Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Hvad kan vi lære af en slankekonsulent?

De fleste af Carina-Louises kunder trænger bare til et kærligt spark bagi, fortæller den 37-årige slankekonsulent. I sit arbejde med at hjælpe mennesker til at leve sundere oplever hun ofte, at de mange slankeråd og sundhedstrends vi konstant bombarderes med, forvirrer os mere end de gavner. hendes anbefaling er, at vi skal huske vores sunde fornuft, når vi vil smide de overflødige kilo.

Drømmen om at blive selvstændig kan for mange virke som uopnåelig, og for de fleste bliver det ved drømmen. For Carina-Louise Bernhard Schramm blev drømmen til virkelighed. Efter endt barsel sagde Carina sit job op, og tog springet som selvstændig inden for sundhedsområdet. Hun stiftede slanklivsstil.dk, og holder i dag slankeforløb i store virksomheder, har eget kontor med private forløb 2 gange om ugen samt holder temaaftener og foredrag på skoler.


Et kærligt spark bagi

Carina-Louises kunder er både privatpersoner og virksomheder. Fælles for dem er, at de har brug for rådgivning og metoder til, hvordan de kommer af med de overflødige kilo og lever mere sundt.

“De fleste ved godt, hvad de ikke bør spise, men de har svært ved at komme i gang med at ændre deres kostvaner, og de mangler hjælp til at strukturere det. De fleste skal lige have et kærligt spark bagi.

For familierne handler det meget om travlhed. Jeg hjælper dem med at lave retningslinjer for, hvad de skal købe ind.

Men også i virksomhederne kæmper mange ansatte med dårlig madkultur såsom for meget kaffe, cola og usund mad”, fortæller Carina-Louise.


Jeg kan godt forstå, at de er forvirrede

“Det kan være svært at ændre kostvaner, men mange bliver også forvirret af, hvad de ser og hører. Den ene uge er det paleo kost, den næste er det kernesund familie. Mange af mine kunder har prøvet forskellige kure, inden de kommer til mig, men det er ikke nødvendigvis sundt. Min anbefaling er at man skal tage udgangspunkt i sin sunde fornuft.”

“Min uddannelse har givet mig en solid indsigt i, hvad ernæring egentlig handler om, og bygger i høj grad på viden om  biologiske kostfaktorer. Man kan blive syg af flere af de kostplaner i medierne, jeg kan godt forstå at folk bliver forvirret.”

Slankekur vs. sundhed

Med en igangværende uddannelse til folkeskolelærer samt et kursus i børn og overvægt har Carina-Louise en særlig interesse for børn og viden om, hvad der er på spil, når børn skal omlægge kostvaner. Hun har undervist i kost og sundhed på flere skoler, hvor hun taler med børnene om de ting, som børnene hører om mad fra deres forældre, medierne og fra samfundet i øvrigt.

“Når jeg taler med børn, taler jeg ikke om at slanke sig - men om sundhed. Hvis du skal slanke dig, indtager du mindre, end du forbrænder, det er ikke sundt, men sundere end at være overvægtig. For børn og unge kan det være svært at skelne. Jeg taler derfor om at få noget sundt på motoren. At slanke sig er ikke et ord, jeg anvender over for unge mennesker”, siger Carina-Louise.


Mænd vælger tallerkenmodellen - piger vil skrive ned

Carina-Louises kunder er lige fra 20-80 år og helt gennemsnitlige danskere, der gerne vil tabe 5, 10 eller 20 kg.

“Jeg analyserer alt, hvad de spiser, og fortæller dem om, hvad de bør gøre. De fleste spiser bare for meget.
Mænd synes ofte det med kalorietælling er for tøset - de skal have tallerkenmodellen - piger vil gerne kunne skrive ned.”

Carina-Louise har udarbejdet virksomhedsforløb for store virksomheder som CSC, Dong og DSB. I nogle tilfælde beregner hun medarbejdernes gennemsnits BMI, og finder i samarbejde med virksomheden ud af, hvilket forløb de kan køre.

“Når først der er en i virksomheden, der taber sig, motiverer det de andre. Det at medarbejderne er i det sammen, støtter den enkelte. Der kan også gå konkurrence i det”, tilføjer hun.


Vejen til at blive selvstændig var uddannelse

Carina-Louise tog en række kurser hos skolen At Work, og sammensatte selv de kompetencer, hun havde brug for, til at opnå hendes mål. I dag er hun selvstændig slankekonsulent med en masse værktøjer i bagagen.

“Jeg har været rigtig glad for mit forløb hos At Work. Jeg har fået nogle solide redskaber med, som jeg anvender som kostvejleder. Bl.a. har jeg lært at anvende en kostdagbog - en plan hvor kunderne skriver alt ned, som de spiser, så jeg kan se, hvor det slår fejl, hvis kunden ikke taber sig. Herudover har jeg lært, hvor vigtigt det er udvise respekt. Det er meget vigtigt at lytte til, hvem du har siddende over for dig. Alle har samme muligheder, og skal behandles lige.

Jeg kunne godt have læst kostvejleder og brugt flere år på det, men fordelen her er, at jeg kan sammensætte min egen uddannelse i stedet for at bruge måske 4 år på at opnå én kompetence”, siger Carina-Louise.

Carina-Louise har foruden kostvejlederuddannelsen blandt andet uddannet sig i mindfulness, børn og overvægt, løbetræner, personlig træner og livsstilsomlægning.

“Den kombination jeg har valgt giver mig en helhedsforståelse, som jeg kan drage fordel af i mit arbejde som kostvejleder”, forklarer hun. 


80 procent motivation

“Der er forskellige årsager til at folk bliver overvægtige. “Første gang jeg ser dem, taler vi meget om mad, hvor meget energi der er i maden og sundhed generelt. Derefter er det 80 procent motivation. Jeg oplever også, at kundernes overvægt skyldes, at de har større problemer. Jeg sender folk videre, hvis jeg vurderer, at de har brug for hjælp, der ligger uden for mine kompetencer. Det kan f.eks. være, hvis de skal tale med en læge eller en psykolog”, siger Carina-Louise.

Carina-Louises anbefalinger til vægttab:

  • Spis mindre og bevæg dig mere, end du plejer.
  • Se på det du spiser, og spis en tredjedel af det.
  • Hold de ekstra indtag til weekenderne og suppler med motion.


Om At Work

At Work uddanner mere end 2.000 inden for sundhedsfremme og har i over 20 år arbejdet med healthcare i danske virksomheder.

Sundhedsuddannelserne tages af private og professionelle som f.eks. farmakonomer, sygeplejersker, lægesekretærer, fysioterapeuter, jordemødre, køkkenledere m.v.

At Work startede slankekonsulentuddannelsen i efteråret år 2001. Uddannelsen tilpasses løbende af læger, ernæringseksperter m.fl.


Læs mere om At Work

Senest opdateret: 03 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-08-2020

Uddannelsesguide: Sundhedspersonale

Er du ansat inden for sundhedsområdet, og vil du specialisere dig/blive opdateret inden for et særligt område? I denne guide kommer vi med vores bud på de vigtigste typer efteruddannelse, der findes for dig, som arbejder med mennesker. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-02-2021

Guide: Videreuddannelse for sygeplejersker

Denne uddannelsesguide er for dig, der er uddannet sygeplejerske og ønsker at udvikle dine kompetencer og færdigheder. Læs med og bliv inspireret til din kompetenceudvikling!

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2020

Drømmer du om at blive fitnessguru?

Fitnessinstruktøruddannelsen er for dig, der vil lære at lave træningsprogrammer og instruere medlemmer i fitness udstyr. Vi har taget en kort snak med Henrik Duer, der er partner i Fitness Institute og vært/træner på TV3-programmet ”Ekstremt Fed”. Henrik fortæller lidt om uddannelsen, og hvad du skal have afklaret med dig selv inden du starter.

Læs mere
Sidst opdateret 26-08-2020

Bliv ernæringsterapeut

Det opfattes ofte som lidt kontroversielt at snakke om ernæring som sygdomsbehandlende, ikke desto mindre er det lige netop det man lærer på ernæringsterapeutuddannelsen ved Center for Ernæring og Terapi.

Læs mere