Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 25
12

Bliv uddannet familieterapeut

Drømmer du om at arbejde som familieterapeut? Drømmer du om at lede samtaler og give familier et kærligt skub på vejen? Så skal du læse videre her på siden om familieterapeut uddannelsen. 

På familieterapeut uddannelsen lærer du om teorier og metoder i familieterapi. Som familieterapeut kan du lede samtaler med familier og par. Der er noget for dig, der er interesseret i coaching af børn og unge, samtaler med børn og forskellige familieterapeutiske uddannelser. 

Løse udfordringer i familier som familieterapeut

Du kan her finde forskellige kurser og uddannelser i familieterapi. En uddannelse til familieterapeut giver dig de faglige og menneskelige kundskaber til at løse udfordringer og konflikter i en familie som helhed.

Manglende indsigt og ansvar i forældrerollen

De fleste familier oplever udfordringer på den ene eller anden måde. Hos nogle starter det allerede, når barnet bliver født, og man som forælder står der og skal tage masser af ansvar i forældrerollen. Her kan det være rart at have en familieterapeut at læne sig op ad. 

Med en familieterapeut uddannelse er du i stand til at hjælpe familier med manglende indsigt og guide forældre i, hvordan de bedst forholder sig til sig selv, børn og forældrerollen uden at glemme sig selv. 

Det kan du som familieterapeut: 

  • skabe ro i en kaotisk familie
  • guide forældre i hvordan de skal forholde sig til sig selv, børn og familien som et firma der behøver struktur
  • hjælpe børn med at forstå hvordan de bedst muligt kan hjælpe deres forældre
  • skabe tydelige rammer for, hvordan familien kommer videre

En familieterapeut kan i modsætning til familiens medlemmer se problemerne udefra, og dette trænede men neutrale blik er som regel en forudsætning for, at familien kan starte processen med at heale sig selv.

Familieterapeut uddannelse

Familieterapeut uddannelse - forståelse for psykologi

Kurserne og uddannelserne i familieterapi kommer langt omkring i den menneskelige psykologi, da ingen dyb forståelse af familiens gruppedynamik kan opnås uden et indgående kendskab til også det enkelte individs særlige psykologi og udvikling.

Kompetenceudvikling indenfor familieterapi er også i høj grad praksisorienteret. Som famiileterapeut lærer du at holde hovedet koldt og løse en konflikt i familien. 

Generelle spørgsmål til familieterarapeut uddannelsen

Som familieterarapeut kan du blandt andet lære at rådgive familier, børn og par.

Hvem er målgruppen for familieterapeut uddannelsen?
Du søger måske denne type uddannelse, fordi du vil gerne hjælpe andre og bruge dine evner til at rådgive familier.

De forskellige uddannelser henvender sig primært til, psykologer, socialrådgivere, pædagoger, men kan også være relevante for andre faggrupper, som gerne vil have indsigt i dette område.

Hvad er formålet med familieterapeut uddannelsen?
Formålet med en uddannelse til familieterapeut er, at få nogle nye kompetencer som gør det muligt at arbejde som familierådgivere eller familieterapeuter eller at udvide kompetencer inden for det nuværende arbejde med familier.

Hvor lang tid tager familieterapeut uddannelsen?
Der findes en række forskellige familieterapeut uddannelser.  Der findes både kortere kurser, som vil være en overbygning på din nuværende uddannelse og arbejde, men også længerevarende efteruddannelser på op til 4 år, hvor du får en mere dybdegående uddannelse som familieterapeut. Du kan også kombinere en psykoterapeut uddannelse med en familieterapeut uddannelse. Find din inspiration i listen ovenfor!

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Sofie Danneskiold-Samsøe, Underv...

Sofie har undervejs foretaget længerevarende etnografiske feltarbejder blandt flygtninge fra Irak. Her har hun fulgt ofre for forfølgelse, krig og tortur fra den irakiske stat og ofre for kønsbaseret vold i familien.

Sofie Danneskiold-Samsøe
Malene Andersen, Social Konsulent

"Jeg bliver under uddannelsen skarpere på familie dynamikker, samtale teknikker og div. Redskaber"

Læs mere
Kari Terndrup Hvilsom, deltager,...

"Anne-Marie og andre undervisere på DLI har etableret et udfordrende undervisningsforløb som stiller krav til den enkelte og gruppen samtidig med at der har været plads til individuelle behov. Anne-Marie og DLI får mine bedste anbefalinger”

Læs mere
Rosa Bidstrup

"Er meget glad for at vi spiller rollespil hele tiden i stedet for vi bare lytter hele dagen."

Læs mere