Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Massør uddannelse

Massør uddannelse

Find en spændende massør uddannelse i udbudet nedenfor. Der findes en lang række af muligheder inden for branchen. Du kan vælge at fokusere på massage inden for idræt og sport, eller kur massage såsom hot stone. Mulighederne er mange og valget er dit.

Fysiurgisk Massør og Sportsbehandler uddannelse
At Work Skolen
Fra 6 til 20 uger
21.500 DKK
Flere byer (4)
Den unikke fordel ved vores massøruddannelse er, at vores massageundervisning primært bliver foretaget af statsautoriserede fysioterapeuter. Dette sikrer dig et...
Helse- og Sportsmassør uddannelse
At Work Skolen
Fra 4 til 8 uger
9.450 DKK
Flere byer (4)
Bliv Helse- og Sportsmassør - Kun 9.450 kroner - Vælg mellem 4 byer Du lærer at give dine kunder en professionel...
Massagekursus for begyndere
Body-sds
5½ timer
1.495 DKK
København
Massagekursus for begyndere er et 1-dags kursus, hvor du lærer basale massageteknikker baseret på Body-Self-Development System. Kurset lægger vægt på simple...
Body-sds uddannelse
Body-sds
3 år
179.970 DKK
København
I takt med at flere og flere udsættes for stress, arbejdsrelaterede belastninger og andre livsstilssygdomme stiger efterspørgslen på dygtige kropsterapeuter...
Japansk Lifting
Det Internationale Institut for Refleksterapi Lone Sorensen
16 timer
5.495 DKK
København
Er du interesseret i terapeutiske behandlingsmetoder? Vil du udføre naturlige ansigtsløftninger, der forbedrer hudens naturlige tilstand og minimerer aldersprocessen -...
 • = Kundecase tilknyttet denne udbyder/uddannelse
 • = Videopræsentation tilknyttet denne udbyder/uddannelse
Viser 1-5 af 5
 

Få en massør uddannelse - indblik i anatomi og restitution

Få indblik i hvordan kroppen fungerer og hvordan du kan hjælpe den restituere fra skader eller hård træning. Igennem forløbet lærer du om flere massagemetoder, og du får værktøjerne til at tilrettelægge behandlingforløb. 

Bliv specialiseret inden for massage og bliv en del af en unik branche

Hænders berøring af kroppen kan fremkalde store ændringer i krop og sjæl. Længe før man blev afhængig af medicin og teknologi til sygdomsbekæmpelse, benyttede man massage til at hele såvel psykiske som fysiske lidelser, ofte i kombination med urteudtræk.

Veludført massage har en positiv effekt på krop og velvære. Massagen virker ved at smidiggøre stramt væv, stimulere stofskiftet i cellerne og lindre smerter. Med en massør uddannelse får du et indblik i den menneskelige anatomi, og hvor dan du kan lindre forskellige typer af smerte. Du kan også hjælpe sports- og idrætsfolk med at komme sig i forbindelse med skader, og gøre dem klar til at komme på banen igen.

Når vævslagene forskydes i forhold til hinanden under massage, bliver området mere smidigt. Den blide pumpeeffekt, der opstår ved massagen, stimulerer lymfetransporten. Derved fjernes også affaldsstofferne lettere fra vævet.

Massør uddannelse

Afhængig af hvilken massør uddannelse du vælger, vil der forskellig fokus. Dog vil der være mange fag og emner som er de samme på tværs af uddannelserne.

En massøruddannelse vil typisk indeholde undervisning i:

 • Fysiurgisk massage
 • Anatomi og fysiologi
 • Sygdomslære
 • Behandling af skader
 • Frigørelse af muskler og led
 • Trykpunkts massage
 • Korrektion af kropsholdning
 • Arbejdsstillinger
 • Strækøvelser
 • Kundereaktioner under og efter massage,
 • Valg af massagebriks og massageolie m.m.

Massage er afvekslende og ikke særlig tungt arbejde, hvis massøren har lært den rigtige teknik. Desuden virker det afstressende på massøren. Hvis man får rygproblemer eller hovedpine af siddende arbejde, er massørfaget et godt valg.

Der er også den gode fornemmelse det giver at hjælpe andre der har brug for det. Med en massør uddannelse får du rig mulighed for at hjælpe andre med deres problemområder. 

Massagens virkning på modtageren

Der findes specifikke teknikker, der gør det muligt at reducere ”myoser”. Det er den almindeligt brugte betegnelse for ømme, lidt hårde partier i det bløde væv. De fremkommer, når muskulaturen overbelastes, for eksempel ved ensidigt eller hårdt muskelarbejde, og de forhindrer musklen i at fungere optimalt.

Nervesystemet stimuleres også af massage. Massage påvirker de følenerver, der opfanger tryk, berøring, varme, spænding og bevægelser i muskler og andet væv. Denne stimulering skaber en generel følelse af afslapning.

Massage virker stressnedsættende. Hvis man får massage regelmæssigt, er virkningen stabil og langvarig. Lavere stressniveau betyder bedre nattesøvn, bedre indlæringsevne, større fertilitet og større mentalt overskud. Dette er et udpluk af fordele, der er at finde ved at tage en massør uddannelse. 

Idrætsmassage

Idrætsmassage er egnet for både amatører og personer på elite-niveau og er et nyttigt supplement til træning og konkurrence. Massage kan forebygge muskelskader og forkorte helingsprocessen efter hård træning og konkurrencer. Idrætsmassøren lokaliserer eventuelle skader, muskelsvaghed, stivhed og fibrose. Behandlingen kan skræddersys til den enkelte atlet under hensyntagen til idrætsgrenen og hvor i træningsperioden atleten er. Behandlingsmetoden kan variere betydeligt fra træningsperiode til konkurrenceperiode.

Forløbet i en massør uddannelse er specialiseret således, at du lærer at tilrettelægge et behandlingsforløb for sportsfolk, både på amatørniveau og professionelle.