Vejlederuddannelse

Vejlederuddannelse

Uddannelse af vejledere

Tag vejlederuddannelsen og inspirér andre omkring dig. Uddan dig til blandt andet læsevejleder, praktikvejleder, erhvervs- og karrierevejleder eller uddannelsesvejleder. Hvis du elsker at berige andres liv og er god til at have samtaler med andre, så kan en vejlederuddannelse være for dig. 

Find din vejlederuddannelse i oversigten her på siden. Professionshøjskolerne tilbyder en række forskellige vejlederuddannelser, som uddanner deltagerne til at varetage vejlederfunktioner.

Praktikvejlederuddannelsen
Professionshøjskolen Metropol: Efter- og videreuddannelse
København
Uddannelsen er målrettet medarbejdere, som er eller skal være vejledere for socialrådgiverpraktikanter. Praktikvejlederuddannelsen er et modul i den sociale diplomuddannelse,...
Læsevejleder-uddannelsen
Professionshøjskolen Metropol: Efter- og videreuddannelse
1,5 år
Århus
Er du kommende læsevejleder på en af de grundlæggende erhvervsuddannelser eller gymnasialeuddannelser? Bliv inspirator, vejleder og koordinator for erhvervsskolernes arbejde...
Inklusionsvejledning
Dansk Familieterapeutisk Institut
3 dage
6.495 DKK
Flere byer (2)
Arbejdet med inklusion af børn med særlige behov er en udfordring for den enkelte lærer og pædagog, og der er...
ADR Sikkerhedsrådgiver - fornyelse
Bureau Veritas
2 dage
6.350 DKK
Hvidovre
ADR Sikkerhedsrådgiver kursus til fornyelseseksamen Dette kursus henvender sig til dig, som allerede er ADR sikkerhedsrådgiver men som ønsker et...
ADR Sikkerhedsrådgiver, grundlæggende
Bureau Veritas
5 dage
14.450 DKK
Hvidovre
Tag til ADR grundlæggende kursus og bliv klar til Beredskabsstyrelsens sikkerhedsrådgivereksamen. Dette er kurset for dig, der gerne vil være...
Søtransport: IMDG Håndterings- og dokumentuddannelse
Bureau Veritas
2 dage
5.300 DKK
Flere byer (2)
Tag på kursus i håndtering af gods til søtransport. Kurset henvender sig til dig, som arbejder med emballering samt mærkning...
Viser 1-6 af 6
 

Vejlederuddannelse til dig og alle målgrupper

Overvejer du at tage en vejlederuddannelse men ved ikke hvilken en? Vil du gerne forny dig selv og dit arbejdsfelt, så kan en vejlederuddannelse være noget for dig. Som vejleder på en uddannelse kan du arbejde med mange forskellige områder som for eksempel: 

  • uddannelsesvejleder
  • matetikvejleder
  • engelskvejleder
  • naturfagsvejleder
  • bevægelsesvejleder 
  • erhvervs- og karrierevejleder 
  • praktikvejleder
  • kollegial vejledning
  • læsevejleder
  • klinisk vejleder

Listen er lang, og det er mulighederne også for dig, der vil tage en vejlederuddannelse. 

Vil du blive en bedre vejleder og have nye kompetencer inden for blandt andet kompetenceafklaring, mentorskab, coaching og IT-baseret vejledning? Så er diplomuddannelsen i uddannelses-, erhvervs- og karrierevejledning noget for dig.

Vejlederuddannelse - hvilket område interesserer du dig for?

Du kan arbejde som vejleder inden for mange områder. Du kan også tage vejlederuddannelsen for din egen personlige udvikling, men ofte vil du være tilknyttet en rolle på din arbejdsplads, hvor det vil styrke kulturen, processerne og kvaliteten med en vejlederuddannelse. 

Læsevejleder uddannelsen

Hvis du arbejder inden for børn og unge og skoleområdet, så kan læsevejleder uddannelsen være noget for dig. Du får både indsigt i børns sproglige udvikling, læsning og skrivning herunder læse- og skrivevanskeligheder, indsigt i læse- og skriveundervisning og Evaluering og vejledning. 

Denne vejlederuddannelse kan tages på fx. Professionshøjskoler rundt omkring i landet og tager 1,5 år. Du skal være uddannet lærer eller pædagog og har mindst 2 års erhvervserfaring inden for feltet. 

Vejlederuddannelsen

Erhvervs- og karrierevejleder

Du arbejder måske allerede som voksenunderviser eller socialrådgiver og vil udvikle dine talenter inden for erhvervs- og karrierevejledning. 

Som erhvervsvejleder er du i stand til at rådgive og lytte med, når du skal hjælpe personer, der skal skifte spor i deres karriere og som behøver ekstra støtte i forhold til valg af karriere og hvilke forudsætninger, de har. 

Som karrierevejleder kan du arbejde på uddannelsesinstitutioner, gymnasier eller i jobcentre og inspirere og hjælpe andre videre til deres drømmekarriere. 

Praktikvejleder til pædagogudannelsen

Du kan også uddanne dig til praktikvejleder og arbejde på pædagoguddannelsen. Du hjælper praktikanten med at finde praktidsted, tilrettelægge sin praktikuddannelse og indgå i bedømmelsen af praktikantens arbejde. 

Hvis du brænder for at gøre en forskel for folk rundt omkring dig, så er en vejlederuddannelse noget for dig. Du vil blive i stand til at inspirere andre og give dem oplevelser for livet samtidig med, at du lærer masser om dig selv undervejs. 

Find dit studiested i listen ovenfor og start din vejlederuddannelse. Du kommer ikke til at fortryde det!