Kursus

1-årig uddannelse i kognitiv terapi

Længde
1 år
Pris
32.150 DKK Momsfri
Næste startdato
21 august, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Længde
1 år
Pris
32.150 DKK Momsfri
Næste startdato
21 august, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesform
Holdundervisning
Kurset afholdes på
Dansk
Få mere information om kurset

Fremragende kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

1-årig uddannelse i kognitiv terapi

1-årig uddannelse i kognitiv terapi, wattar-gruppen


1-årig uddannelse i kognitiv terapi


Om uddannelsen

Vores 1-årige uddannelse i kognitiv terapi kvalificerer dig til at anvende kognitiv terapi i dit daglige arbejde. Du får praktiske færdigheder og terapeutiske kompetencer, som giver dig en høj grad af faglig og personlig udvikling. Du vil både blive undervist i de klassiske og de allernyeste metoder indenfor den kognitive terapi.

Det er muligt at anvende den 1-årige uddannelse som basisår til Wattar Gruppens uddannelse i kognitiv psykoterapi. NB: Dette forudsætter, at du tilvælger selvrefleksion på denne uddannelse.

Uddannelsens formål

Uddannelsen i kognitiv terapi har til mål at:  

  • Give dig forudsætninger for at kunne anvende kognitiv terapi i dit daglige arbejde. 
  • Fremme din egen positive udvikling og øge dine kompetencer i dit arbejde som behandler og terapeut.
  • Give dig en forståelsesramme, der kan skabe overblik over sager og problemstillinger samt strukturere samtaleforløb – og derved gøre dit arbejde mere målrettet.  

Terapeutisk retning

Kognitiv Teori og Metode * Supervision * Selvrefleksion/egenterapi

Det faglige fundament på uddannelsen er kognitiv teori og metode. Kognitiv terapi tilbyder en målrettet og effektiv tilgang til lindring af psykiske lidelser og styrkelse af mental sundhed og trivsel. Derudover anvendes kognitiv teori og metode også til coaching og mentorering.  

I kognitiv terapi er det en grundlæggende idé, at vi kan understøtte udvikling og positiv forandring gennem ændring og nuancering af tanke-, følelses- og handlemønstre.  

Den kognitive model er hele tiden i udvikling, og i disse år udvides arbejdsmetoderne med mere oplevelsesorienterede elementer i form af meditationsteknikker, kreative teknikker og et mere interpersonelt sigte. På uddannelsen vil der blive undervist i og efter såvel de klassiske som de allernyeste metoder inden for kognitiv terapi. 

Startdato

1 tilgængelig startdato

21 august, 2024

  • Holdundervisning
  • København
  • Dansk

Målgruppe

Uddannelsen er rettet mod dig, som i dit daglige arbejde vil kunne anvende de kognitive metoder.

Deltagere på uddannelsen har ofte en social- og sundhedsfaglig eller pædagogisk uddannelsesbaggrund som fx sygeplejerske, socialrådgiver, pædagog, lærer, fysioterapeut, misbrugsbehandler – eller er ansat på et psykiatrisk hospital, et værested, et bofællesskab, en institution eller lignende. Derudover har vi også deltagere, som kommer fra en helt anden baggrund, men som ønsker at skifte jobspor. 

Pris

Uddannelsen koster 32.150 kr. pr. deltager. 

Tilvalg af selvrefleksion: 9.350 kr. (optagelse på år 2 forudsætter, at du tilvælger selvrefleksion).  

Det er muligt at betale for uddannelsen i to rater eller efter individuel aftale.  

Du kan evt. anvende bruttolønsordningen. Her laver du en aftale med din arbejdsgiver, hvor du bliver trukket månedligt af din bruttoløn. Du betaler selv med dine lønkroner før skat, hvilket oftest kan spare dig for lidt under det halve.

Jeg vil gerne kontaktes af den kursusansvarlige - uforpligtende

Få information

Få svar på dine spørgsmål om 1-årig uddannelse i kognitiv terapi
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.

Hvad siger tidligere deltagere på kurserne?

Gennemsnit 4,6

Baseret på 55 evalueringer
Evalueringer offentliggøres i henhold til vores evalueringpolitik.
Evaluer udbyderen her!
4/5
Sanne Rasmussen
16 dec 2022

Jeg har gennem det sidste år taget den 1. Årige kognitive terapiuddannelse hos wattar. Forløbet har givet mig en basal forståelse for de kognitive teknikker. I undervisningen er...

Vis alt
5/5
Mette
07 jun 2021
Fantastisk faglig og personlig udvikling

Jeg oplever meget dygtige og top professionelle undervisere. Selv om de studerende kommer med forskellig faglig baggrund, formår underviserne at udvikle den enkelte.
Jeg har v...

Vis alt
5/5
Marie Corinth Frimann
13 dec 2019
Fantastisk uddannelse

Fantastisk uddannelse med høj faglig kvalitet, dygtige og engageret undervisere i et skønt miljø. Kan varmt anbefales.

Wattar Gruppen - Kognitivt Institut
Holbergsgade 14, 4.sal
1057 København KWattar Gruppen - Kognitivt Institut

Arbejder du med mennesker og anvender du samtalen som redskab i dit daglige arbejde? Vil du gerne styrke din faglige profil, samt udfordre dig selv på et personligt plan og lære at anvende værktøjer fra kognitiv teori og metode? Så...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret

Undervisere

Alle uddannelsens interne undervisere er psykologer med mange års klinisk erfaring og erfaring med undervisning. Herudover er der eksterne gæsteundervisere, som har særlig specialistviden indenfor et specifikt undervisningsområde. 

Tid & sted

Uddannelsen i kognitiv terapi forløber over 25 undervisningsdage fordelt på 1 år.

Som en opstart på uddannelsen er der tre sammenhængende undervisningsdage. Herefter afholdes de efterfølgende undervisningsdage på fredage fra 9.00 – 16.00 med fysisk fremmøde på Holbergsgade 14, 1057 København K.

Der er ikke undervisning i forbindelse med skolernes ferieperioder, sommerferie og ved jul og nytår. 

Tilrettelæggelse

Med uddannelsen opnår du et grundigt kendskab til kognitiv teori og metode, og introduceres til relevante psykologiske emner. Den kognitive teori indlæres ud fra den kognitive forståelse af angst, depression, selvværd, sorg, krise og traumer, og metoden trænes gennem øvelser, som tager udgangspunkt i disse emner. Vi arbejder øvelses- og oplevelsesorienteret og træner metoderne, så du kan anvende dem i din egen hverdag.  

Supervision dækker sagssupervision ud fra den kognitive model. Deltagerne fordeles i supervisionsgrupper på op til 8 deltagere. Supervisionsgrupper bliver sammensat således, at der vil være forskellighed i forhold til faglig baggrund og arbejdssted. I supervisionstimerne diskuteres deltagernes egne sager ud fra den kognitive model.  

Supervisionen sigter mod at de studerende tilegner sig kognitive færdigheder: sagsformulering, sokratisk dialog, verbale og adfærdsmæssige undersøgelsesmetoder.  

Selvreflektion og personlig erfaring med de kognitive metoder er vigtige elementer i tilegnelsen af kognitiv terapi. Selvreflektionen foregår i grupper på 8 – 10 deltagere, hvor du afprøver de kognitive metoder på dig selv. Du får indsigt i og erfaring med hvordan det er at være klient. Selvreflektioner er obligatorisk for de kursister der ønsker at fortsætte på Psykoterapeutuddannelsen.

Timetal

  • 87 timers undervisning i kognitiv teori og metode.  
  • 36 timers supervision.
  • 30  timers selvrefleksion i grupper.  


Afslutning af den 1-årige uddannelse: 
Uddannelsen afsluttes med skriftlig årsopgave og forudsætter 80 % fremmøde. Der udstedes uddannelsesbevis.