Specialistuddannelsen til SkilsmiseTerapeut

Sexologiskolen, i København (+1 lokationer)
Længde
a 1/2 år. 4 Moduler á 3 dage
Pris
28.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
11 november, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Længde
a 1/2 år. 4 Moduler á 3 dage
Pris
28.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
11 november, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

11 november, 2024

  • Online
  • Online

Kursusbeskrivelse

SkilsmisseTerapeut

Skilsmisseterapeut

Specialistuddannelsen til SkilsmiseTerapeut bygger ovenpå/ sammen med Sexologuddannelsen og Parterapeutuddannelsen. 

At gå igennem en skilsmisse er aldrig nemt, uanset om parret er enige om skilsmissen eller ikke. Der er mange følelser tilstede, og ofte modsatrettede. samtidigt er kræfterne små og økonomien ofte udfordret, da hjemmet og økonomien nu deles i to. Derfor er det vigtigt at gå til en SkilsmisseTerapeut, der som en 3. person kan stå udenfor “eksplosionen” og hjælpe parat med at navigere, og få afsluttet forholdet i en sund tilstand og med respekt for sig selv og sin tidligere partner.

Børn i forholdet

Er der børn af forholdet, tilføjes en ekstra dimension, idet børnene altid kommer først. Men hvis mor eller far, mor og mor, far og far, ikke så at sige “trækker vejret” – er det svært for dem også at have overskud til børnene – og derfor er det igen vigtigt at konsultere en SkilsmisseTerapeut, da han/ hun virkelig kan hjælpe med at holde hovedet koldt og guide parret igenne uvant terræn.

Emner og indhold

På Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut trænes du i kommunikation i højt konfliktniveau. Du lærer mere om lovgivningen på området, når det gælder Statens og Familieretshusets lovgivning og procedurer på området forældremyndighed, bopæl for børnene og samvær. Du trænes i selv at holde hovedet koldt og mediere imellem parret på de vigtigste området – såvel som hvem skal have lampen, vi købte på ferien…! Konflikthåndtering og mediation er et selvstændigt fag på Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut – og tro mig – du får brug for disse redskaber.

Drømmen der gik tabt!

At leve sammen, og få børn er en drøm, de fleste mennesker har – og søger at realisere. Derfor er det uhyre smertefuld og basalt eksistentielt, når et forhold fliser, og man ser drømmen brase sammen. Nogle ting kan vi ændre på, og nogen ting kan vi ikke ændre på – dem må vi leve med – med erkendelsen om at det tager tid! Tid alene er en god ting kombineret med terapi – og ikke alle dage er lige gode, men de bliver som regel bedre – hvis de to parter bruger tiden godt!

Skilsmisseraten – og det Lykkeligste folk!

Skilsmisseraten i norden er ca. 47%, dvs. det er stort set lige så normalt og frekvens at blive skilt som det er at blive sammen. Samtidig har Norge og Danmark en meget høj, oftest højeste placering, når det gælder at nominere og vurdere, hvem i verden er det lykkeligste folk! Dvs. der er et liv efter skilsmissen, og modsat mange mennesker i verden, er det muligt at blive skilt både én to … gange, uden familiemæssigt, samfundsmæssigt at blive fordømt og udstødt! Livet gå videre – uden at man dog bør sigte efter at skille sig – da det altid – som i altid har store og dybe menneskelig, følelsesmæssige og økonomiske bekostninger! Samtidig kan det have samme eller endnu større negative konsekvenser, hvis man bliver sammen og har det dårligt med et vældig højt konfliktniveu. Sådan bør inden mennesker leve – og i sådan omgivelser bør ingen børn vokse op! Ét el. to godt hjem med én el. to stæke empatiske voksne er bedre end én hjem der danner rammerne for dårlig kommunikation, ufred, skænderier og sågar måske psykisk & fysisk vold! Her er en skilsmisse velkommen!

Juridisk Kontrakt

Det tager tid at “flytte sig” Og nye og svære beslutninger skal tages for nu og for fremtiden – og for jeres børn! Det er en god idé at putte disse aftaler ned på papir. Dette kan tages videre til én af Sexologiskolen’s advokater, som da sender dokumentet, som et gældende juridisk dokument, til Familieretshuset. Så er I allerede mange skrid foran!

Opgaver på Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut

Som SkilsmisseTerapeut skal du i løbet af uddannelsen holde et foredrag om emnet på 1 time + spørgsmål/ debat. Foredraget foregår på Sexologiskolen København eller Sexologiskolen Oslo. 

Studiegrupper, Egen-Terapi og Studieklientpar.

På Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut, dannes studiegrupper, hvor hver elev deltager 4 gange 2 t. Egen-Terapi/ Supervision er 2 t. hos godkendt ASRT Parterapeut. Arbejde med par i skilsmisse, er 3 x 1 1/2 t. med mulighed for forlængelse.

Målgruppe

Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut bygger ovenpå/ sammen med Sexolog og Parterapeut. Dvs. du skal være optaget på/ tilmeldte både Sexolog & Parterapeut for at læse denne specialistuddannelse. Du kan ansøge med Sexologuddannelse fra andre skoler. Her kan der dog være tale om at tage supplerende moduler f.eks. 1-3 stk. af afhængig af øvrig uddannelsesmæssig baggrund. Dette vurderes individuelt. Specialistuddannelsen til SkilsmisseTerapeut kan med fordel kombineres med ForældreRelationTerapeut og BonusfamilieTerapeut pg Psykisk Vold Terapeut.

Pris

Specialistuddannelse kr. 28.000. Pris v. samtidig ansøgning/ optagelse på Parterapeutuddannelsen – 3.000. Kan betales på én gang, 2 gange el. i 7 rater fordelt ud over uddannelsen.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Specialistuddannelsen til SkilsmiseTerapeut
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Sexologiskolen
Gunløgsgade 1, st.
2300 København S Islands Brygge

Interesserer du dig for seksualitet, parforhold og vil du gerne hjælpe andre til et bedre liv med sig selv og med deres partner? Så er en uddannelse som sexolog eller en parterapeut lige dig. Sexologiskolen tilbyder en sexologuddannelse og en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret