Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Søg legater til din efteruddannelse

Har du brug for økonomisk hjælp til din kommende efter- eller videreuddannelse, og har du ikke mulighed for at søge økonomisk støtte gennem overenskomst, bruttolønsordningen, SVU eller omstillingsfonden, så er det heldigvis muligt at søge et legat. 

I Danmark findes der over 20.000 legater, hvoraf mange er øremærket til uddannelse. Nogle af disse legater er specifikt møntet mod støtte til videre- og efteruddannelse. Beløbene du kan søge om kan være alt fra få hundrede kroner til flere tusinde, der betaler et helt modul eller fx en masteruddannelse. 

Når du søger et legat, skal du være opmærksom på hvem og hvad fonden støtter. Der er ind imellem nogle specifikke krav, som fx tilknytning til et bestemt lokalområde eller virksomhed, der er også fonde der støtter bestemte professioner som fx sygeplejersker eller ernærings- og husholdningsøkonomer. 

Find frem til legaterne 

Den nemmeste måde at finde frem til et legat eller fond er ved at søge på Google. Det kan fx være “Legat videreuddannelse/efteruddannelse” eller på din profession: “sygeplejerske legat”. 

Du kan også finde en liste over alle typer af legater, og se om der er nogle der passer på din situation. Det er fx Legathåndbogen eller den helt analoge bog: Vejviser til legater og fonde

Lav en god legatansøgning

Når du først har fundet de legater, du ønsker at søge, så skal du have skrevet en god motiveret ansøgning. De fleste legater og fonde har en række krav til hvad du skal sende med, så husk at læse alt igennem, inden du trykker send. 

Senest opdateret: 14 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 27-05-2020

Hvad er dine muligheder og rettigheder?

Når du modtager kontant- eller uddannelseshjælp, har du mulighed for at opkvalificere dig, så du er bedre rustet til at komme i job eller starte på en ordinær uddannelse på almindelige vilkår*. Guiden giver vi dig et grundigt overblik over de forskellige uddannelser og kurser.

Læs mere
Sidst opdateret 11-08-2020

Københavns Universitet om MOOCs

MOOCs - Massive Open Online Courses - er i rivende udvikling, og flere og flere udbydere verden over følger med ved at tilbyde kurser, der kan tages af alle med en internetforbindelse. I Danmark har Københavns Universitet været med fra begyndelsen. Vi har spurgt Lasse Jensen, Senior Advisor på Københavns Universitets MOOC Unit om fremtiden for MOOCs på KU...

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2020

VEU godtgørelse

I den sidste tid har der været en del omtale i medierne omkring problemer med ansøgning af VEU godtgørelse.Mange har netop haft problemer med at finde rundt i reglerne forbundet med godtgørelsen.Denne guide har til mål at gøre det lettere for dig, både som medarbejder og leder, at søge VEU godtgørelse.

Læs mere
Sidst opdateret 27-05-2020

Efteruddannelse på universiteterne

Drømmer du om at skifte spor eller måske få nye perspektiver på dine arbejdsopgaver, så er det måske på tide at efteruddanne dig. I dag er der et stort fokus på, at man skal udvikle sig livet igennem, og det gælder også for din karriere. Universiteterne har meget at byde på i forhold til efter- og videreuddannelse...

Læs mere