Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-5 af 5
 

Tag en kostvejlederuddannelse og hjælp mennesker til en sund livsstil

En kostvejlederuddannelse er for dig, der gerne vil arbejde med ernæring, sundhed og mennesker. Som kostvejleder guider du nemlig andre til et både sundere og gladere liv gennem viden om ernæring og redskaber, der kan være med til at fremme sund kost og livsstil. Find den uddannelse, som passer dig og dine behov bedst. 

Vil du gerne guide andre til en sund livsstil med den rette ernæring? Så er kostvejlederuddannelsen måske den rigtige for dig.  En sådan uddannelse giver dig nemlig alle de kompetencer som du skal bruge til at kunne vejlede omkring kost og livsstil. Du kan efter endt uddannelse vælge, hvilken målgruppe du finder mest interessant at arbejde med, ligesom du kan vælge at blive selvstændig eller del af en virksomhed.

Få værktøjerne til at vejlede andre med deres valg af kost

Hvem kan uddanne sig til kostvejleder?

Alle kan i princippet uddanne sig til kostvejleder. Uddannelsen kræver nemlig ikke forudgående kendsskab til området inden for sundhed og ernæring. Du kan derfor komme helt grøn med en anden karriere i bagagen. Dog er uddannelsen til kostvejleder særligt relevant for dig, der ønsker at leve dit bedste liv og ønsker at guide andre til det samme ikke mindst. Nedenfor kan du læse, hvordan en kostvejlederuddannelse sagtens kan tilpasses andre professioner, hvis du ikke ønsker at skifte karriere fuldstændigt. 

Hvor kan man tage en kostvejlederuddannelse?

Du kan uddanne dig til kostvejleder i hele Danmark, ligesom du også har mulighed for at tage uddannelsen via fjernundervisning. På den måde bliver uddannelsen ganske fleksibel, da du kan tage ved siden af dit eksisterende job og når det passer ind i dit privatliv. 

Tip: Læs vores interview med Carina-Louise som er slankekonsulent

Hvad laver en kostvejleder?

Som kostvejleder guider du dine klienter til en sund livstil. Du hjælper dem dermed med vægttab og/eller kostomlægning og er den motiverende faktor i deres livsstilsændring. 

Relevant for fagfolk inden for træning, motion og wellness

Professionel viden om ernæring kan være til gavn for alle i sports- og wellness sektoren. For eksempel kan personlige trænere, fitness-instruktører, trænere og fysioterapeuter med fordel deltage i en kostvejlederuddannelse. Viden om ernæring er særdeles nyttig, når du ønsker at tilbyde dine kunder relaterede serviceydelser. Arbejder du inden for skønhed og velvære, vil dine kunder med sikkerhed være påvirket af, hvilken type mad de spiser. 

Folk interesserer sig generelt mere og mere for kost og livsstil – og ernæring har en stor indvirkning på menneskers velbefindende. I takt med dette er der således opstået et stigende behov for ernæringseksperter og kostvejledere. Klik her, hvis du ønsker en samlet oversigt over kurser og uddannelse inden for kost og ernæring.

Der efterspørges mere information om kost

Vores kost, og ikke mindst dens sammensætning, er blevet en kæmpe del af vores hverdag. Mange mennesker har brug for oplysninger om, hvordan man spiser og hvilken slags mad er bedst for deres helbred og trivsel. Kost spiller en vigtig rolle i sundhedsvæsenet – og er et vigtig led i en effektiv sygdomsforebyggelse. Diabetes og for højt niveau af kolesterol er eksempler på sygdomme, der kan afhjælpes med en sundere kost og livsstil.

Samtidig med, at folk er blevet mere interesserede i kost,  er mængden af data vokset så meget, at mennesker nu oplever usikkerhed om, hvad de skal tro. Oplysninger om hvad de skal spise for at holde sig sunde kan være modsigende. Professionelle kostvejledere er i stand til at give objektiv og fact-baseret rådgivning, hvorfor professionen og ydelsen bliver mere og mere eftertragtet. 

Kostvejlederuddannelsen kan være meget forskellige, hvorfor vi anbefaler, at du læser igennem de forskellige profiler i listen ovenfor, så du får et præcist indblik i dine muligheder. Som kostvejleder vil du kunne tilbyde professionel rådgivning (1-til-1), du vil kunne rådgive grupper/firmaer, og optræde som foredragsholder. Læs også vores interview med Jeanette, der er kostvejleder.

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Underkategorier
Ønskeliste
Kundecase
Anbefaling fra Tobias

"Når jeg har kontaktet AtWork med nogle spørgsmål, er de blevet besvaret fyldestgørende og med venlig tone - og jeg skulle bare ringe igen, hvis flere spørgsmål dukkede op."

Anbefaling fra Tobias
Anbefaling fra Peter Svane

"Jeg har læst uddannelsen som E-learning, hvilket har været en perfekt løsning for mig."

Anbefaling fra Peter Svane
Anbefaling fra Maja

"Jeg føler mig i den grad styrket med min nye faglighed og ligeledes som person."

Anbefaling fra Maja
Anbefaling fra Henrik

"Jeg kender også flere som har taget forskellige uddannelser herinde, og de har givet super gode referencer.”

Anbefaling fra Henrik