Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Hygiejnekurser

Hygiejnekurser - få den nødvendige viden til et job i fødevarebranchen

Hvis du skal tage et hygiejnekursus, kan du se et udbud herunder. Et kursusbevis i hygiejne er et krav for at arbejde med fødevarer, og det er derfor vigtigt for dig og din virksomhed at få det på plads. Kurset giver en faglig viden om opbevaring, håndtering, rengøring og indsigt i bakterier samt vigtigheden af temperaturer. Du kan også vælge at tage dit hygiejnekursus via e-learning. Søg og sammenlign mellem uddannelserne på listen og find det hygiejnekursus, der passer til dig. 

Hygiejnekursus - certifikatkursus
Fødevarekurser.dk
1 dag
10.950 DKK
Landsdækkende
Beskæftiger jeres virksomhed sig med håndtering af fødevarer og vil I sikre at hygiejnen er i top? Bestil et 2-dages skræddersyet hygiejnekursus,...
E-learning
Basiskursus i fødevarehygiejne som e-læring (over internet)
eSmiley (tidl. Komply / Alimentas)
 
490 DKK
Fjernundervisning
Fordelen ved at tage kurset som e-learning er, at det kan tages, hvor og hvornår man ønsker det, og i...
Fødevare- og hygiejnekursus - Online kursus på arabisk
Fødevarekurser.dk
2-3 timer
295 DKK
Fjernundervisning
Fødevarekurser.dk har lanceret et nyt og forbedret online fødevarehygiejne kursus. Kurset er opdateret med de seneste regler og lovgivning på...
Fødevare- og hygiejnekursus - Online kursus på farsi
Fødevarekurser.dk
2-3 timer
295 DKK
Fjernundervisning
Fødevarekurser.dk har lanceret et nyt og forbedret online fødevarehygiejne kursus. Kurset er opdateret med de seneste regler og lovgivning på...
Hygiejnekursus - Online kursus på dansk
Fødevarekurser.dk
2-3 timer
295 DKK
Fjernundervisning
Fødevarekurser.dk har lanceret et nyt og forbedret online fødevarehygiejnekursus. Kurset er opdateret med de seneste regler og lovgivning på området....
eSmiley online hygiejnekursus
eSmiley (tidl. Komply / Alimentas)
Svarende til 3-dags kursus
Fjernundervisning
Fordelen ved at tage kurset som e-learning er, at det kan tages, hvor og hvornår man ønsker det, og i...
Food hygiene course in English as e-learning, Almen fødevarehygiejnekursus, kursusnr. 45780
eSmiley (tidl. Komply / Alimentas)
 
354 DKK
Fjernundervisning
The hygiene course is taken online on the Internet and the student is carefully guided through the syllabus required to...
Hygiene Certificate Course - Online course in English
Fødevarekurser.dk
3 timer
295 DKK
Fjernundervisning
You can complete an online food hygiene course while sitting at home at your computer in around 2-3 hours. Everything can...
Viser 1-8 af 8
 

Tag et hygiejnekursus - vigtigt for dig, der arbejder med fødevarer

De stigende krav forbrugerne stiller til fødevarer, stiller samtidig højere krav til dig, der arbejder med disse fødevarer. Få styr på love og regler for hygiejne ved at tage et hygiejnekursus og vær med til at efterleve kravene, der findes til din virksomhed på området for fødevarehygiejne.

Et kursus i hygiejne giver et kursusbevis og kompetencerne til at arbejde med fødevarer

Hvem skal have et hygiejnekursus?

Kurser i fødevarehygiejne henvender sig til dig, der er beskæftiget med levnedsmidler i erhvervsmæssig henseende. Hvis du allerede har en uddannelse inden for levnedsmiddelområdet, så behøver du ikke at tage kurset, da levnedsmiddeluddannelserne inkluderer hygiejne og håndtering i forbindelse med fødevarer. Der er derfor en del uddannelser, der allerede inkluderer et hygiejnebevis.

Det kan dog være væsentligt at opdatere din viden på området, da der kan komme nye regler og metoder for opbevaring og håndtering. Hvis du er i tvivl, om du skal tage et hygiejnekursus for at udfylde din rolle på din arbejdsplads, så kontakt gerne kursusudbyderen og få vejledning.

Der findes et basiskursus i hygiejne for dig som skal arbejde med opvarmning eller servering af mad. Det kan være at du arbejde på en tankstation, i en kiosk eller en grillbar. Her er det vigtigt at have gennemført et basiskursus. Dette kursus tilbydes som e-learning af visse udbydere, og på kursets forløb lærer du det mest basale indenfor fødevarehygiejne.

Hvorfor er hygiejnekurser så vigtige?

Når du skal arbejde med enten at anrette eller servere mad til kunder, er det vigtigt at vide noget om fødevarehygiejne, så maden bliver håndteret på korrekt vis. Uanset hvilke typer af opgaver, du skal udføre, er der nogle vigtige grundfærdigheder, du skal lære. Nogle ting skal læres i forbindelse med at færdes i et køkken - om det er en offentlig institution, privat, eller en café/restaurant. 

Du vil også lære om andre ting relateret til håndtering af fødevarer såsom bakterier, temperatur, opvarmning, opbevaring og bortskaffelse af maden. Du får således en stor faglig indsigt i flere vigtige elementer af fødevarehåndtering, og du får mulighed for at afprøve det i praksis.

Afslutningen af et hygiejnekursus er altid med en prøve, uanset om det er et almindeligt kursus eller et fjernundervisningsforløb, du deltager i. Består du hygiejnekurset, får du et hygiejnebevis og kan herefter arbejde med håndtering af mad på dit arbejde.

Det er vigtigt at du er opmærksom på om du skal arbejde med fødevarer fra bunden, forstået således at hvis du skal stå i en delikatesseafdeling hos en slagter, er det et hygiejnecertifikat du skal bruge. Basiskurset er for dig der skal servere og opvarme maden, og ikke er en del af den egenlige produktion.

Du kan tage dit hygiejnekursus som e-learning

Tag hygiejnekurset når det passer dig! Du behøver ikke være superbruger af en computer, du skal blot kunne anvende en mus.

Du kan tage hygiejnekurser online og dermed få muligheden for at tage hygiejnekurset, hvor det er mest passende for dig og selv bestemme, hvornår du ønsker at tage kurset og i det tempo, du finder passende. E-learning kurserne fungerer ved hjælp af Internettet og guider dig på en nem måde gennem det pensum, der er nødvendigt for at kunne bestå den afsluttende prøve. Som det almindelige kursus skal du også afslutte e-learning kurset med en afsluttende prøve.

Læs mere i vores guide til håndtering af fødevarer her