Organisationspsykologi

Samspil mellem organisation og individ

Har du interesse for de psykologiske processer, der foregår ledere og medarbejdere imellem? Vil du gerne være i stand til forstå og handle på dem?
Viser 1-20 af 28
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 28
1
2

Organisationspsykologi som arbejdsredskab

Organisationspsykologi er læren om individet og dets samspil med andre. Du bliver altså i stand til at forstå de psykologiske processer, der foregår ledere og medarbejdere imellem. Med en egentlig uddannelse eller et kursus i organisationspsykologi vil du dermed være i stand til at intervenere organisationspsykologisk i din organisation - du bliver fagligt kvalificeret til at vurdere metoder og teorier omkring personaleudvikling, organisationsforandring, læring inden for en organisation og psykologiske tests og meget mere. 

I et uddannelsesforløb vil du typisk blive undervist i fire kerneområder: 

  • Organisationsteorier og organisationspsykologi
  • Psykologiske processer og læringsteorier
  • Ledelsesteorier og teorier om konsulentfunktioner
  • Organisationspsykologiske undersøgelsesmetoder

Vælger du derimod at specialisere dig i organisationspsykologi ved at tage et kursus vil indholdet afhænge af kursusudbyder og dit eget valg af fokus. 

For hvem er et kursus eller en uddannelse i organisationspsykologi relevant for?

Organisationspsykologi er især relevant for ledere eller konsulenter, der ønsker en dybere indsigt i de psykologiske aspekter af deres organisation. Det kan være, at du - som leder eller konsulent - ønsker mere viden om forskellige og nye teorier og metoder omkring ledelse, personaleudvikling, organisationsforandring, læring inden for en organisation, teambuilding mv. Det kan også være, at du ønsker at øge opmærksomheden på psykologiske faktorer som følelser, personlighed, gruppeprocesser og omgivelsernes hurtige forandring i din egen organisation. 

En specifik uddannelse eller bestemt kursus er selvbetalt, og især på uddannelserne er der bestemte adgangskrav. De er oftest som nedenstående: 

  • Du skal have en relevant bacheloruddannelse
  • Du skal have en relevant professionsbacheloruddannelse
  • Du skal have en relevant diplomuddannelse

Derudover er det typisk et krav, at du har minimum to års erhvervserfaring efter at have bestået den adgangsgivende eksamen. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen