Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Ofte stillede spørgsmål om AMU-beviset

Ofte stillede spørgsmål om 

AMU-kursusbeviset

Har du mistet dit AMU-kursusbevis?

Hvad gør du, hvis uheldet har været ude, og dit AMU-kursusbevis er forsvundet? Koster det noget at få erstattet dit mistede AMU-bevis? Og hvad bruger man egentlig kursusbeviset til, når kurset er veloverstået? Læs med her, hvor vi besvarer de oftest stillede spørgsmål om det populære AMU-kursusbevis.

Praktisk om AMU-beviset

Når du forlader kursuslokalerne efter endt AMU-kursus, er du ikke kun klogere og dygtigere inden for din jobfunktion. Du er også indehaver af et AMU-kursusbevis, der fungerer som dokumentation på dine kompetencer. Kursusbeviset udstedes efter, at du med tilfredsstillende resultat har gennemført dit AMU-kursus. Du modtager et AMU-uddannelsesbevis for hvert AMU kursus, du har deltaget på, så vælger du at sammensætte flere kurser, vil du få et bevis efter hvert enkelt forløb.

Ofte stillede spørgsmål om AMU-beviset

Nedenfor kan du få svar på de mest stillede spørgsmål om AMU-kursusbeviset. Vi har fået kvalificeret hjælp til at besvare spørgsmålene fra Rybners Kursuscenter, der selv udbyder en bred vifte AMU-kurser i Esbjerg samt via fjernundervisning.

1. Hvad indeholder et AMU-kursusbevis?

AMU-beviset indeholder navn og CPR-nummer, en tekst omkring det kursus, man har gennemført samt periode og en formål/målbeskrivelse af faget.

2. Hvad bruger man kursusbeviset til?

Dokumentation for deltagelse og gennemførelse af et AMU mål. Det kan være et krav fra myndighederne at man har gennemført et AMU kursus for at kunne varetage et arbejde. Eksempler på dette er 44530 Arbejdsmiljø og sikkerhed ved svejsning/termisk og 43996 Pers. sikkerhed v arbejde med epoxy og isocyanater.

3. Findes der forskellige AMU-kursusbeviser?

Nej, kursusbeviserne følger samme standard, uanset hvilket kursus, du deltager på.

4. Skal AMU-kursusbeviser fornyes? Hvor ofte?

Det afhænger af det enkelte kursus og de myndighedskrav, der er tilknyttet. F.eks. skal kursusbeviset for '45141 Brandforanstaltninger v. gnistproducerende værktøj' og '47136 Vejen som arbejdsplads – Certifikat' fornyes hvert 5. år, hvor beviset for '44755 L-AUS, tavle- og installationsarbejde' skal fornyes hvert år. Kontakt den udbyder, du har taget dit AMU-kursus hos for information, om hvor vidt dit kursusbevis skal fornyes.

5. Hvad gør jeg, hvis jeg har mistet mit AMU-kursusbevis?

Du skal henvende dig til den skole, hvor du har taget AMU-kurset og få udstedt et nyt kursusbevis (vær opmærksom på, at beviser for 2004 ikke vil vise timer på beviset, da systemet ikke kan hente dem).

6. Hvad hvis jeg ikke kan huske, hvor jeg har taget mit AMU-kursus?

Du kan rette henvendelse til nærmeste AMU-udbyder. De kan se i systemet, hvor du har gennemført det specifikke kursus. Herefter kan du rette henvendelse til den AMU-udbyder, hvor du har gennemført kurset.

7. Koster det noget at få erstattet et mistet AMU-kursusbevis?

Det er gratis at få erstattet sit AMU-bevis.

Af Matilde Løhr Andersen

Senest opdateret: 25 okt 2018

Kommentar:


Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-10-2018

Vejen til et truckcertifikat

Med et gaffeltruck eller gaffelstabler certifikat får du indblik i regler og vedligeholdelse af det valgte materiel. Du får grundig undervisning i brugen af de forskellige typer stablere og trucks der findes på markedet, både teoretisk og praktisk. Det er en kompetencegivende uddannelse, som kan give din karriere et løft.

Læs mere
Sidst opdateret 30-10-2018

Til dig, der vil arbejde offshore

Offshore branchen udvikler sig konstant og byder på mange jobmuligheder for dig, der f.eks. er smed, elektriker eller maskinmester. Læs mere her, hvis du vil guides gennem junglen af offshore kurser og certificeringer.

Læs mere
Sidst opdateret 06-11-2018

VEU godtgørelse

I den sidste tid har der været en del omtale i medierne omkring problemer med ansøgning af VEU godtgørelse.Mange har netop haft problemer med at finde rundt i reglerne forbundet med godtgørelsen.Denne guide har til mål at gøre det lettere for dig, både som medarbejder og leder, at søge VEU godtgørelse.

Tags: AMU
Læs mere