Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-14 af 14
 

Misbrug uddannelse – bliv klædt på til dit arbejde

Med en misbrug uddannelse opnår du ny viden og faglighed, der gør at du få en større forståelse for misbruger, og miljøet omkring dem. Du kan vælge mange forskellige typer uddannelser, der alle sammen klæder dig på til at arbejde med forskellige typer af misbrug, og forskellige arbejdspositioner.

Misbrug uddannelse

Misbrug uddannelse – fokus på at hjælpe den enkelte.

Misbrug både fjerner og forbinder mennesker til deres værdier. Det er en af de dobbeltheder, som misbrugsbehandlingen må have øje for. Du kan arbejde med misbruger i mange forskellige jobfunktioner, men oftest er det vigtigt, lige meget hvilken stilling du har, at du kan støtte og hjælpe den enkelte og familien.

Misbrug er en bred term, og dækker over både afhængighed af alkohol, spil og narkotiske stoffer. På en arbejdsplads kan det have store konsekvenser for både kollegaerne, hvis en i afdelingen er misbruger, fordi det ofte giver sig til udtryk i personens væremåde.

Udover de forskellige typer af misbrug, kan du også arbejde med misbrugere på forskellig måder. Det kan fx være gennem narrativ terapi, kognitiv terapi og motivationssamtalen (MI - motivational interviewing), alt efter hvilken uddannelse du har i forvejen, og hvilken uddannelse du ønsker at tage. Generelt handler det om forandringsprocesser med borgerne – lige meget hvilket kursus du tager, vil du få viden og kompetencer til at støtte dig, i dine daglige opgaver.

Misbrug uddannelse – misbrugsbehandler

Erfaringer og muligvis traumer er ofte en del af et misbrug, og det kan være vigtigt for alle parter at snakke om det. Som misbrugsbehandler, arbejder du som terapeut der hjælper via en narrativ tilgang, til at skabe varige forandringer. Muligheden i behandlingen ligger i at hjælpe mennesker til at kunne leve tæt på sig selv og andre uden hjælp fra misbruget.

Behandleren skal hjælpe klienterne ud af misbruget, så de kan vende tilbage til et normalt liv. Som misbrugsbehandler eller -vejleder rådgiver og behandler du alkoholikere, narkomaner og andre med misbrugsproblemer. Du rådgiver både den afhængige og familien.

Ofte har misbrugeren været afhængig af alkohol eller stoffer i en årrække, hvilket har skadet både familie og arbejdskolleger. Det kan bl.a. også gøre sig gældende som angst, depression, lavt selvværd – udover misbruget.

Misbrug uddannelse - misbrugskonsulent

Som misbrugskonsulent eller forebyggelsesmedarbejder arbejder du med mennesker med et afhængighedsproblem inden for både private og offentlige institutioner og virksomheder. Her arbejder du mere forebyggende, som også omfatter opsøgende arbejde og oplysning. Der er fokus på relationsarbejde, mentoring, coaching og adfærdsændringer.

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Tobias, udviklingskonsulent

"De metoder som jeg har lært på uddannelsen, bruger jeg stort set hver dag i mit arbejde. Det kan være alt fra mindre møder til større processer, hvor jeg er med til at sikre både styring meningsskabelse og håndtering af udfordringer."

Kundecase
Hugo Malmborg, Socialpædagog i b...

"Overordnet er jeg glad for at jeg har deltaget og oplever en øget selvindsigt samt indsigter i medmenneskelige relationer."

Læs mere
Anette, tidligere kursist

“Alle er åbne og imødekommende, og vi kender hinanden på kryds og tværs. Det emmer af atmosfære i NLP Huset”.

Læs mere
Annie Møller

"Jeg værdsætter alle de dygtige og kompetente undervisere der alle er meget forskellige hvilket er dejligt forfriskende."

Læs mere