Kvinder kigger efter lederuddannelse, men starter ikke

Kvinderne er i undertal, når det kommer til lederstillinger i Danmark. Undersøgelser viser, at det samme gør sig gældende, når det handler om MBA-uddannelsen, en erhvervsøkonomisk ledelsesuddannelse på kandidatniveau. 

Kvinder kigger efter lederuddannelse, men starter ikke

Kvinderne er i undertal, når det kommer til lederstillinger i Danmark. Nye tal viser, at det samme gør sig gældende, når det handler om MBA-uddannelsen, en erhvervsøkonomisk ledelsesuddannelse på kandidatniveau. På trods af, at næsten halvdelen af dem, der researcher på uddannelsen er kvinder, og at de bruger 10% længere tid på at researche om uddannelsen end deres mandlige kollegaer.

Det er et velkendt faktum, at der er færre kvindelige end mandlige ledere i Danmark. Det slog OECD-rapporten, The Pursuit of Gender Equality - An Uphill Battle, fast i efteråret 2017. Her viste OECD rapporten at kun 27% af lederne i Danmark er kvinder, og dermed er vi det land i Norden med færrest kvindelige ledere. Et tal der endda ligger under OECD’s gennemsnit på 31%.

Men selvom det er svært at se på arbejdsmarkedet, så viser nye tal fra uddannelsessektoren, at kvinderne overvejer lederuddannelser, som en MBA, til at opkvalificere sig.

De nyeste tal viser, at 45% af dem, som læser om en MBA-uddannelse på finduddannelse.dk, er kvinder. Udover det høje antal af kvinder, der researcher på MBA’en, bruger kvinderne også generelt længere tid på at researche MBA’en. I gennemsnit bruger kvinder 10% mere tid på at læse om MBA uddannelsen end deres mandlige modparter.

Betyder det, at kvinderne er i overtal på uddannelsen?

Ikke nødvendigvis. Tal fra Aarhus BSS viser, at antallet af kvinder på MBA uddannelsen ikke er stigende i de senere år. Faktisk, er de faldet fra toppunktet i 2014, med 32% kvinder optaget på MBA’en på Aarhus BSS, til 27% i 2017.

Der er altså stadig et godt stykke vej, fra at få kvinderne til at kigge på lederuddannelserne, og til at få dem ind og i gang.

Men hvis tallene overhovedet, så er det måske, at vi inden længe kan forvente et større optag af kvinder på MBA’en igen, og forhåbentlig dermed også et større antal kvindelige ledere.

Spørgsmål:

Er du nysgerrig på eller har spørgsmål til vores tal, så kontakt os endelig på hello@finduddannelse.dk


finduddannelse.dk er, som del af Keystone Education Group, en søgemaskine for kompetenceudvikling og videreuddannelse. Vi henvender os til virksomheders HR-ansvarlige og privatpersoner i erhvervslivet, og har siden vores lancering i 2008 guidet flere tusinde af danskere til deres næste uddannelse.

Keystone Education Group er en multinational organisation med markedsførende søgemaskiner for kompetenceudvikling, videreuddannelse og uddannelse i blandt andet Danmark, Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Frankrig, Storbritannien, Rusland og USA. Som organisation hjælper vi alle med at finde den helt rigtige uddannelse for dem.


Annoncer

Du er måske også interesseret i: