Viser 1-1 af 1
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-1 af 1

Introduktion til it-arkitekt kursus

Få den grundlæggende viden og overblik over de forskellige typer af arbejde, der udføres af en IT-arkitekt, med et kursus. Du kan vælge mellem mange forskellige typer kurser, og fx have fokus på begrebsforståelse, processer, metoder og opgaver.

Hvad arbejder man med it-arkitekt?

Inden for it-arkitektur finder en lang række roller, som arbejder med forskellige dele af it-arkitekturen. Med et it-arkitektkursus bliver du klædt på til at klare større projekter, arbejdsgange og kundeoplevelser.

En it-arkitekt er en bred term, hvis betydning variere fra person til person. Men kan deles op i disse tre underkategorier:

 • Enterprise-arkitektur
 • Solution-arkitektur/softwarearkitektur
 • IT-infrastrukturarkitektur

Det er muligt at finde kurser inden for alle tre dele, hvorfor vi her kommer ind på, hvad de hver især kan.

Enterprise-arkitektur

En enterprise-arkitekt hjælper virksomheden med at danne et holistisk overblik, der sikre en effektiv tilpasning af både forretnings- og it-behov samt mål. Det kræver altså både en forståelse af it-strategi og forretningsstrategien.

Som enterprise-arkitekt arbejder man med at sammenkæde virksomhedens mål, processer og procedurer med it-strategien. Det kan fx være ved:

 • at tilpasse og planlægge forretnings- og it-strategi
 • at sikre optimering af informationsstyring
 • at tilbyde strategisk rådgivning
 • at overvåge løsninger med it-relaterede risci

Solution-arkitektur/softwarearkitektur

En solution-arkitekt, også kendt som en løsningsarkitekt er ansvarlig for tekniske beslutninger i virksomheden. De er eksperter i forretningsforståelse blandt it, design og løsninger.

Solution og software arkitekter arbejder med it-opgaver, og tager beslutninger inden for feltet. Det kan fx være ved:

 • at oprette tekniske platforme for komplekse, enterprise klientimplementeringer
 • at rådgive om forretningsbeslutninger
 • at sikre it-løsninger der opfylder behov og standarder
 • at udvikle innovative applikationer

IT-infrastrukturarkitektur

Som it- infrastrukturarkitekt arbejder du med at bygge supportmiljøer for løsninger. Det kræver stærke tekniske færdigheder og evnen til at sætte sig ind i virksomhedens nuværende og fremtidige behov.

Du arbejder med at designe din virksomheds it-infrastruktur. Og arbejder bl.a. med:

 • Design af nøgleinfrastrukturtjenester
 • Udvikling af infrastrukturstrategier og teknologiplanvisninger
 • Rådgive om it-budgetplanlægningen
 • Planlægning og gennemførelse af it-infrastrukturprojekter

it-arkitekt kursus

Inden for de forskellige it-arkitekt kursus typer, finder du ofte både et Practitioner og Foundation niveau. Alt efter hvor meget erfaring og uddannelse du har bag dig. Der er selvfølgelig en god del forskel på kurserne, hvorfor det er vigtigt at du læser om, hvad det handler om, så du har helt styr på kurset. Vil du fx have træning i de internationale arkitekturmetoder; ISEB IT Architecture, OIO-metode og The Open Group Architecture Framework (TOGAF), så gælder det selvfølgelig om, at finde et kursus hvor disse indgår.

It-arkitekt kursus på foundation niveau har et bredt overblik over de forskellige it-arkitektur discipliner. Her får du en national anerkendt uddannelse, der giver kompetencer på flere niveauer. Du skal starte her, hvis du har interesse for IT arkitektur og anvender IT arkitekturprincipper i dit daglige arbejde som for eksempel IT arkitekter, systemudviklere og designere.

Hvis du arbejder med enterprise arkitektur, kan du tage et it-arkitekt kursus, hvis formål er at give dig kompetencer og viden inden for de discipliner, og de forskellige typer af arbejde, der udføres som Enterprise arkitekt.

Du kan også vælge at tage dit enterprise-arkitektur faglighed op på et endnu højere niveau med en Master. Master er overbygningen på Enterprise Arkitekt, Practitioner. På dette forløb sættes fokus på, hvorledes du som Enterprise Arkitekt formulerer dine budskaber med gennemslagskraft, så du kan inspirere forretningen i forhold til udnyttelse af nye teknologiske muligheder, give en vurdering af konsekvenserne af forretningsmæssige trends i markedet

Du kan også vælge et kursus med fokus på systemarkitektur. Her lærer du at formidle designer til relevante interessenter, og yde bistand og rådgivning under det videre designforløb. Du får indblik i anvendte arkitektur design metoder og standarder, der sikrer at applikation og infrastruktur passer sammen.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier