Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Ofte stillede spørgsmål om AMU-beviset

Har du mistet dit AMU-kursusbevis?

Hvad gør du, hvis uheldet har været ude, og dit AMU-kursusbevis er forsvundet? Koster det noget at få erstattet dit mistede AMU-bevis? Og hvad bruger man egentlig kursusbeviset til, når kurset er veloverstået? Læs med her, hvor vi besvarer de oftest stillede spørgsmål om det populære AMU-kursusbevis.


Få svar på dine spørgsmål om AMU-kursusbeviset

Praktisk om AMU-beviset

Når du forlader kursuslokalerne efter endt AMU-kursus, er du ikke kun klogere og dygtigere inden for din jobfunktion. Du er også indehaver af et AMU-kursusbevis, der fungerer som dokumentation på dine kompetencer. Kursusbeviset udstedes efter, at du med tilfredsstillende resultat har gennemført dit AMU-kursus. Du modtager et AMU-uddannelsesbevis for hvert AMU kursus, du har deltaget på, så vælger du at sammensætte flere kurser, vil du få et bevis efter hvert enkelt forløb.

Ofte stillede spørgsmål om AMU-beviset

Nedenfor kan du få svar på de mest stillede spørgsmål om AMU-kursusbeviset. Vi har fået kvalificeret hjælp til at besvare spørgsmålene fra Rybners Kursuscenter, der selv udbyder en bred vifte AMU-kurser i Esbjerg samt via fjernundervisning.

1. Hvad indeholder et AMU-kursusbevis?

AMU-beviset indeholder navn og CPR-nummer, en tekst omkring det kursus, man har gennemført samt periode og en formål/målbeskrivelse af faget.

2. Hvad bruger man kursusbeviset til?

Dokumentation for deltagelse og gennemførelse af et AMU mål. Det kan være et krav fra myndighederne at man har gennemført et AMU kursus for at kunne varetage et arbejde. Eksempler på dette er 44530 Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning/termisk og 43996 Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og isocyanater.

3. Findes der forskellige AMU-kursusbeviser?

Nej, kursusbeviserne følger samme standard, uanset hvilket kursus, du deltager på.

4. Skal AMU-kursusbeviser fornyes? Hvor ofte?

Det afhænger af det enkelte kursus og de myndighedskrav, der er tilknyttet. F.eks. skal kursusbeviset for '45141 Brandforanstaltninger v. gnistproducerende værktøj' og '47136 Vejen som arbejdsplads – Certifikat' fornyes hvert 5. år, hvor beviset for '44755 L-AUS, tavle- og installationsarbejde' skal fornyes hvert år. Kontakt den udbyder, du har taget dit AMU-kursus hos for information, om hvor vidt dit kursusbevis skal fornyes.

5. Hvad gør jeg, hvis jeg har mistet mit AMU-kursusbevis?

Du skal henvende dig til den skole, hvor du har taget AMU-kurset og få udstedt et nyt kursusbevis (vær opmærksom på, at beviser for 2004 ikke vil vise timer på beviset, da systemet ikke kan hente dem).

6. Hvad hvis jeg ikke kan huske, hvor jeg har taget mit AMU-kursus?

Du kan rette henvendelse til nærmeste AMU-udbyder. De kan se i systemet, hvor du har gennemført det specifikke kursus. Herefter kan du rette henvendelse til den AMU-udbyder, hvor du har gennemført kurset.

7. Koster det noget at få erstattet et mistet AMU-kursusbevis?

Det er gratis at få erstattet sit AMU-bevis.


Af Matilde Løhr Andersen

Senest opdateret: 30 nov 2016

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 30-11-2016

AMU kurset, der gør dig til dørmand

Har du gået med tanken om at blive dørmand, men stadig er lidt i tvivl? Mød Benny på 48 år der arbejder som dørmand i sin fritid. Han fortæller lidt om arbejdet, uddannelsen og fordele og ulemper ved arbejdet som dørmand i interviewet her. Benny har taget et AMU-kursus inden for  vagtservice. 

Tags: AMU
Læs mere
Sidst opdateret 30-11-2016

Udbyder om L-AUS kurset

Få de grundlæggende svar på dine spørgsmål om L-AUS og find ud af, hvem der vælger e-learning og hvem der vælger fremmøde kurserne. Vi har interviewet Daniel Thenning fra Lekon Kompetence, som udbyder L-AUS som både e-learning og almindelige kurser.

Læs mere
Sidst opdateret 19-01-2016

10 grunde til at tage et AMU kursus

Du har garanteret hørt om arbejdsmarkeduddannelse - populært forkortet til AMU - men hvorfor så lige vælge den type efteruddannelse? Vi kommer her med vores 10 bud på, hvorfor det er værd at investere i et AMU kursus.

Tags: AMU
Læs mere

Kommentar:


Få nyheder, trends og insight
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få indblik i uddannelsesmarkedet samt inspiration til kommende kompetenceudvikling!