Viser 1-7 af 7
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-7 af 7

ISTQB – få en certificering inden for softwaretest

ISTQB  også kendt som International Software Testing Qualifications Board er en international, uafhængig, demokratisk organisation, der har udarbejdet et certificeringsprogram inden for softwaretest, der er udstedt i over 500.000 eksemplarer i over 120 lande.

I Danmark finder du en dansk underafdeling, der er den akkrediterede myndighed, der sørger for, at underviserne lever op til kravene fra ISTQB. De hedder DSTB – Danish Software Testing Board. Desuden sørger de for at sikre de danske interesser i de internationale pensum, samt oversætte alt til dansk, og udarbejde danske eksamener.

Certificeringer er altid højt på ønskelisten i it-verdenen, dette gælder både for medarbejdere, ledere og organisationer. De officielle papirer er nemlig med til at give faste standarder at arbejde efter. Udover dette opnår medarbejderne også følgende, ved en ISTQB certificering:

 • Fælles terminologi inden for softwaretest
 • Ensartet måde at gøre tinge på
 • En professionel tilgang til test af software
 • Viden om international best practice
 • Dokumentation på kompetencer

Mange danske virksomheder følger en eller anden for for standard inden for ISTQB. Her er ISTQB Foundation kurset et minimum, for at arbejde professionelt med software test i it-afdelingen.

ISTQB Foundation

ISTQB Foundation er grundkurset til ISTQB. Det er her du starter, lige meget hvilken type Advanced ISTQB kursus du ønsker efterfølgende. Det er relevant inden for flere praksisser, både Agil, Vandfald, DevOps og kontinuerlige leveringer.

Gennem ISTQB Foundation bliver du demonstreret for praktisk viden om fundamentale koncepter inden for softwaretest. Herunder bl.a. hvis du arbejder i rollen som tester, test analyser, test ingeniører, test konsulenter, test managers, brugertester og softwareudviklere.

Uddannelsen er derudover også egnet til personer, der har brug for en grundlæggende forståelse af software testning, herunder projektledere, kvalitetsledere, softwareudviklingschefer, forretningsanalytikere, it-direktører og managementkonsulenter.

ISTQB Foundation er påkrævet hvis du ønsker andre ISTQB certificeringer. Med ISTQB Foundation får du papir på dine kompetencer, og et internationalt anerkendt certifikat i softwaretest. Under uddannelsen får du et indblik i testprincipper, testteknikker, software cyklus, statistiske teknikker, værktøjer til test og planlægning og styring af test.

I undervisningen til ISTQB finder du både teori, praktiske øvelser og diskussion, der er også gruppeopgaver, og du skal forvente at bruge 10 timer på forberedelse. Der er ingen forudsætninger for at deltage på kurset, men det kan være en god ide at have ½-1 års relevant erfaring bag dig.

Eksamen er en skriftlig mulitiple choice uden hjælpemidler, hvor du skal have 65% rigtige for at bestå.

ISTQB Advanced

Efter ISTQB Foundation har du mulighed for at tage et advanced udgave af uddannelsen. Her kan du specialisere dig endnu mere inden for software test.

Du kan vælge forskellige advanced retninger:

 • Security tester
 • Test automation engineer
 • Technical test analyst
 • Test analyst
 • Test manager
 • Technical

Her kan du bl.a. vælge en specifik vej, hvis I fx arbejder meget agilt. Derudover er det muligt at tage ISTQB på ekspert niveau om test management eller improving the test process.  

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen