Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Bliv ernæringsterapeut

Det opfattes ofte som lidt kontroversielt at snakke om ernæring som sygdomsbehandlende, ikke desto mindre er det lige netop det man lærer på ernæringsterapeutuddannelsen ved Center for Ernæring og Terapi. 

På ernæringsterapeutuddannelsen bliver de studerende godt klædt på til at arbejde med ernæring og kostråd, særligt når det kommer til kronisk syge. Det handler nemlig om at bruge kosten langt mere aktivt, som en behandlingsmåde, forklarer Mia Damhus, som er medstifter af Center for Ernæring og Terapi og Institut for Integreret Behandling.

Hun peger på, at der er mekanismer i vores mikrobiologi og biokemi, som vi kan påvirke markant ved at ændre både spisevaner, motionsvaner, søvnvaner og stressniveauet i vores krop. Alt sammen noget der bliver inddraget i ernæringsterapien.

Vil du vide mere om uddannelsen, så læs med herunder, eller skriv til Center for Ernæring og Terapi lige her

Hvad lærer man under uddannelsen til ernæringsterapeut? 

På uddannelsen i ernæringsterapi er der to overordnede fagområder: Ernæringsteori og menneskekundskab. Menneskekundskab skal gøre de studerende klar til at være terapeuter, og det at sidde med mennesker i livskriser, smerter og sygdom - det er altså fag der har fokus på psykologi, psykoterapi og gruppeforløb. Ernæringsteorien er modsat, alt hvad der har med det ernæringsfaglige at gøre; lige fra hel basisviden om proteiner, fedt og kulhydrater, til læren om vitaminer og forståelsen for fordøjelsen, inflammation og afgiftningsprocesser, forklarer Mia Damhus og fortsætter: 

“Vi arbejder med områder, der ikke ligger i den klassiske ernæringsuddannelse. Sådan noget som: Hvad betyder tarmflora, fødevarereaktion, afgiftningsproblemer og lignende som ikke falder inden for den klassiske måde at tænke ernæring.”

Udover den faglige viden, man som studerende får med sig, går de på uddannelsen også meget op i den kliniske træning. Det betyder, dels at der er prøveklienter, og at de studerende bruger hinanden som klienter, også er der også et helt kursusmodul hvor der kommer “rigtige klienter” ind, som de studerende kan få feedback på. Mia Damhus fortæller også at de har en månedlig spørgetime: 

“Vi har hele vejen gennem uddannelsen et månedligt åbent forum, hvor de studerende kommer med alle deres spørgsmål, som de har ramt ude i den virkelige verden. De studerende, der er ved at være færdige, er så småt i gang med at have klienter, og de spørgsmål de kommer med, hører de nye studerende også om. Så er der er sådan et åbent forum som bare er et tilbud til de studerende, hvor de bare kan hoppe på, også er det muligt at få vendt nogle spørgsmål som går lidt ud over hvad vi når på undervisningsmodulerne. 

Hvordan arbejder man som ernæringsterapeut? 

Der er, i følge Mia Damhus, mange forskellige typer der vælger at tage uddannelsen som ernæringsterapeut. Det kan både være folk der bare har en vedvarende interesse i feltet, men ikke som sådan vil arbejde med det, men som måske bruger det på sig selv. Og ellers er det ofte folk i erhverv som sundhedsfag, osteopater, massører, zoneterapeuter, jordemødre, skolelærer og tandlæger. Derudover er der dem, der vælger at blive selvstændige og leve af at have klinik, holde foredrag og være skribent indenfor feltet. 

Hvis man vælger at arbejde selvstændigt, så er konsultationerne en stor del af dagligdagen. Noget af det, man er særlig godt klædt på til. En konsultation handler nemlig i første omgang om at få en hel masse viden om klienten; hvad de spiser, deres helbredshistorie og andre screeninger, som skal give ernæringsterapeuten en ide om, hvad der kan ændres og hvordan. 

“Vi kigger efter pejlemærker, lytter på nuværende symptomer og vi ser jo også på folk, deres hud og andre fysiske pejlemærker, som kan indikere at noget mangler. Så vi bruger en hel del tid på at lytte til hvad personen selv ved. Vi bruger klienterne som en ressource, og sidder ikke med en skuffekur men er mere interesseret i at lave det individualiseret vejledning til netop den klient. Så diagnoserne kan være det samme, fx hvis jeg har fem klienter der alle har sklerose diagnose, men det er ikke sikkert det er det samme vi ændre i deres kost.” forklarer Mia Damhus. 

Vil du være ernæringsterapeut? 

Har du fået lyst til at høre endnu mere om ernæringsterapeut uddannelsen ved Center for ernæring og terapi, så klik på linket herunder, og send dem en besked. 

Uddannelsen ligger i København, men det er muligt at tage hele teoridelen online, hvis man bor langt væk. Der er dog nogle af modulerne, som kræver fremmøde, derfor er de 28 undervisningsgange også samlet omkring weekenderne, oftest lørdag og søndag, hvor det er muligt at overnatte på centret. 

I starten af uddannelsen er det cirka 1 weekend om måned, og i slutningen af den 3-årige uddannelse er det noget mindre. Mellem undervisningsgangene arbejder man i studiegrupper, ligesom der midt i forløbet også er et 5 dages retreat. 

Find meget mere information her

Senest opdateret: 26 aug 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 03-08-2020

Bliv Musculupat® og få en helt unik tilgang til kropsbehandling

Vil du gerne kunne hjælpe mennesker med behandling af problematikker i bevægeapperatet? Og vil du gerne have en uddannelse, der forener det bedste fra Vestens Lægevidenskab med Østens Traditionel Kinesiske Medicin (TKM)? Så læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-09-2020

Styrk din karriere inden for kost og ernæring

Overvejer du at videreuddanne dig inden for kost og ernæringsbranchen, men ved du ikke helt hvilken vej, du har lyst til at gå?

Læs mere
Sidst opdateret 25-06-2020

Pleje af den døende patient

Det kan være svært at vide, hvordan man som ansat i social- og sundhedssektoren skal pleje og støtte en døende patient bedst muligt i den sidste tid. For patienten og de pårørende kan denne tid være rigtig hård at komme igennem. For at kunne tage hånd om disse svære emner, er det vigtigt, at du er rustet til at give den ...

Læs mere
Sidst opdateret 03-08-2020

Afstresning og koncentration er også for børn

Yoga er ofte noget vi forbinder med udstrækning og meditation. Men faktisk er yoga også for børn.

Læs mere