Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 49

Bliv uddannet familievejleder/familieterapeut

Drømmer du om at arbejde som familievejleder, familiebehandler eller familieterapeut? Drømmer du om at lede samtaler og give familier et kærligt skub på vejen? Så skal du læse videre her på siden om dine muligheder for uddannelse som familievejleder, familiebehandler eller familieterapeut. 

På familievejleder uddannelserne til enten familiebehandler, familievejleder eller familieterapeut lærer du om teorier og metoder i familieterapi. Som familieterapeut kan du lede samtaler med familier og par. Der er noget for dig, der er interesseret i coaching af børn og unge, samtaler med børn og forskellige familieterapeutiske uddannelser. 

Løse udfordringer i familier som familieterapeut

Du kan her finde forskellige kurser og uddannelser i familieterapi. En uddannelse til familieterapeut giver dig de faglige og menneskelige kundskaber til at løse udfordringer og konflikter i en familie som helhed.

Derudover har du mulighed for at uddanne dig til for eksempel familiebehandler eller familievejleder. Arbejdsopgaverne er som udgangspunkt det samme, det er blot stillingsbetegnelsen der som udgangspunkt er forskellig. 

Manglende indsigt og ansvar i forældrerollen

De fleste familier oplever udfordringer på den ene eller anden måde. Hos nogle starter det allerede, når barnet bliver født, og man som forælder står der og skal tage masser af ansvar i forældrerollen. Her kan det være rart at have en familieterapeut at læne sig op ad. 

Med en familieterapeut uddannelse eller en familievejleder uddannelse er du i stand til at hjælpe familier med manglende indsigt og guide forældre i, hvordan de bedst forholder sig til sig selv, børn og forældrerollen uden at glemme sig selv. 

Det kan du som familievejleder, familiebehandler og familieterapeut: 

  • skabe ro i en kaotisk familie
  • guide forældre i hvordan de skal forholde sig til sig selv, børn og familien som et firma der behøver struktur
  • hjælpe børn med at forstå hvordan de bedst muligt kan hjælpe deres forældre
  • skabe tydelige rammer for, hvordan familien kommer videre

En familieterapeut/familievejleder kan i modsætning til familiens medlemmer se problemerne udefra, og dette trænede men neutrale blik er som regel en forudsætning for, at familien kan starte processen med at heale sig selv.

Familieterapeut uddannelse

Familievejleder uddannelse - forståelse for psykologi

Kurserne og uddannelserne i familieterapi og familievejledning kommer langt omkring i den menneskelige psykologi, da ingen dyb forståelse af familiens gruppedynamik kan opnås uden et indgående kendskab til også det enkelte individs særlige psykologi og udvikling.

Kompetenceudvikling indenfor familieterapi er også i høj grad praksisorienteret. Som famiileterapeut eller familievejleder lærer du at holde hovedet koldt og løse en konflikt i familien. 

Generelle spørgsmål til familievejler samt familieterarapeut uddannelsen

Som familievejleder og familieterarapeut kan du blandt andet lære at rådgive familier, børn og par.

Hvem er målgruppen for uddannelsen?
Du søger måske denne type uddannelse, fordi du vil gerne hjælpe andre og bruge dine evner til at rådgive familier.

De forskellige uddannelser henvender sig primært til, psykologer, socialrådgivere, pædagoger, men kan også være relevante for andre faggrupper, som gerne vil have indsigt i dette område.

Hvad er formålet med familievejleder og familieterapeut uddannelsen?
Formålet med en uddannelse til familieterapeut er, at få nogle nye kompetencer som gør det muligt at arbejde som familierådgivere eller familieterapeuter eller at udvide kompetencer inden for det nuværende arbejde med familier.

Hvor lang tid tager familievejleder samt familieterapeut uddannelsen?
Der findes en række forskellige uddannelser som familievejleder og familieterapeut.  Der findes både kortere kurser, som vil være en overbygning på din nuværende uddannelse og arbejde, men også længerevarende efteruddannelser på op til 4 år, hvor du får en mere dybdegående uddannelse som familieterapeut eller familievejleder. Du kan også kombinere en psykoterapeut uddannelse med en familieterapeut uddannelse. Find din inspiration i listen ovenfor!

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Wassim, tidligere deltager på fa...

"Jeg har udvidet min horisont i forhold til, hvordan man skal se, tænke, lytte i arbejdet som familiebehandler”.

Læs mere
Mia Isabella

"Faget statistik er givende på mange punkter, hvis man som jeg sidder i en økonomiafdeling."

Læs mere
Nathalia Vernal, Underviser

Nathalia Vernal er uddannet international/interkulturel socialrådgiver og har efterfølgende læst Social Policy på University of Lancashire, Yale University og AAU.

Læs mere
Ann Elisabeth Knudsen, Underviser

Hun har gennem årene specialiseret sig inden for neuropsykologi og hjerneforskning, herunder blandt andet hjernens funktioner og udvikling hos børn og unge med vanskeligheder.

Ann Elisabeth Knudsen