Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-20 af 25
12

Tag et hygiejnekursus - vigtigt for dig, der arbejder med fødevarer

Et kursusbevis i hygiejne er et krav for at arbejde med fødevarer, og det er derfor vigtigt for dig og din virksomhed at få det på plads. Kurset giver en faglig viden om opbevaring, håndtering, rengøring og indsigt i bakterier samt vigtigheden af temperaturer. Du kan også vælge at tage dit hygiejnekursus via e-learning. Søg og sammenlign mellem uddannelserne på listen ovenfor og find det hygiejnekursus, der passer til dig. 

De stigende krav forbrugerne stiller til fødevarer, stiller samtidig højere krav til dig, der arbejder med disse fødevarer. Få styr på love og regler for hygiejne ved at tage et hygiejnekursus og vær med til at efterleve kravene, der findes til din virksomhed på området for fødevarehygiejne.

Et kursus i hygiejne giver et kursusbevis og kompetencerne til at arbejde med fødevarer

Hvem skal have et hygiejnekursus?

Kurser i fødevarehygiejne henvender sig til dig, der er beskæftiget med levnedsmidler i erhvervsmæssig henseende. Hvis du allerede har en uddannelse inden for levnedsmiddelområdet, så behøver du ikke at tage kurset, da levnedsmiddeluddannelserne inkluderer hygiejne og håndtering i forbindelse med fødevarer. Der er derfor en del uddannelser, der allerede inkluderer et hygiejnebevis.

Det kan dog være væsentligt at opdatere din viden på området, da der kan komme nye regler og metoder for opbevaring og håndtering. Hvis du er i tvivl, om du skal tage et hygiejnekursus for at udfylde din rolle på din arbejdsplads, så kontakt gerne kursusudbyderen og få vejledning.

Der findes et basiskursus i hygiejne for dig som skal arbejde med opvarmning eller servering af mad. Det kan være at du arbejde på en tankstation, i en kiosk eller en grillbar. Her er det vigtigt at have gennemført et basiskursus. Dette kursus tilbydes som e-learning af visse udbydere, og på kursets forløb lærer du det mest basale indenfor fødevarehygiejne.

Hvorfor er hygiejnekurser så vigtige?

Når du skal arbejde med enten at anrette eller servere mad til kunder, er det vigtigt at vide noget om fødevarehygiejne, så maden bliver håndteret på korrekt vis. Uanset hvilke typer af opgaver, du skal udføre, er der nogle vigtige grundfærdigheder, du skal lære. Nogle ting skal læres i forbindelse med at færdes i et køkken - om det er en offentlig institution, privat, eller en café/restaurant. 

Du vil også lære om andre ting relateret til håndtering af fødevarer såsom bakterier, temperatur, opvarmning, opbevaring og bortskaffelse af maden. Du får således en stor faglig indsigt i flere vigtige elementer af fødevarehåndtering, og du får mulighed for at afprøve det i praksis.

Afslutningen af et hygiejnekursus er altid med en prøve, uanset om det er et almindeligt kursus eller et fjernundervisningsforløb, du deltager i. Består du hygiejnekurset, får du et hygiejnebevis og kan herefter arbejde med håndtering af mad på dit arbejde.

Det er vigtigt at du er opmærksom på om du skal arbejde med fødevarer fra bunden, forstået således at hvis du skal stå i en delikatesseafdeling hos en slagter, er det et hygiejnecertifikat du skal bruge. Basiskurset er for dig der skal servere og opvarme maden, og ikke er en del af den egenlige produktion.

Du kan tage dit hygiejnekursus som e-learning

Tag hygiejnekurset når det passer dig! Du behøver ikke være superbruger af en computer, du skal blot kunne anvende en mus.

Du kan tage hygiejnekurser online og dermed få muligheden for at tage hygiejnekurset, hvor det er mest passende for dig og selv bestemme, hvornår du ønsker at tage kurset og i det tempo, du finder passende. E-learning kurserne fungerer ved hjælp af Internettet og guider dig på en nem måde gennem det pensum, der er nødvendigt for at kunne bestå den afsluttende prøve. Som det almindelige kursus skal du også afslutte e-learning kurset med en afsluttende prøve.

Læs mere i vores guide til håndtering af fødevarer her

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Underkategorier
Ønskeliste