Oplevelsesøkonomi

Bliv en ægte eventplanner. Brænder du for event-planlægning og unikke kundeoplevelser? Med et kursus i oplevelsesøkonomi får du viden og indblik i best practice, så du kan skabe events og oplevelser i særklasse.
Filtrer efter
Oplevelsesøkonomi
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-7 af 7
Annoncer

Flere kategorier indenfor

Populære steder

Reportager indenfor Oplevelsesøkonomi

Arbejdsmiljø

Kommunikation i praksis

Transportjura underviser omkring faget

Louise Møller Nielsen - Salgschef ved Daarbak Red Office

Salgspsykologi

Strategisk Indkøb

Oplevelsesøkonomi – skab merværdi gennem events

Vil du gerne have en karriere inden for oplevelsesindustrien? Så er et kursus i oplevelsesøkonomi det rette sted at starte. Inden for oplevelsesøkonomien arbejder du med planlægning af events og unikke kundeoplevelser. Gennem et kursus i oplevelsesøkonomi får du et solidt indblik i både teori og praksis.

Med eventplanlægning kan du lærer at skabe unikke oplevelser, der både arbejder med kundeservice, personaleledelse og udvikling. Gennem en uddannelse i oplevelsesøkonomi bliver du rustet til både at udvikle, producere og implementere oplevelser og events i virksomheden.

Hvad er oplevelsesøkonomi?

Overordnet kan man kategorisere oplevelsesøkonomi inden for erhvervsøkonomien, da den baserer sig på salg af oplevelser – enten direkte eller indirekte, og både når det kommer til et konkret produkt eller en serviceydelse.

Mest kendt inden for oplevelsesøkonomi feltet er turistaktiviteter, men generelt handler det om, at kunden får en tilknytning til produktet. Der er altså mange forskellige erhverv hvor det giver mening at arbejde med oplevelsesøkonomi. Udover turisme, kan det også være inden for kultur, kunst, underholdning, image og branding arbejde.

Der findes ikke som sådan en endelig definition af oplevelsesøkonomi, da det også er op til enkelte hvordan de bruger værktøjerne, men en bred definition kunne fx være: ”oplevelsesøkonomi er en økonomisk værdiskabelse baseret på oplevelser, hvor oplevelser i større eller mindre grad indgår i produktet eller serviceydelsen. Det betyder at oplevelsesøkonomi kan være alt fra produktion af computerspil, hvor oplevelsen er produktet til Jyske Banks nye bankkoncept, hvor en bank forsøger at tilføre sin ydelse ekstra værdi for kunden, ved at tilbyde forskellige oplevelser”. (Kilde: Dansk Wikipedia).

I Danmark oplever man oftest oplevelsesøkonomi i de mange dansker byer og kommuner, som bruger det il udvikling af byen eller regionen gennem branding.

Tag et kursus i oplevelsesøkonomi

Bliv introduceret il oplevelsesbranchens grundlæggende principper og tendenser. Gennem et kursus i oplevelsesøkonomi bliver du rustet til at skabe værdi gennem oplevelser, samtidig med at du får redskaber til tænke langsigtet og nyskabende i forhold til fremtidens forbruger.

Gennem et kursus i oplevelsesøkonomi kvalificerer du dig til at arbejde med oplevelsesbaseret forretningsudvikling. Det sker fx gennem analyser, planlægning og løsningsorienteret arbejde der skaber merværdi for kunden – både gennem udvikling, produktion og levering af oplevelser.

Du kan fx lære at lede og motivere andre i arbejdet med at udvikle og vedligeholde serviceniveauet, samt brande og markedsføre virksomheden og omverdenen. Du får frisk inspiration med at udvikle oplevelser, så du kan arbejde målrettet med oplevelsesbaseret forretningsudvikling.  

Alt efter hvilken uddannelse i oplevelsesøkonomi du vælger, så bliver du præsenteret for fx obligatoriske fag og valgfag, på den måde har du også mulighed for selv at vælge, i hvilken retning du har interesse. Du kan fx få undervisning i forskellige oplevelseskoncepter, fremtidens oplevelsesøkonomi, best practice inden for oplevelsesøkonomi, og du bliver efter endt uddannelse i stand til at planlægge og udvikle koncepter, der skaber værdi for både kunder og virksomheden.