Filtrer efter
Kategori
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-20 af 183
1
2
3
4
...
10
Annoncer

Populære kategorier

Populære steder

Reportage

Hjælp par til positiv forandring som parterapeut

Som parterapeut er din fornemmeste opgave at få par til at finde tilbage til hinanden. Med en uddannelse i parterapi får du viden om og redskaber til at kunne løse de problemstillinger, der kan opstå, når to mennesker vælger at leve sammen. 

Du lærer om vigtigheden af god, konstruktiv og inderlig kommunikation, ligesom du får indgående viden omkring, hvilke problemstillinger, der kan opstå i en tæt relation. 

Sagt anderledes, så gør en uddannelse til parterapeut dig kvalificeret til at guide andre mennesker til at skabe en positiv forandring i deres fælles parliv. 

Læs meget mere om uddannelsen til parterapeut under billedet. 

Guide par til et bedre parliv som parterapeut

Derfor er din rolle som parterapeut vigtig

Kærlighed, intimitet og fællesskab er tre helt centrale del af et menneskes liv. Det er ligesom dem, der udgør fundamentet for, hvordan vi møder verden hver dag. Derfor kan det også slå hårdt, når der er problemer på den front. 

Som parterapeut har du en unik chance for at gøre en forskel for mennesker og par, der havner her. I fællesskab kan I - qua dine kvalifikationer - få løst op for de problematikker, der nu er via gode samtale- og lytteredskaber. Som mellemmand kan du guide de respektive parter til at give udtryk for deres følelser og behov, ligesom du kan også hjælpe parret til at etablere et fortroligt rum, hvor der bliver lyttet og støttet. 

Du skal tage en uddannelse til parterapeut fordi

  • Du gerne vil hjælpe andre par, der oplever udfordringer i deres kærlighedsliv
  • Du gerne vil leve en selvstændig, professionel tilværelse
  • Du gerne vil gøre en forskel og være katalysator for positiv forandring
  • Du vil gerne specialisere dig i den menneskelige psyke

Du må også have lyst til at se indad

Når du uddanner dig til parterapeut er det ganske almindeligt, at du også skal deltage i egenterapi. Det betyder, at du kommer til at lære dig selv godt og grundigt at kende, ligesom du måske endda vil opdage nye sider af dig selv. 

Grunden til, at du skal gennemgå egenterapi er, at du da bliver bekendt med dine egne mønstre, vaner og karakteristika. Når du kender til dem i dig selv, vil du have meget nemmere ved at spotte og håndtere dem hos andre. 

Vejen til en karriere som parterapeut

Hvis du gerne vil gøre en forskel for par i krise, så er der heldigvis mange måder, hvorpå du kan blive parterapeut. 

Der findes nemlig en række udbydere af uddannelser til parterapeut. Det betyder også, at opbygningen af uddannelsen afhænger af den enkelte udbyder. 

Oftest er den dog struktureret som et kursus, der strækker sig over et vist antal uger, så der er mulighed for at have et fuldtidsjob ved siden af. Hvis du hellere vil følge et intensivt forløb, hvor undervisningen er mere komprimeret, er det dog også en mulighed. Det hele handler om at finde den udbyder, der passer dig bedst. Kig derfor i listen ovenfor.

Da de fleste uddannelser er private, er der privatbetaling på dem. 

DU kan uddanne dig til parterapeut i flere af de store, danske byer; herunder København, Århus, Odense og så videre.

Sådan er dine karrieremuligheder som parterapeut

Uddannelsen til parterapeut er for dig, der elsker at arbejde med mennesker. Du skal have et brændende ønske om at hjælpe par med at genfinde gnisten i deres parforhold. 

Du kan opsætte en praksis derhjemme eller du kan leje lokaler ude i byen. Det er op til dig selv at afgøre, hvor stor og omfattende du vil gøre din egen virksomhed. I princippet er det kun din fantasi, der sætter grænser og du kan sagtens kombinere din praksis til også at omhandle sexologi.