Specialistuddannelse til ÆldreTerapeut

Sexologiskolen, Online
Længde
Ca 1/2 år. 4 Moduler á 3 dage.
Pris
28.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
22 april, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Længde
Ca 1/2 år. 4 Moduler á 3 dage.
Pris
28.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
22 april, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Online
Få mere information om kurset

Startdato

1 tilgængelig startdato

22 april, 2024

  • Online
  • Online

Kursusbeskrivelse

ÆldreTerapeut

ÆldreTerapeut

Specialistuddannelsen til ÆldreTerapeut har fokus på den ældres liv og trivsel på området, relation til sig selv, reaktion til elsker/ kæreste eller kone/ mand. Det har fokus på det intime liv, med sig selv og med partner.

Nogle af emnerne starter helt fra 50 år el. tidligere, idet menopause, kvindens overgangsalder – og andropause, mandens overgangsalder – starter på forskellige tidspunkter.

Når hormonbalancen ændrer sig for begge køns vedkommende. Ændrer sig også den seksuelle lyst, kroppens form, humør og meget mere! Vi ved også at generel vitalitet og seksuel aktivitet, spiller en rolle i hvornår de to pauser indtræffer!

Mange ældre mennekser i den 3. alder, har et aktivt sexliv el. ønsket om, men de ved ikke vor de skal går hen! Måske går de til lægen -men han el. hun er ikke uddannet sexolog – og kan derfor alene svare ud fra et lægefaglig perspektiv og som menneske!

Mange læger henviser til Sexologer, og det vil være rart, hvis de også kan henvise videre til en ÆldreTerapeut, som den ældre kvinde eller mand kan tale med om sit intime liv, herunder parforhold, sorg, krise, seksualitet, lyst ulyst og meget mere. Det vil vi gerne hjælpe med på Sexologiskolen! Derfor er det også vigtigt, at vi får flere ÆldreTerapeuter på banen!

Faggrupper som arbejder med ældre!

På plejehjem og hos lægen møder den ældre ofte kærlig hjælp, men ikke nødvendigvis den hjælp og guidning, den ældre egentlig har brug for, når det gælder det intime liv – kærlighed, reaktion og sexliv!

Selv efter at rejsning ikke er muligt på naturlig vis og selv efter hvis en kvinde ikke klarer at have samleje – selv her er der mange måder at være intime sammen på og have et både erotisk liv og et sprudlende parforhold!

Seksualpolitik på Plejehjem mm.

Det er svært at alle en politik “sådan gøre vi når Hr. Jensen …..” Hvis man ikke kender Sexologi. På uddannelsen lærer terapeuterne også, hvordan de hjælper plejepersonale med udarbejdelsen af Seksualpolitik på området. Sådan at både beboere og plejepersonale tages med i udarbejdelsen – og dermed tages hensyn til! Der er mange spørgsmål, som både beboer og plejepersonale kommer ud i, i dagligdagen. Hvad sker der når Hr. Hansen får rejsning under morgenbadet? Hvad med Fru Eriksen og Her Sloth, der bor på hver deres stue, men er blevet kærester – må de gerne sove sammen? Etc. 

Opgaver og Supervision på Specialistuddannelsen til ÆldreTerapeut

På denne Specialistuddannelse, har hver elev 2 individuelle terapi-forløb med ét par og én single, mennesker mellem 60 og 80 år. Gerne både kvinde og mand! Hertil udarbejdes Seksualpolitik for et Plejehjem, i samarbejde med ledelsen, medarbejder – og ikke mindst beboerne! Dette fremlægges med publikum, sidst i uddannelsesforløbet. Der er krav om 5 individuelle Supervisionstimer hos relevant supervisor. 

Mange bliver meget gamle i dag!

Ønsker du at fokusere dit arbejde på at kunne være relevant hele livet og have klienter så længe du lever – ja så er ÆldreTerapeut en god og relevant uddannelse fro dig! Du kan tage denne uddannelse som ung, og bruge den hele livet – og dé grå hår du får, vil alene tjene som et visuelt tegn på livsanciennitet – og at du ved, hvad du taler om, når du giver terapi og rådgivning til den ældre – om den ældres liv, seksualitet og kærlighedsliv! 

Sexolog & Parterapeut plus ÆldreTerapeut

Denne treenighed giver dig muligheden for at nå ud til langt flere mennesker, og tale til større forsamlinger, som ekspert på området, f.eks. Ældresagen. 

Målgruppe

Specialistuddannelsen til ÆldreTerapeut bygger ovenpå/ sammen med Sexolog, og kan med fordel kombineres med: Didaktisk Sexolog, SoveTerapeut og MediationsLærer.

Eksamen og diplom

Krav om fremmøde min. 90% for at kunne gå til eksamen, og blive certificeret. Skulle eksamen, mod forventning, ikke blive bestået første gang, er det muligt at gå op igen. Sexologiskolen afholder gennemsnitligt 3 eksaminer pr. år. Det er ikke muligt at holde orlov på Specialistuddannelserne.

Pris

Specialistuddannelsen til Ældre Terapeut koster kr. 28.000. Pris v. samtidig ansøgning/ optagelse på Parterapeutuddannelsen og/ el. Sexologuddannelsen – 3.000. Uddannelsen/ uddannelserne kan betales på én gang, 2 gange el. i 7 rater fordelt ud over uddannelsen.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Specialistuddannelse til ÆldreTerapeut
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Sexologiskolen
Gunløgsgade 1, st.
2300 København S Islands Brygge

Interesserer du dig for seksualitet, parforhold og vil du gerne hjælpe andre til et bedre liv med sig selv og med deres partner? Så er en uddannelse som sexolog eller en parterapeut lige dig. Sexologiskolen tilbyder en sexologuddannelse og en...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret