Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 28
12

Sådan finder du det rette database / SQL kursus

Har du brug for at opdatere dine kompetencer inden for SQL og database, eller overvejer du at kaste dig ud i nye udfordringer på området? Uanset hvad dine forudsætninger er, kan du finde et SQL kursus, der tager din viden til nye højder. Med kurser inden for database / SQL møder du efterspørgslen efter specialiserede IT-kompetencer på arbejdsmarkedet. Et database / SQL kursus er derfor en god investering i din fremtid som IT-professionel.

Tag et SQL kursus og mød efterspørgslen på arbejdsmarkedet

SQL i en nøddeskal

SQL står for Structured Query Language og udgør et edb-sprog designet til styring af data i relationelle database management systemer (RDBMS). Alle løsninger, der udnytter relationelle databaser, gør dette med hjælp af SQL-sproget på den ene eller anden måde. SQL er således nyttigt i f.eks. en MS Access database.

SQLs anvendelsesområde omfatter f.eks:

 • Dataforespørgsel
 • Opdatering
 • Skemaoprettelse
 • Ændringer
 • Adgangskontrol

SQL så dagens lys i 1970erne. Siden da har SQL opnået en prominent plads på markedet, og sproget er i dag næsten synonymt med standard databasevedligeholdelse. 

Et SQL kursus er guld værd

Fordi SQL-sproget er så populært, er et SQL kursus et værdifuldt supplement til din IT-efteruddannelse. Gode SQL færdigheder er netop guld værd i IT-afdelingerne landet rundt. En række SQL kurser kræver ikke nogen form for forudgående kendskab, men typisk vil deltagelse i et SQL kursus kræve, af du har et grundlæggende kendskab til relationelle databaser.

Hvad er en database?

En database er en integreret samling af logisk relaterede registre eller arkiver samlet i en fælles pulje, der leverer data for en eller flere anvendelser. En måde at klassificere databaser omfatter indhold som f.eks bibliografisk data, fuldtekst, numerisk data og image data. Andre klassifikationsmetoder starter med at undersøge database modeller eller database arkitekturer.

Data i en database er organiseret i henhold til en databasemodel. Den relationelle model forekommer som tidligere nævnt hyppigst. Andre modeller som den hierarkiske model og netværksmodellen bruger en mere eksplicit repræsentation af relationer.

Kurser i databasehåndtering

Formålet med kurser i databasehåndtering er, at du udvikler dine grundlæggende færdigheder i at skabe og håndtere relationsdatabaser med redskabet Microsoft Access. I kurser inden for databasehåndtering får du grundlæggende kundskaber om forskellige databaser. Databasehåndtering giver dig praktiske færdigheder i at oprette, forandre og bruge en database.

Emner er typisk:

 • Introduktion til databaser
 • Skabe database
 • Redigere en database
 • Inddatakontroller
 • Relationer
 • Filter
 • Udvalgsspørgsmål
 • Beregninger
 • Parameterspørgsmål
 • Formularer
 • Rapporter

Med eksempler og øvelser får deltagerne grundlæggende færdigheder i at lave og håndtere relationsdatabaser med redskabet Microsoft Access.

Efterspørger du et værktøj, der kan hjælpe dig med et behandle data nemt og hurtigt og desuden skabe visuelle dashboards og præsentationer? Så er et kursus i Power BI helt sikkert noget for dig! Klik her for at læse om Power BI og vores kursusudbud. 

Her kan du tage dit database / SQL kursus

Du har mulighed for at styrke dine kompetencer inden for database / SQL i hele landet.

Blandt de mest populære lokationer er:

Du kan også søge på uddannelsestype eller via fritekst for at finde netop det database / SQL kursus, der passer til dine behov. Læs mere under hvert enkelt kursus og tag hurtigt og nemt kontakt til udbyderen for flere detaljer om kurset. Er du på udkig efter andet end et SQL kursus? Tag et kig i vores samlede oversigt over kurser til IT-professionelle.

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Akademiuddannelse i ledelse

Jeg har oplevet en ekstremt god kobling mellem undervisningen og mit daglige arbejde som leder, for jeg har fra uge til uge kunnet bruge det, jeg har lært, i praksis.

Benjamin Damhus, G4S

Læs mere
Mia Isabella

"Faget statistik er givende på mange punkter, hvis man som jeg sidder i en økonomiafdeling."

Læs mere
Akademifaget projektledelse

Jeg har fået rigtig meget ud af faget projektledelse både fagligt og personligt. Det har givet mig redskaber til, hvordan jeg styrer en idé sikkert igennem hele processen fra skabelse til forberedelse, iværksættelse og evaluering. Rent personligt har faget givet mig stor indsigt i min egen rolle som leder. Jeg har lært min egen ledelses DNA at kende, og det er blevet overraskende tydeligt, hvordan jeg kan agere som leder. Faget har kort sagt været super værdifuldt i min egen ledelsesforståelse.

Hanne Thaulov, Hartmanns A/S

Læs mere
Akademiuddannelse i salg og mark...

Uddannelsen i salg og markedsføring på Cphbusiness har givet mig en større viden, nye kompetencer og en dybdegående forståelse af salg og markedsføring.

I mit job som salgs-supervisor i Miele supporterer jeg vores webshop, og jeg arbejder også meget med vores kampagner. Derfor var det logisk at bruge uddannelsen til at forbedre vores webshop. Især fagene marketingplanlægning og forhandling, digital markedsføring og e-handel har været en fornøjelse og har styrket mig.

For mig er den bedste måde at lære på at arbejde og samtidig studere ved siden af i et medgørligt omfang. Og mine medstuderende har relevante jobs, der minder om mit. Det giver en god sparring om at løse reelle og konkrete problemer, som jeg kan bruge direkte i mit arbejde.

Det har givet mig rigtigt meget positivt i mit job, at jeg har læst salg og markedsføring på Cphbusiness.

Alexander Jyndevad, salgs-supervisor, Miele

Læs mere