Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 23
12

Hvad er en MBA?

MBA står for Master of Business Administration. En MBA kan tages både fuldtid i starten af en karriere - eller, mere normalt, på deltid. MBA er en efteruddannelse af ledere og topledere. Undervisningen er ofte case-baseret og omhandler ledelse, finansiering, entrepreneurship mv. I Danmark udbydes MBA uddannelsen på universiteter, handelshøjskoler og hos private udbydere, der specialiserer sig i lederuddannelser.

MBA - En stærk kompetencegivende uddannelse

Få en international anerkendt uddannelse med en MBA. En MBA-uddannelse tilbyder et højt fagligt niveau, gode sparringsmuligheder samt et specieldesignet forløb, der passer til dine behov.

En MBA uddannelse er kompetencegivende og fleksibelt

En MBA, eller Master of Business Administration, er én af verdens mest respekterede videregående uddannelser. En MBA er såkaldt executive uddannelse, som er rettet specielt mod ledere i erhvervslivet. De fleste tager deres MBA ved siden af deres fuldtidsjob, men der findes også MBA-programmer, hvor man er fuldtidsstuderende. Endvidere kan du også læse en MBA via fjernundervisning. Læs med herunder og find ud af meget mere om uddannelsen. 

MBA - Udforsk dine muligheder

MBA-uddannelsen (Master of Business Administration) tiltrækker deltagere fra en bred vifte af discipliner. MBA-programmer er baseret på en videnskabelig tilgang til ledelse. MBA’er er designet til at introducere forretningsområder såsom regnskab, marketing, human resources, økonomistyring etc. til morgendagens topledere. På nogle uddannelser har MBA-studerende muligheden for at vælge et område de specialiserer sig indenfor, som ca. en tredjedel af uddannelsen så vil være dedikeret til.

På grund af MBA-uddannelsernes omdømme og den prestige, der er forbundet med dem, eksisterer der et antal akkrediterings-”organer”, hvis opgave det er at sikre sammenhæng og kvalitet i disse executive/management uddannelser. MBA- uddannelser udbydes typisk af handelshøjskoler og universiteter. Og der findes desuden en række private udbydere.

Adgangskravene kan være forskellige afhængig af, hvilken uddannelsesinstitution du søger optagelse hos, men generelt skal du:

  • Som minimum have en 3-årig relevant videregående uddannelse (bachelorniveau eller tilsvarende)
  • Have 2-8 års relevant erhvervserfaring efter afslutning af din bacheloruddannelse (nogle gange vil erhvervserfaring/ praktikerfaring erhvervet før endt uddannelse kunne tælle med)

En MBA-uddannelse er normeret til 1-2 år. Oftest betales uddannelsen af arbejdsgiveren - eller (delvist) af den studerende selv. Undervisningsforløbene kan være generelle MBA programmer, Executive MBA uddannelser (EMBA) - eller tematisk fokuserede omkring fx forandringsledelse, globalisering eller teknologiledelse.

Læs vores guide til MBA uddannelsen her.

MBA – Full-time 

En MBA-uddannelse på fuldtid er normeret til 1 eller 2 akademiske år (ofte ca. 18 måneders varighed). Full-time MBA'er begynder normalt i slutningen af ​​august / september i år et - og fortsætter indtil maj i år to, med en 3-4 måneders sommerpause. Kravene til optagelse på Full-time MBA-programmer er, at du skal have afsluttet en bachelor-grad (eller have en tilsvarende mængde relevant erhvervserfaring). På selve MBA-uddannelsen skal man på ”skolebænken” på hverdage på lige fod med andre universitetsstuderende.

MBA - Deltids-program

Denne MBA uddannelse er designet til de deltagere, der ønsker at studere ved siden af ​​deres job. Deltids MBA-uddannelser består normalt af undervisning på hverdagsaftener, efter normal arbejdstid, eller i weekenden. En MBA på deltid tager normalt to år eller mere, og er velegnet til travle forretningsfolk, hvis arbejde allerede optager en stor portion af deres tid.

Executive MBA uddannelse (E-MBA)

Executive MBA uddannelser er udviklet til at opfylde de uddannelsesmæssige behov hos topledere. E-MBA’er giver deltagere mulighed for at opnå en MBA, mens du arbejder på fuld tid. Sammenlignet med andre MBA-studerende har E-MBA deltagerne typisk et højt niveau af erhvervserfaring, 10 år eller mere.

En af de store samfundsmæssige tendenser har været, at erhvervsledere søger imod en mere international tilgang til deres arbejde. Derfor vil mange Executive MBAs også have et internationalt fokus, med studieture og gæsteforelæsninger mm.

På en E-MBA vil ledere kunne nyde godt af andres, samt bidrage med deres egen, erfaring. Denne videndeling bliver så koblet til cutting-edge økonomisk teori. E-MBA- kandidater vil kunne fungere som eksperter i strategisk ledelse - såvel i det private erhvervsliv som i den offentlige sektor.

MBA-uddannelser som fjernundervisning (MBA Distance Learning)

MBA uddannelser som fjernundervisning er uddannelser, der tages ”off-campus”. Denne form for MBA-uddannelse er for dig, der søger en vis mængde frihed i dit studieforløb. Disse programmer tilbydes i en række forskellige formater: Online, via video-konferencer, med større/mindre grad af inter-aktivitet. Læs mere om undervisningsmetoden på de enkelte uddannelses-profiler.

Se et udvalg af fjernundervisningskurser her.

MBA-eksamen

MBA eksamenen er ganske anderledes bygget op set i forhold til en magistereksamen (Master of Science in Business Administration) fra en erhvervsøkonomisk institution eller et nordisk universitet. Mens en sådan magistereksamen forudsætter uddannelse i økonomiske fagområder, kan man søge et MBA-program uanset hovedemnet i grundeksamen.

I de nordiske lande er det stadigt fremfor alt civiløkonomer og civilingeniører som søger til MBA-uddannelserne, men interessen er kraftigt stigende i andre erhvervsgrupper. På mange amerikanske universiteter er det almindeligt, at mellem 20-30 % af deltagerne på et MBA program er grunduddannet i økonomi.

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Det faglige niveau var det bedste

Nets Denmark A/S, Richard John Neumeister: "Det faglige niveau på kurset var noget af det bedste, jeg har prøvet. Det skyldes både selve emnet, men også måden det var skruet sammen på af underviseren. Rammerne var hyggelige, indholdet tætpakket, og underviseren havde de bedste forudsætninger". 

Læs mere
Rigtig gode undervisere

Ekstra Bladet, Dina Christensen: ”AROS Projektlederuddannelse har været et supergodt uddannelsesforløb, og jeg ved, at uddannelsen vil få stor betydning for mig fremover.”

Læs mere
Indflydelse på mine tekster

Max Fodgaard, Lisbeth Helm-Petersen: "Kurset har haft en hel del indflydelse, så sent som i dag på en tekst jeg skulle lave – chefen var glad."

Læs mere
God til at tilpasse undervisning

Solrød Kommune, Laila Nissen: "Jeg fik masser af inspiration, og underviseren var rigtig god til at tilpasse undervisningen til mine og de andre kursisters behov."

Læs mere