Filtrer efter
Kategori
Kursus
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-20 af 2189
1
2
3
4
...
110
Annoncer

Artikler fra Holdundervisning

Populære steder

Reportager indenfor Kursus

kurser

Find dit næste kursus - finduddannelse.dk samler markedet for kompetenceudvikling

Hvad er et kursus?

Kurser er en måde at blive efteruddannet på. De består af kortere undervisningforløb, der oftest varer mellem et par timer til et par døgn, og hvor man som deltager udvikler sine kompetencer inden for et afgrænset emne eller område. Til de fleste kurser, er der én eller flere undervisere, der er eksperter inden for det givne område, og som har ansvaret for at kursisterne får den ønskede viden eller erfaring. 

Hvorfor tager man på kursus?

Typisk er der to forskellige grunde til, at man tager på kursus. Den ene er, at kurset har et selvrealiserende formål, hvor enkeltpersoner selv har et ønske om at tilegne sig ny viden inden for et specifikt område. Den anden grund er, at ens virksomhed har en ønske om at videre- og efteruddanne sine medarbejder, og derfor tilbyder eller sender sine medarbejdere på kursus.

Hvad er mit udbytte af et kursus?

På et kursus får man som kursist nye kompetencer eller udviklet sine eksisterende kompetencer. Efter endt kursus får man ofte et certifikat eller anden form for bevis på, at man har deltaget i kurset og har tilegnet sig nye kompetencer. Den nye viden og erfaring kan man ofte anvende direkte i ens arbejde. Er man ikke i job, så kan det bruges til at styrke ens CV og øge ens jobmuligheder. 

Hvilke former for kurser er der? 

De fire mest populære kursusformater og uddannelsesformer er: 

  • Holdundervisning / åbne kurser
  • Firmakurser
  • Online kurser / fjernundervisning
  • Konferencer.

Hvor bliver kurser afholdt?

Det er forskelligt, hvor kurser afholdes alt efter hvilket kursusformat, der er tale om. Deltager man i et firmakursus, så bliver dette typisk afholdt in-house, hvor underviseren kommer ud til virksomheden, eller som et internat på en kursusejendom eller konferencecenter. 

Tilmelder man sig et åbent kursus med holdundervisning, vil kurset blive afholdt på den lokation som kursusudbyderen har valgt. De fleste kurser bliver afholdt omkring større byer i Danmark, men uanset hvor man er bosat i Danmark, er der et kursus i nærheden. I søgefunktionen på toppen af siden kan du sortere kurser efter byer i Danmark, så du finder det kursus, der passer bedst til dit behov.

Udbuddet af online kurser og fjernundervisning er stigende i Danmark. Her har man selv mulighed for at vælge, hvor man vil deltage i kurset henne. Det eneste krav er, at man har netforbindelse og en computer eller device til rådighed. Et online kursus er derfor det mest fleksible kursusformat, og har ofte en kortere varighed end firmakurser og holdundervisning/tilstedeværelseskurser.

Hvilket kursus skal jeg vælge? 

Der afholdes kurser inden for næsten alle fagområder, det er derfor kun ens egen interesse og økonomi, der sætter grænser. Ved man ikke, hvilket kursus man gerne vil deltage i, så er det en god idé at starte processen med at vælge den overordnede kategori, uddannelsesformen og lokationen. Det kan man gøre i søgebjælken øverst på siden.  

Hvilke kurser er mest populære? 

De mest populære kurser er inden for områderne: 

  • Handel og økonomi
  • Ledelse og organisation 
  • IT-professionel
  • IT- Microsoft Office 
  • Håndværk, industri og teknik. 

Hvad er kurser for ledige (AMU)? 

Hvis man er ledig, så har man mulighed for at tage kurser, der er specielt målrettet kompetenceudvikling hos jobsøgende. Kurserne bliver afholdt som 6 ugers jobrettet uddannelser fra den landsdækkende positivliste og de regionale positivlister.  Kurserne giver personer, der er ledige og dagpengemodtagere, mulighed for at videre- og efteruddanne sig, hvor udgifterne bliver dækket af jobcentret. Man kan frit sammensætte de kurser, som man finder relevante og interessante, så længe de er på den landsdækkende positivliste.

De mest populære 6 ugers jobrettet uddannelser er: 

  • Forretning og handel 
  • IT-bruger
  • Ledelse og organisation 
  • Medier og kommunikation. 

Som ledig har man også mulighed for at tage enkelte kurser, hvor udgifterne bliver betalt af jobcentret, hvis det bliver godkendt, som en del af din jobplan.