Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-12 af 12
 

Mentor uddannelse - udvikl dig selv og andre

Tidligere var en mentor en person, som havde erfaring og blev valgt til at oplære viden til en elev eller en person med mindre erfaring. I dag kan en mentor beskrives som en person, der er en erfaren leder eller har erfaring i anden henseende, som denne kan dele med en mentee, en elev. 

Mentor uddannelser i hele Danmark

Vil du arbejde som mentor, så har du muligheden for at uddanne dig i hele Danmark. I oversigten ovenfor kan du se mentor uddannelser i hele landet, og du kan specialisere dig inden for blandt andet:

  • mentor til unge
  • kognitiv mentor
  • mentorcoaching

For at blive mentor, skal du være villig til at arbejde med og tage en mentee under dine vinger i et forløb, der kan strække sig fra enkelte uger til flere måneder. 

En mentoruddannelse vil oftest tage mindst 2 dage, hvor du både lærer teori men også øver praktisk med de andre deltagere på mentor uddannelsen. 

Mentor og mentee - hvad er rollerne?

Når du tager en mentor uddannelse vil du blive uddannet mentor, og dermed i stand til at arbejde med en mentee. En mentee er din elev. Det kan både være på det personlige plan og på det faglige plan.

Mentoren deler sin erfaring og viden

En mentee kan følge en mentor og lære, det der skal læres for at udfylde en vis funktion eller arbejdsopgave. Det er her mentors rolle at sørge for, at mentee er klædt på til at klare opgaven og de faglige udfordringer. 

En mentor kan også være i forhold til en ung person, som behøver vejledning og hjælp med at komme videre med uddannelse og udvikling. 

Mentorskaber og mentorordninger

En mentor uddannelse er til dig, der har en vejledende funktion i for eksempel et jobcenter, i en organisation, i en skole eller i virksomheder. Som medarbejder kan du have brug for værktøjer til at formidle viden og erfaringer på en faglig relevant måde, så din mentee får de bedste forudsætninger for både at forstå den viden, du deler og også at handle på den. 

Det lærer du blandt andet på en mentor uddannelse

  • mentorrollen og mentorens opgaver
  • om motivation og hvordan du bruger det i dialog med din mentee
  • elementer fra positiv psykologi
  • hvordan du lytter empatisk
  • hvordan du lærer fra dig så din mentee kan tage imod

og en masse anden relevant teori. Indholdet på din mentor uddannelse afhænger af, hvor du tager den. Som udgangspunkt vil en mentors rolle være at hjælpe mentee med at få øje på og bruge stærke sider og ressourcer for at nå en vis mål. Du kan læse om de forskellige mentor uddannelser og deres indhold ovenfor. 

Mentor på jobcentre

Du vil finde uddannede mentorer i jobcentre og andre offentlige steder. Disse mentorer har til opgave at arbejde med de jobsøgende og borgere, der behøver vejledning i, hvordan de kommer ud på arbejdsmarkedet igen. 

Du har rig mulighed for at arbejde i forskellige brancher med en mentor uddannelse, og du kan både vælge kortere og længere mentorforløb. 

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Allan Rudolf Pedersen, byggelede...

”Det var meget givende at deltage på kurset, som havde en gennemgående høj faglig kvalitet. Jeg har fået inspiration til, hvordan jeg kan gribe tingene an på en anderledes måde, og jeg har lært at bruge nogle nye systemer."

Kundeudtalelser
Anders Lykke Kristensen, Egil Ra...

"Jeg er blevet meget bedre til at prioritere mine arbejdsopgaver. Og så har jeg fået en masse teori og gode værktøjer, som har gjort mig bedre i stand til at kommunikere og formidle et budskab klart og entydigt til mine forskellige samarbejdspartnere".

Kundeudtalelser
Claire Isabelle Blanchet-Pedersen

Kurset var simpelthen så megagodt! Jeg kan næsten ikke få armene ned

Læs mere
Lars, NABO-center Amager

"Vi anvender Lene Sheila Gjørup og CopenPsyk som vores faste supervisor – dels fordi Lene er faglig velkvalificeret og er meget dedikeret i gruppesupervisionen af vores personale. Det der er vigtigt for os, er dels at Lene er fleksibel og fortrolig i vores samarbejde."

Læs mere