Vis finduddannelse.dk som: Mobile

4-årig kognitiv psykoterapeutuddannelse

Wattar Gruppen
4 år
Åben uddannelse
København
43.500 DKK Momsfri

4-årig kognitiv psykoterapeutuddannelse

Uddannelse til kognitiv psykoterapeut

Kognitiv psykoterapeut uddannelse

Med en uddannelse til kognitiv psykoterapeut lærer du at udføre kognitiv terapi individuelt og i grupper. Du tilegner dig praktiske færdigheder og terapeutiske kompetencer, der gør dig i stand til at udføre ansvarlig, sikker og effektiv kognitiv psykoterapi i praksis. I løbet af uddannelsen får du en grundig indføring i kognitiv teori og metode.

Hvad får du ud af vores uddannelse til kognitiv psykoterapeut?

Formålet med denne uddannelse fra Wattar Gruppen er:

  • At kvalificere dig til at udføre psykoterapi på et kognitivt adfærdsterapeutisk grundlag
  • At give dig kompetencer, der vil sætte dig i stand til at udføre sikker og effektiv kognitiv psykoterapi i praksis

Wattar Gruppens 4-årige uddannelse til kognitiv psykoterapeut anbefales af Dansk Psykoterapeutforening og er evalueret til at opfylde samtlige kvalitetskriterier til private psykoterapeutuddannelser.

Målgruppe

Denne uddannelse i psykoterapi er målrettet mod personer med uddannelsesbaggrund i sygeplejen, socialrådgivning, pædagogisk arbejde, fysio- og ergoterapi, eller personer der arbejder med misbrugsbehandling såvel i ambulant som døgnregi, personer der arbejder med sindslidende og/eller er ansat på psykiatriske hospitaler, væresteder, bofællesskaber, institutioner o.l.

Optagelseskrav

Ønsker du at ansøge om optagelse på vores uddannelse til kognitiv psykoterapeut, skal du have en grundlæggende viden om kognitiv terapi, enten fra vores 1-årige uddannelse i kognitiv terapi eller fra en lignende grunduddannelse.

Det er desuden et krav, at du har minimum tre års fuldtidserfaring.

Endelig optagelse sker på baggrund af ansøgningsskema, CV og uddannelses- og kursusbeviser samt eventuelt ved telefonisk eller personligt møde med en af de tilknyttede psykologer.

Forudsætninger for deltagelse

For deltagelse på Wattar Gruppens uddannelse i kognitiv psykoterapi kræves det:

  • at du er villig til at afprøve de metoder, der bliver præsenteret
  • at du involverer dig med dine erfaringer og stiller dig til rådighed i øvelsessituationer
  • at du læser anbefalet faglitteratur fra den udleverede litteraturliste og møder velforberedt
  • at du har kontakt med klienter, patienter, brugere eller andre som kan danne baggrund for supervision, hvor du løbende fremlægger egne sager med sagsformuleringer og behandlingsforslag

Underviser og tidligere deltager om uddannelsen

   

Eksamen og diplom

For at kunne afslutte psykoterapeut uddannelsen kræves, at du:

  • har en mødeprocent på minimum 80%
  • har bestået alle eksamener i korrekt rækkefølge
  • har arbejdet interesseret med emnerne og udvist interesse for kognitiv terapi
  • følger de etiske regler


Diplom udstedes ved kursusafslutning.

Indhold på uddannelse til kognitiv psykoterapeut

Uddannelsens opbygning

År 1: Vores 1-årige uddannelse i kognitiv terapi udgør basisåret i det 4-årige uddannelsesforløb til kognitiv psykoterapeut.

Hvis du har den 1-årige uddannelse i kognitiv terapi eller en lignende basisuddannelse, kan du søge ind på år 2 og blive psykoterapeut på blot tre år.

År 2: Vi vægter at træne de kognitive terapeutiske færdigheder. Der er fokus på angstlidelser og depression. Vi underviser også i personlighedsdannelse og personlighedsforstyrrelser.

År 3: Fokus på anvendelse af den kognitive terapi i grupper. Et stort tema er desuden ”Den tredje bølge” i kognitiv psykologi, herunder mindfulness meditation, positiv psykologi og resiliens.

År 4: Vi lægger vægt på den praktiske anvendelse af den kognitive terapi i det professionelle og personlige hverdagsliv – herunder kognitiv coaching, konflikter og parforhold, sorg, kriser, traumer og supervision.

Supervision

Supervision er en del af denne uddannelse og foregår i grupper. Supervisionen baserer sig på dine og de øvrige deltageres erfaringer og problemstillinger fra deres arbejdssituation.

Selvrefleksion

Selvrefleksion foregår i grupper og er din mulighed for at afprøve den teori og metode inden for kognitiv terapi på dig selv og reflektere over dens virkning. Det styrker din selvforståelse og udvikling både på det professionelle og personlige plan.

Undervisning

Undervisningen på uddanelsen til kognitiv psykoterapeut varetages af autoriserede psykologer fra Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologcenter samt gæstelærere.

Undervisningen er tilrettelagt i moduler af to-tre dages varighed med undervisning hver tredje eller fjerde uge. Undervisningen foregår i workshops, og vi veksler mellem teori, praktiske øvelser, træning og rollespil. Al undervisning foregår på hverdage fra 9-16.

Hør mere om uddannelsen på vores informationsmøde

Tilmeld dig vores informationsmøde, hvis du vil høre mere om uddannelsen til kognitiv psykoterapeut og møde personerne bag uddannelsen.

Kvalitetskriterier og evaluering

I 2004 opstillede Socialministeriet, Undervisningsministeriet og Indenrigs- og Sundhedsministeriet kvalitetskriterier for private psykoterapeutuddannelser. Formålet med at udarbejde kriterierne var primært at synliggøre for borgerne, hvilken kvalitet, der bør være i uddannelserne.

Wattar Gruppen, Kognitivt Psykologcenter søger at følge disse kvalitetskriterier og er pr. 1. maj 2010 blevet evalueret til at opfylde samtlige kriterier gennem analysefirmaet Reflektor, som er hyret af Dansk Psykoterapeutforening til dette formål.

Pris

Pris pr. år:

Teori og metode, supervision samt delvis forplejning: 30.150 kr.
Selvrefleksion: 9.350 kr.
Eksamen: 4.000 kr.

Du tilmelder dig uddannelsen ét år ad gangen.

Wattar Gruppen

Wattar Gruppen - Kognitivt Psykologcenter

Arbejder du med mennesker og anvender du samtalen som redskab i dit daglige arbejde? Vil du gerne styrke din faglige profil, samt udfordre dig selv på et personligt plan og lære at anvende værktøjer fra kognitiv teori og metode? Så...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Jeg vil gerne kontaktes af den kursusansvarlige - uforpligtende

 

Kontaktinformation til Wattar Gruppen

Wattar Gruppen

Holbergsgade 14, 4.sal
1057 København K

Hvad siger tidligere deltagere på kurserne?

Liselotte
(5)
Det har været 4 fantastisk år, med utrolig inspirerende og meget faglige dygtige undervisere. 4 år fyldt med viden, praktiske øvelser, introduktion til andre retninger, specialist oplæg, gæsteforelæser, varme og omsorg og meget meget mere. Bare 4 fantastiske år. Jeg ser frem til at fortsætte med kurser og udd. Hos wattar.
Sherin Khankan
(5)
Kognitiv terapi har lagt det metodiske fundament for Exitcirklen- Nej til psykisk vold. En NGO jeg startede for 4 år siden sideløbende med uddannelsen i Kognitiv terapi. Uddannelsen i Kognitiv terapi har givet mig solide redskaber og værktøjer, som har skabt konkret forandring for de mennesker jeg har haft og fortsat har i gruppeforløb. Uddan...
Vis alt
Maibritt guhle
(4)
Igennem de 4 år jeg har gået på uddannelsen, er jeg blevet udfordret personligt og fagligt. Jeg har fået et bredt kendskab til de kognitiv metoder, som jeg har erfaret virker. Jeg har mødt mange inspirerende mennesker, både meddeltagere og lærere.
Få information

Udfyld formularen for mere information om 4-årig kognitiv psykoterapeutuddannelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
4-årig kognitiv psykoterapeutuddannelse
Hvad siger tidligere deltagere om denne uddannelse?
(4,5)
Baseret på 17 evalueringer
Se alle evalueringer
Hvad siger tidligere deltagere om udbyderen?
(4,5)
Baseret på 118 evalueringer
Se alle evalueringer
Kundecase
Screene med kognitive briller

Jeg valgte denne uddannelse for at blive bedre fagligt til at screene og spotte de forskellige processer set med kognitive briller, og derigennem blive bedre til at behandle mine klienter efter den kognitive model.

Læs mere