Vis finduddannelse.dk som: Mobile

interview om kostvejlederuddannelse

Drømmer du om at blive kostvejleder? Jeanette råder alle, der går med en spirende kostvejleder i maven til at springe ud i det! Læs Jeanettes personlige fortælling, og bliv klogere på, om det også kunne være en uddannelse for dig.

Jeanette har netop gennemført en kostvejlederuddannelse og fortæller her om sine erfaringer med uddannelsen samt om baggrunden for sit valg om at blive kostvejleder.

Hvorfor valgte du at tage en kostvejlederuddannelse?

Jeg valgte i foråret 2013 at blive kostvejleder, da jeg selv er meget interesseret i sundhed og kost og gerne vil hjælpe andre.

Hvilke overvejelser havde du i forbindelse med valget af uddannelsen?

Jeg vidste ikke lige på daværende tidspunkt, hvor jeg vil tage min uddannelse. Min beslutning blev hurtigt taget, da jeg var til et informationsmøde i København om uddannelsen. Jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg efterfølgende.

Var uddannelsen som kostvejleder det du havde forventet?

Forløbet var faktisk endnu bedre end jeg regnede med. Vi blev undervist af en dygtig lærer, der underviste med stor entusiasme.

Teori og praktik gik hånd i hånd

Selve uddannelsen er både med teori og praktik. Teorien var meget lærerig, vi kom hele vejen rundt og opbygget med indlagte foredrag. Det var muligt at følge en klient i nogle uger, hvilket gav rig mulighed for at får at få selve vejlederrollen ind under huden.

En af de ting, som Jeanette også fremhæver ved uddannelsen, er det gode samarbejde med de andre elever. Hun understreger, at det har givet en god støtte undervejs.

Overvej selv hvilke ting der er vigtigst for dig, når du vælger en uddannelse, og spørg ind til det, når du kontakter udbyderen. 

Mit bedste råd til dig

Mit råd til andre som overvejer en uddannelse til kostvejleder er: Spring ud i det!

Efter uddannelsen får du selv et sundere og rigere liv, syre/base er for alle, som ikke ønsker en slankekur, men nærmere en livsstilsændring. Min egen sundhed har ændret sig markant, og mange af mine ubalancer fik jeg meget hurtig bugt med.

Du skal dog være forberedt på, at der vil være nogle opstartsomkostninger, hvis du vælger at blive selvstændig, du selv skal købe udstyr, så som vægt til konsultationer og fremviser, hvis du skal ud og holde foredrag.

Det starter med dig selv

Den har som sagt ændret mine kostvaner, og det er blevet min nye livsstil. Jeanette har en drøm om at blive ansat hos Lene Hansson, hvor hun har taget sin kostvejlederuddannelse og komme til at arbejde på fuld tid med sin helt store passion. Jeg arbejder som handicaphjælper og vil også bruge min uddannelse inden for dette felt.

Søger du en kostvejlederuddannelse?

Vil du gerne læse mere om de forskellige kostvejlederuddannelser, så kan du se dem alle her på siden og sammenligne dem. Finder du en eller flere af dem relevante uddannelser, skal du blot sende en forespørgsel, der går direkte til udbyderen.

Tak til Jeanette Larsen, der har fortalt om, hvorfor hun valgte at blive kostvejleder og sine erfaringer fra uddannelsen hos Lene Hansson Academy.

Senest opdateret: 27 maj 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 28-07-2020

Lær at forebygge stress blandt dine medarbejdere

Stress ses hyppigt blandt både medarbejdere, men ofte bliver der først reageret, når skaden er sket.

Læs mere
Sidst opdateret 23-07-2020

Sundhed på arbejdspladsen

Overmander sukkertrangen dig sidst på eftermiddagen på kontoret? I takt med at vi er blevet mere bevidste om konsekvenserne af vores livsstil, er kost, træning og sundhed kommet på dagsordenen. Med en 37 timers arbejdsuge bruger vi omkring en tredjedel af vores hverdag på jobbet. Det gør sundhed på arbejdspladsen ekstra vigtigt.

Læs mere
Sidst opdateret 14-07-2020

Hvorfor du kan have smerter uden at have en skade - en ny forståelse af smerter

Der er mange situationer i livet hvor vi oplever smerter, men kan vi egentlig sætte alle disse typer smerte i samme kategori?

Læs mere