møntet mod støtte til videre- og efteruddannelse. Beløbene du kan søge om kan være alt fra få hundrede kroner til flere tusinde, der betaler et helt modul eller fx en masteruddannelse. 

Når du søger et legat, skal du være opmærksom på hvem og hvad fonden støtter. Der er ind imellem nogle specifikke krav, som fx tilknytning til et bestemt lokalområde eller virksomhed, der er også fonde der støtter bestemte professioner som fx sygeplejersker eller ernærings- og husholdningsøkonomer. 

Find frem til legaterne 

Den nemmeste måde at finde frem til et legat eller fond er ved at søge på Google. Det kan fx være “Legat videreuddannelse/efteruddannelse” eller på din profession: “sygeplejerske legat”. 

Du kan også finde en liste over alle typer af legater, og se om der er nogle der passer på din situation. Det er fx Legathåndbogen eller den helt analoge bog: Vejviser til legater og fonde

Lav en god legatansøgning

Når du først har fundet de legater, du ønsker at søge, så skal du have skrevet en god motiveret ansøgning. De fleste legater og fonde har en række krav til hvad du skal sende med, så husk at læse alt igennem, inden du trykker send. 

Download guiden til din legatansøgning her!

Få de gode tips og tricks til din ansøgning, der kan gøre en forskel, i vores guide! Du kan også læse mere om hvordan du finder det rigtige legat og hvordan du egentlig skal skrive din ansøgning. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Kontakt detaljer

Tak fordi du downloadede guiden.

Senest opdateret: 09 mar 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 14-01-2020

SVU - Din guide til Statens Voksenuddannelsesstøtte

Læs alt dét du har brug for at vide om Statens Voksensuddannelsesstøtte lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 23-03-2020

COVID-19: Undgå fyringer, send dine medarbejdere hjem på kursus

I lyset af corona-krisen er der opstået nye muligheder for kompetenceudvikling af medarbejdere, som vil kunne mindske antallet af fyringer samtidig med, at jeres arbejdsplads får mere kompetente medarbejdere. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 29-07-2020

Skab din karriere med den rette efteruddannelse

Med den rette efteruddannelse får du viden, der kan være med til at skabe en fremtidig karriere. Det kan nemlig være byggestenen til både højere løn og en ny stilling. 

Læs mere
Sidst opdateret 05-06-2020

Få mere ud af dit kursus med 40-20-40 modellen

Ønsker du at få mere ud af din efter- og videreuddannelse? Føler du, at den tid og overskud du bruger på kurser, ikke helt spiller sammen med, hvad du får ud af det, i sidste ende?

Læs mere