Enneagram kursus

Lær om personlighedstyper via Enneagrammet

Med Enneagrammet præsenteres ni strategier til, hvordan vi relaterer os til os selv og hinanden. Hver persontype har forskellige måder at tænke, føle og opføre sig på, der stammer fra en indre motivation.
Viser 1-14 af 14
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-14 af 14

Udvikl dig på et Enneagram kursus

Med afsæt i Enneagram modellen og dens personlighedstyper, kan du lære at håndtere og forstå de handlinger, følelser og tanker, du bliver ved med at gentage, fordi du tror, at det er sådan, du lever dit liv bedst.

På et Enneagram kursus bliver du introduceret til og fortrolig med de ni personlighedstyper, og hvordan din virksomhed kan drage nytte af Enneagrammets univers. På Enneagrammet får du identificeret den boks, du i forvejen befinder dig i og oplever verdenen ud fra.

Tag på Enneagram kursus

Enneagrammets historie

Ordet Enneagram stammer fra det græske sprog og betyder, groft oversat. Ni-model. Modellen er eftersigende en sammenfatning, af flere af verdens store spirituelle og filosofiske retninger, såsom kristendommen, tibetansk mystik og især fra middelalderens islamiske filosoffer.

Den armenske filosof og underviser Georg Ivanovich Gurdjieff, var den første der introducere enneagram til den vestlige verden. Han grundlagt i 1920’erne “Institut for menneskers harmoniske udvikling” i Frankrig. Her hjalp han mennesker til personlig udvikling ved at gøre dem bevidste om deres egne tanke- og handlingsmønstre, gennem forskellige spirituelle opgaver.

Oscar Ischazo var manden, der gennem sin viden om bl.a. jødisk filosofi og i samarbejde med psykologer, udviklede Enneagram til den personlighedsmodel, der er kendt i dag.

Med Enneagrammet får du indsigt i: 

 • At de mønstre du former dit liv efter i virkeligheden kan være med til at forhindre dig i at nå indre lykke og ro
 • At der, til grund for alt hvad du gør, ligger en instinktiv motivation
 • De ændringer, der sker i din adfærd under stress og trygge situationer
 • Hvordan du finder og udnytter dine skjulte ressourcer, så du benytter dig af hele din personlighedstype
 • Hvordan du nedbryder disse mønstre og på bedste vis udnytter dit potentiale på arbejdspladsen og privat

Enneagrammets ni personlighedstyper

Når man taler om Enneagram, henviser man til en model, der tager afsæt i ni forskellige personlighedstyper. Formålet med Enneagrammet er at gøre dig bevidst om din/andres baggrund for handling og adfærd samt, hvilke motiver, der ligger bag. Med Enneagrammet kan man arbejde med at bryde mønstre for at opnå det fulde potentiale.

Enneagrammets ni personlighedstyper: Enneagram kursus

1. Perfektionist

2. Hjælper

3. Udretter

4. Romantiker

5. Iagttager

6. Skeptiker

7. Eventyrer

8. Frontkæmper

9. Fredselsker

Med Enneagrammet præsenteres groft skitseret ni strategier til, hvordan vi relaterer os til os selv og hinanden. Hver persontype har forskellige måder at tænke, føle og opføre sig på, der stammer fra en indre motivation.

Sådan kan din virksomhed få udbytte af et Enneagram kursus

Selvom hvert menneske er unikt, fastslår Enneagrammet, at måden, vi møder udfordringer og muligheder falder ind under de ni personlighedstyper i modellen.

Enneagrammet kan blandt andet bruges til at arbejde med f.eks:

 • Teambuilding
 • Konflikthåndtering
 • Stresshåndtering
 • Performance
 • NLP coaching
 • Kommunikation
 • Motivationsfaktorer

At finde frem til din personlighedstype gennem Enneagram sætter dig ikke i en boks, men hjælper dig til at identificere netop den boks, du i forvejen befinder dig i og oplever verdenen ud fra. Find dit Enneagram kursus ovenfor!

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen