Startdato
Kursusbeskrivelse
Jeg er betydningsfuld
En workshop for voksne, der vil gøre en forskel for børn og unge.
Alle kan være en betydningsfuld ven, en betydningsfuld lærer, en betydningsfuld forælder – en betydningsfuld voksen! Og i virkeligheden er det nogle helt enkle værktøjer, vi alle sammen kan bruge i hverdagen, der kan gøre en markant forskel for et andet menneske.
Vejen til et stærkt mentalt helbred går via nervesystemet. Vores børn og unge reagerer på deres omgivelser! Derfor ligger svaret på deres trivsel ofte i omgivelserne, og vi skal som venner, undervisere og forældre være villige til at se på, hvordan vi lytter, spørger og støtter de børn og unge, vi omgås.
Det kræver en indsats at stå stærkt mentalt – det kræver desværre meget mindre at skabe grobund for at føle sig forkert, gøre sig afhængig af andres meninger og lade angsten vokse indeni. Men når vi har de rigtige redskaber til at støtte børn og unge i at stå stærkere, så kan vi gøre en markant forskel.
Vi skal forstå, hvordan nervesystemet påvirker os. Når der er uro i nervesystemet, bliver vores mentale tilstand udfordret. Når vi har et roligt nervesystem, så er vi fulde af livskraft. Det gælder os alle.
Vi kan hjælpe hinanden til ro i nervesystemet ved at:
· Lytte, så vores børn og unge bliver hørt.
· Spørge, så vores børn og unge får sat ord på.
· Støtte, så der bliver plads til der, vores børn og unge har behov for.
’Jeg er betydningsfuld’ er et forløb til personalegrupper, der ønsker nye ting i værktøjskassen til arbejdet med børn og unge, som oplever, livets udfordringer gør dem sårbare.
Forløbet består af de tre moduler:
* Lyt ufordømmende
* Spørg opmærksomt
* Støt anerkendende
Det giver et nyt perspektiv og indblik i nervesystemet, som den helt centrale nøgle til at finde sin egen livskraft.
Hver af de tre forløb sikrer:
- Viden, der skaber forståelse og indsigt
- Eksempler, der skaber genkendelse
- Løsninger, der skaber handling
- Øvelser
- Mulighed for at stille spørgsmål
Konflikter, både dem indeni og udenpå, opstår, når indtryk ikke kan få et udtryk. Eller sagt på en anden måde: Når vi ikke bliver anerkendt for det, vi føler, og ikke får lov til at udtrykke os, så slår det knuder indeni os.
Både som venner, undervisere og voksne omkring børn og unge kan vi let opleve, at vi pisker rundt for hinanden, men hvis vi ikke er til stede lige dér, hvor det gælder, hvor der er behov, og hvor det kan mærkes, så betyder vores indsats ikke så meget. Derfor er det vigtigt, at vi lærer, hvordan vi bruger kræfterne rigtigt, så vi kan gøre en reel forskel for de mennesker, vi omgås.
Selvom nervesystemet måske lyder som en kompliceret omgang, så er det faktisk simpelt i denne sammenhæng, og den viden I får, er lige til at tage i brug.
Læringsmateriale med gruppeopgaver og øvelser medfølger. De spejler ansvarlighed, refleksion og samarbejde, som kan bruges både i personalegruppen og i samspil med børn og unge efterfølgende. Desuden får personalegruppen et smukt designet diplom for gennemførelse af workshoppen, som til hverdag kan minde om, at I hver i sær har en betydning for de mennesker, I omgås.
Målgruppe
Til organisationer og institutioner. Tilbydes i hele landet.
Pris
Kontakt for dato og pris.
Få information

Du er ikke det, du har oplevet. Du er fuld af livskraft! Men uforløste oplevelser hænger fast i nervesystemet og spænder ben for vores evne til at leve et frit liv. Når vi har et roligt nervesystem, så er vi...