Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Vejledning af projektgrupper og individuelle

Arno Education
1 dag
Dansk
Åben uddannelse
København
2.800 - 4.800 DKK ekskl. moms

Vejledning af projektgrupper og individuelle

Spar tid og få et større udbytte af din vejledning


Projektvejledning er en disciplin, vi hele tiden kan udvikle os i, og selv meget erfarne vejledere kan have stor glæde af at få udvidet deres repertoire af interventionsformer og forholdemåder for at lykkes bedst muligt.

Hvorfor skal du tage et kursus i projektvejledning?

Der er meget at hente i at investere i efteruddannelse af vejlederne som uddannelsesinstitution, fordi hvordan vi lykkes i:

  • Vejlederrollen i mødet med en projektgruppe, har stor betydning for gruppens engagement, trivsel og læring – herunder det gensidige engagement mellem gruppe og vejleder. Det samme gælder for vejledningen af enkeltpersoner

  • Vejlederrollen kan være afgørende for at mindske negativ stress, personlige konflikter i den enkelte og internt i projektgrupperne samt i forhold til at mindske de studerendes frafald

  • Vejlederrollen med at skabe læringsrum og et samarbejdsmiljø i vejledningen, har betydning for, om vi får det bedste frem i den enkelte studerende og gruppen

  • At udnytte vejledningstiden effektivt i forhold til egen vejledningstid, og den tid de studerende har til rådighed, har betydning for arbejdsbelastningen for de studerende og os selv som vejledere 

Dit udbytte af kurset

Med dette vejlederkursus får du en vejlederværktøjskasse, der indeholder en række værktøjer, modeller og små tips, som er meget virksomme at anvende i vejledningen af projektgrupper og enkeltpersoner. Vejledervæktøjskassen gør det muligt for dig at effektivisere din vejledning og undgå en stressoverbelastning.

Du får et praktisk og teoretisk grundlag til støtte for at aflæse grupper og forstå gruppe-dynamikker, der er i spil, så det gør dig i stand til at anvende situationstilpassede kommunikationsformer og positioneringer. Det gælder ligeledes for vejledningen af individuelle.

På kurset får du som helhed inspiration til at udvide og forankre din vejlederstil, og til hvordan du anvender dine personlige og faglige kompetencer, så du udnytter dine ressourcer bedst muligt i mødet med dine studerende

Kursets indhold

Kurset i projektvejledning vil behandle en lang række emner, der har til formål at skabe refleksion omkring din rolle som vejleder, og hvordan du kommunikerer med en gruppe og dens medlemmer på den bedste og mest hensigtsmæssige måde.

De emner, der bliver behandlet på kurset vil blandt andet være:

  • Anvendelsen af virkningsfulde instrumenter i sin vejledning og kommunikation med individuelle projektskrivere

  • Hvordan faglig vejledning via forskellige samtaleformer understøtte en gruppes sammenhængskraft og sociale kapital?

  • Hvilken form for vejledning er mest relevant i de forskellige faser i et projektforløb?
  • Hvordan giver man konstruktiv og virkningsfuld feedback til en projektgruppe og dens medlemmer samt til individuelle projektskrivere?

Kursets form

Kurset indledes med en forventningsafstemning i forhold til, hvilket af kursets mange temaer der i udgangspunktet ønskes vægtet. Dermed tager kurset udgangspunkt i din uddannelsevirkelighed og personlige praksis.

Kurset veksler mellem oplæg, der er overbliksskabende, redskabs- og teoriorienteret, og deltagerinvolvering, hvor vi i en fælles dialog udveksler forståelser og svar på gruppeprojektvejledningens og den individuelle vejlednings udfordringer.

Hvilke øvelser indgår på kurset?

På kurset vil du komme til at arbejde med cases – tag gerne nogle med hjemme fra. Casene formuleres i mindre refleksionsgrupper og efterfølgende diskuteres de andres cases i den enkelte gruppe med henblik på komme med mulige ”svar” på de udfordringer, der er indbygget i den enkelte case – svarene reflekteres og behandles efterfølgende i fællesskab i plenum

Du vil således blive en del af en proces med rig mulighed for at dele erfaringer med de øvrige deltagere, hvor du aktivt er medskaber af brugbare svarmuligheder

Målgruppe

Kurset henvender sig primært til vejledere og studievejledere, såvel erfarne som uerfarne.

Desuden også til uddannelsesansvarlige der ønsker indsigt i, hvordan man udnytter læringspotentialet i det gruppeorganiserede projektarbejde ud fra et vejledningsperspektiv.

Pris

Prisen for dette kursus er 2.800 kr. ekskl. moms.

Prisen er inklusiv forplejning og kursusmaterialer.

Rabat

Ved tilmelding af to eller flere deltagere til et hold fra samme institution, organisation eller virksomhed gives 25% rabat pr. deltager.

Arno Education

Arno Education

Vores tilbud er udviklet til at gøre dig bedre til det, du allerede kan, og til specifikt at styrke dit personlige lederskab og dine relationskompetencer. Herunder fokuseres på udvikling af din ekspertise inden for personlig kommunikation, teamledelse, teamdeltagelse og konflikthåndtering....


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Jeg vil gerne kontaktes af den kursusansvarlige - uforpligtende

 

Kontaktinformation til Arno Education

Arno Education

Københavns Universitet
Njalsgade 76, 4. s
2300 København S

Telefon: 2441 2565
www.arno.education

Få information

Udfyld formularen for mere information om Vejledning af projektgrupper og individuelle

Tilmeld dig finduddannelse.dk's nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.
Kundecase
Arno Kaaes 25-års erfaringsbaggr...

"Arno Kaae har i gennem sin mangeårige praksis i forskellige roller som konsulent, underviser, vejleder, supervisor, facilitator og coach udviklet en række værktøjer og greb, som kan anvendes bredt."

Læs mere
Arno Kaae indstillet til RUCs In...

”Udover jeg oplever Arno som en kompetent underviser, så er det hans varme, nærvær og menneskelighed, der rammer mig dybest. I hans nærvær tør man, hvad man ikke vover andre steder."

Læs mere
Caroline om Arno Kaaes undervisn...

"Jeg bruger virkelig meget (fx samtaleteknikker) fra coachinguddannelsen aktivt i mit studie, men især også i forhold til det arbejde jeg laver på mit praktiksted (...)"

Læs mere
Arno Kaaes erfaring som konsulen...

"Udover sit virke på RUC som pædagogisk konsulent har Arno i en periode, hvor han var kontraktansat på RUC, igennem sin egen kursusvirksomhed, fungeret som konsulent og afholdt efteruddannelseskurser for en lang række forskellige institutioner og organisationer, herunder også for enkelte virksomheder."

Læs mere

Du vil måske også være interesseret i: