Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Guide til den rette MBA uddannelse

Sådan vælger du den rette MBA uddannelse

Det er næppe til at komme udenom, at det hurtigt omskiftelige arbejdsmarked sætter krav til nutidens ledere om de helt rette kompetencer - derfor kan en MBA uddannelse være en rigtig god investering i din karrieremæssige fremtid. Efterspørgslen efter MBA uddannelserne afspejles i et rigt udbud af selvsamme, men hvad skal du egentlig  overveje, når du skal vælge den rette MBA uddannelse?

Hos Finduddannelse.dk guider vi dig igennem de forskellige muligheder, du skal overveje, før du tilmelder dig en MBA. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os for personlig og professionel rådgivning om dit uddannelsesvalg.

Læs om Louises oplevelser med MBA uddannelsen

 Adgangskrav       |      Pris       |     MBA udbydere       |      Arbejdspres      |       Udbytte   

Hvilke adgangskrav er der til MBA uddannelsen?

Adgangskravene kan være forskellige afhængig af hvilken uddannelsesinstitution, du søger optagelse hos, men generelt skal du:

  • Som minimum have en 3-årig relevant videregående uddannelse (bachelorniveau eller tilsvarende)
  • Have 2-8 års relevant erhvervserfaring efter afslutning af din bacheloruddannelse (nogle gange vil erhvervserfaring/ praktikerfaring erhvervet før endt uddannelse kunne tælle med)

En relevant uddannelse skal forstås bredt, da den almene MBA uddannelse er en generalistuddannelse og derfor kan bruges i mange forskellige brancher og lederfunktioner. Du kan derfor have en uddannelse indenfor det erhvervsøkonomiske område, men du kan også have en uddannelse indenfor et andet område, der har givet dig kompetencer til at arbejde med erhvervsøkonomiske områder såsom ledelse, økonomi, marketing, strategi osv. Optagelsesudvalget vil derfor se på både din uddannelse, men i høj grad også hvilken erhvervserfaring, du har fået i kraft af din uddannelse.

Derudover skal du flere steder have relevante referencer vedlagt i din ansøgning. På nogle MBA uddannelser  er der desuden krav om et tilfredsstillende resultat i en GMAT test (Graduate Management Admission Test) eller en GRE test. Du kan læse mere om GMAT test på Hvad du skal vide om GMAT  eller om GRE test på www.ets.org/gre/.

Da uddannelsen foregår på enten engelsk eller dansk, kan der fra de forskellige uddannelsesudbydere foreligge krav om sprogfærdigheder på et vist niveau.

Hvad er prisen for en MBA?

Uddannelsesomkostninger varierer afhængig af, hvilken slags MBA uddannelse og udbyder du vælger. Deltageromkostningerne ligger på mellem 95.000 kr. - 425.000 kr. Herudover kan der forekomme ekstraudgifter til materialeomkostninger, transport, overnatning, og forplejning.

Ønsker du blot enkelte fag/moduler, koster disse 15.000 kr. pr. stk., mens et afhandlingsmodul koster mellem 30.000-32.000 kr. Betalingen sker typisk i 3-4 rater forud for hvert semester/ moduler. Tjek dog altid med udbyderen for opdaterede priser.

Hvor skal du tage din MBA uddannelse?

Hvor du skal tage din MBA uddannelse afhænger af smag og behag, samt hvilke ønsker du har til uddannelsen. Ønsker du at bruge MBA’en i et internationalt sigte, kan det være en god idé, at tage uddannelsen på engelsk og, at den er internationalt anerkendt. Den kan for eksempel have internationale akkrediteringer, som betyder, at den overholder specifikke krav til indhold og kvalitet.

Har du et ønske om at få arbejde i en bestemt virksomhed, kan du undersøge virksomhedens præferencer i forhold til uddannelsesudbyder eller hvilken udbyder, andre medarbejdere med MBA uddannelse har gjort brug af.

MBA titlen er ikke en beskyttet titel, og derfor er der ikke nogle egentlige specifikationer til kvalitet og indhold. Man kan selv føle sig lidt frem og forhøre sig hos netværket angående gode uddannelsesudbydere.

MBA uddannelserne bliver desuden årligt vurderet i et internationalt perspektiv, hvor de bedste MBA uddannelser ender på prestigefyldte rankings i aviser og ugeblade som bl.a. The Wall Street og the Economist. Ønsker du at studere eller arbejde i udlandet, kan det være en fordel at orientere dig i disse rankings for at få en fornemmelse af kvalitet og indhold.

Hvilke MBA uddannelsesudbydere findes der?

Der er både statsejede og private MBA udbydere. Tag et kig på Finduddannelse.dk’s oversigt over MBA uddannelser og forhør dig hos tidligere studerende. De fleste uddannelser har gratis informationsaftner/dage, hvor du kan få besvaret spørgsmål og finde frem til den uddannelse, som passer dig bedst.

Læs om Louises oplevelser med MBA udannelsen

Hvor stor er arbejdsbyrden på MBA uddannelsen?

MBA uddannelsen er et krævende studie, uanset om du tager den på deltid ved siden af dit fuldtidsarbejde, eller om du tager den som fuldtidsstudie. Har du et lederjob ved siden af, skal du i gennemsnit  lægge 20 timers forberedelse plus mere i eksamensperioder. Det kan derfor være en god idé at placere uddannelsen på et tidspunkt i din karriere, hvor der er tid og overskud til det ekstra arbejdspres både arbejdsmæssigt og privat.

Hvad får jeg ud af at tage en MBA uddannelse?

Der er ingen tvivl om, at du med en MBA uddannelse er godt rustet til at møde virksomhedens udfordringer fra chefstolen, men derudover får du også et uvurderligt nationalt og internationalt netværk, som du kan trække på og sparre med i din fremtidige og videre karriere.

Top

» Hvordan finansierer jeg min MBA? 
» Hvad skal jeg tænke over, når jeg skriver min MBA ansøgning?

Af kommunikationsmedarbejder Lise Marie Møller Lagoni

Senest opdateret: 27 feb 2017

Du er måske også interesseret i:

Business Institute – Nutidens erhvervsledere har brug for virkelighedsnær undervisning

Sidst opdateret 14-10-2016

Visionen hos Business Institute er at uddanne dagens erhvervsledere til visionære praktikere der tør tænke nye tanker og som tør omsætte dem til handling. Vi har talt med studieleder, Chrestina Munkholm Ib, om instituttets uddannelseskoncept og hvordan det gavner nutidens erhvervsledere.

Tags: Ledelse , MBA
Læs mere

Kompetenceudvikling ifølge HR cheferne

Sidst opdateret 20-01-2016

Hvordan ser kompetenceudvikling og efteruddannelse ud set med HR-briller? Vi har spurgt Microsoft, Codan og BASF, hvordan de arbejder med kompetenceudvikling i forhold til både nye og gamle medarbejdere og, hvad der forventes af medarbejderne i forhold til at holde sig opdaterede med både udvikling og den seneste viden

Læs mere

Judys råd til kommende MBA studerende

Sidst opdateret 18-02-2016

Den højprofilerede MBA uddannelse kan åbne mange døre for dig, hvis du påtænker at gøre karriere inden for ledelse i toppen af en virksomhed. Hvis du sidder og overvejer, om du skal starte på en MBA, brænder du sikkert inde med en masse spørgsmål, før du allerede er i gang med studiet. Vi har derfor taget en snak med Judy om hendes erfaringer med MBA studiet.

Tags: MBA
Læs mere