Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Ledelse og samarbejde på distancen

Teknologisk Institut
Startdatoer
Taastrup
01-09-2021  
5.999 DKK
22-11-2021  
5.999 DKK
09-03-2022  
5.999 DKK
Århus
13-10-2021  
5.999 DKK

Hvorfor vælge Teknologisk Institut?

+110 års erfaring med kurser og uddannelse

+17.000 kursusdeltagere om året

4,4 ud af 5 stjerner i kundetilfredshed

Kursusbeskrivelse

Hvordan skaber vi relationer på tværs af distancen, og dermed et bedre samarbejde? Hvilke krav stiller distancen til medarbejderne og lederne? Hvordan skal jeg kommunikere, så der ikke opstår misforståelser? Få kendskab til grundlæggende teori, metode og praktiske værktøjer omkring distanceledelse samt de dilemmaer, der er indbyggede i denne ledelsessituation.

Distanceledelse – vær bevidst om udfordringerne og tilpas din ledelse

Når vi samarbejder på distancen, kommer vi let ”ud af øje – ud af sind”. Vores kommunikation begrænses måske til problemløsning, så der kun er kontakt, når der er noget galt. Når kommunikationen bliver sjældnere, får vi ikke så megen information om hinanden, og så kan det ske, at vi begynder at lege gættelege – det vil sige, at alt det, vi ikke ved, det gætter vi os til. Der kan være information, som vi ikke får eller misforstår, og så gætter vi på hinandens hensigter og motiver i stedet.

For at undgå konflikter i samarbejdet er åbenhed, gennemsigtighed, tydelighed og opbygning af gensidig tillid på tværs af lokationer, væsentlige indsatser i arbejdet med at skabe resultater på tværs af distancen.

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der er leder med eller uden personaleansvar, og som leder og samarbejder på tværs af distance i tid og geografi. Du vil gerne skabe dig et hurtigt overblik over distanceperspektivet i din ledelsesopgave. Typisk kan du være en privat eller offentlig leder, der har medarbejdere, som er opdelt på flere lokationer, som arbejder ude hos kunderne, eller som arbejder på forskellige tider af døgnet.

Udbytte

 • Kendskab til vilkårene omkring distanceledelse
 • Individuel refleksion og fælles diskussion med de øvrige ledere om egne og andres udfordringer i dagligdagen
 • Indblik i og træning af værktøjer til ledelse og samarbejde på distancen
 • Udformning af dine 10 bud for god distanceledelse til efterfølgende praktisk brug
 • Et godt grundlag for dialog med egne medarbejdere

Indhold

 • Hvad er det, der er så svært?
 • Distancelederens vilkår for ledelse
 • Krav til medarbejderne på distancen
 • Opbygning og vedligeholdelse af tillid og relationer
 • Kommunikation på distancen og anvendelse kommunikationsværktøjer
 • Mine 10 bud for god distanceledelse
 • Mit næste skridt

Form

Dagen forberedes ved besvarelse af en mindre opgave. Du sender din besvarelse til underviseren, som anvender den i en opgave (anonymiseret). Opgaven sendes til dig ca. 2 uger før afholdelsen.

Vi bruger ca. halvdelen af kursusdagen til gennemgang af relevante emner og værktøjer, og den øvrige tid anvendes på erfaringsudveksling, opgaver og øvelser med brug af værktøjerne i praksis, så du kan komme i gang med din nye praksis umiddelbart efter kursusdagen.

Underviseren har skrevet bogen ”Lederskab på distancen”. Hvis det ønskes, kan bogen købes på kursusdagen.

Underviser

Berit Weise er en erfaren underviser og har arbejdet som selvstændig ledelseskonsulent siden 2006. I mange år har hun beskæftiget sig med det Virtuelle samarbejde i teams og praksis arbejdsfællesskaber, og specielt de seneste år har hun fungeret som rådgiver i forhold til det optimale samarbejde på Zoom og Teams. Berit har stor erfaring med undervisning og rådgivning inden for distancesamarbejde og ledelse. Endelige har hun skrevet bogen ”Lederskab i Praksisnært perspektiv” fra L&R 2013 og er fast Klummeskribent på Børsens onlineavis.

Se vores øvrige kurser i ledelsesværktøjer.

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Pris

5999 DKK

Om udbyderen

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm. Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.