Viser 1-20 af 29
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 29
1
2

Find din uddannelse indenfor psykoterapi 

Ønsker du at udvikle dig på både det personlige og professionelle plan? Så kan du med fordel overveje at tage en uddannelse indenfor psykoterapi. Her får du opbygget faglige og personlige kompetencer og viden om værktøjer, som du kan implementere i både dit private og professionelle liv. 

Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er en form for samtaleterapi, der anvendes til behandling af bl.a. psykiske problemer. Der findes en del områder indenfor psykoterapi, herunder psykoanalytiske, kognitive og adfærdsterapeutiske. De mange muligheder inden for psykoterapeutiske uddannelser, giver dig flere veje at vælge imellem. Indenfor det kognitive område kan du eksempelvis vælge at tage en uddannelse med fokus på metakognitiv terapi. Denne vej kan være særligt relevant at tage for dig, der gerne vil arbejde indenfor HR eller pædagogik. 

Hvad lærer du typisk på en psykoterapeut uddannelse?

Indholdet på en psykoterapeut uddannelse varierer naturligvis alt afhængig af både udbyder og det fokusområde, som selve uddannelsen har. Dog er der alligevel en del fælles træk ved de forskellige uddannelser. Følgende områder kan du forvente, at en typisk psykoterapeut uddannelse vil berøre: 

  • Psykoterapeutiske teknikker (herunder psykoanalyse, samtaleterapi, gestaltterapi, kropsterapier)
  • Viden om din egen og klientens fysiske, kognitive og emotionelle evner
  • Viden om samspillet mellem menneskets adfærdsbiologi og -psykologi.

Hvilke typer af uddannelser findes indenfor psykoterapien?

Afhængigt af dit fokusområde har alle psykoterapeut uddannelser forskellige opbygninger. Vælger du eksempelvis at uddanne dig til NLP Psykoterapeut, kommer du til at starte på et godkendt 4-årigt deltidsstudie. Her får du mulighed for både at passe fuldtidsarbejde såvel som privatliv ved siden af. Her lærer du om flere forskellige samtaleteknikker, hvordan og hvornår disse kan bruges bedst muligt samtidig med, at du helt naturligt får mere selvindsigt og lærer dig selv bedre at kende på en helt unik måde. Vælger du at uddanne dig til NLP Psykoterapeut, er følgende de to fokusområder: 

  • Behandling af psykiske problemer eller lidelser
  • Personlig udvikling, herunder bearbejdelse af tab og traumer
  • Psykoanalyse.

Du kan også vælge at uddanne dig til psykoterapeut med fokus indenfor det kognitive, hvor du bl.a. vil undervises i følgende:

  • Metakognitiv terapi
  • Positiv psykologi
  • Misbrugspsykologi
  • Kropsterapi 

Mens kognitiv terapi fokuserer på, hvad patienten tænker om sig selv og sine udfordringer, samt de følelser, der opstår på baggrund af disse tanker, er samtaleterapi benyttet i en mere general forstand og i flere tilfælde. Hvor kognitiv terapi oftest bruges i situationer, hvor patienten døjer med depression og angst, kan du benytte samtaleterapi som en del af et længere forløb med en patient, hvor forskellige problemstillinger er aktuelle. 

Du kan også vælge at arbejde som hypnoseterapeut eller tage coach vejen som psykoterapeut. Her får du mulighed for at arbejde med personlig udvikling i både arbejdsliv og privatliv. Hermed får du en stor rolle i at optimere dine patienters livskvalitet i alle henseender. 

Fremtiden som psykoterapeut 

Som færdiguddannet psykoterapeut, kan du blive selvstændig eller blive ansat i en virksomhed. En tredje mulighed er at bruge uddannelsen i et job, du allerede har eller måske ønsker at søge, da du vil benytte den viden, du har fået.

Uanset hvilken retning du vælger, er der rig mulighed for at afprøve de forskellige veje løbende i din karriere. Udforsk dine muligheder i listen ovenfor.

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Relaterede kategorier