Kundeorienteret lederskab

CBS Executive Fonden, i Frederiksberg
Længde
10 dage
Pris
49.950 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Kontakt for opstart Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Deltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
10 dage
Pris
49.950 DKK ekskl. moms
Næste startdato
Kontakt for opstart Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Deltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Hvorfor vælge CBS Executive Fonden?

Højt akademisk niveau

Praksisorienteret, anvendelig viden

Unikke netværksmuligheder på tværs af brancher og sektorer

Startdato

1 tilgængelig startdato

Kontakt for opstart

  • Holdundervisning
  • Frederiksberg

Kursusbeskrivelse

Kundeorienteret lederskab

Kundeorienteret lederskab - styrk dine ledelseskompetencer

Efteruddannelsen i kundeorienteret lederskab giver dig værktøjer og ledelsesmæssige tiltag samt et sprog, der understøtter virksomhedens kundeorientering og værdiskabelse via øget kunde- og forretningsfokus.

Dit udbytte af kurset

Dertil får du inspiration og værktøjer til ledelse af service i alle ”sandhedens øjeblikke”/kunde-touchpoints. Du bliver introduceret til en række teorimodeller, metoder og konkrete ledelsesværktøjer, der udvikler medarbejderne, virksomheden og samspillet med kunderne og får et teoretisk og akademisk begrebsapparat samt styrkelse af dine analytiske kompetencer.

Du får en skærpet bevidsthed om dine personlige ledelseskompetencer og udviklingen af disse samt kompetence til at implementere strategi og gennemføre forandringer – både i forhold til at udvikle dig selv og for at kunne lede forandringer i virksomheden og hos dine medarbejdere.

Ud over indsigt i værktøjer og modeller samt ledelsesmæssig udvikling bidrager uddannelsesforløbet til at udvide dit ledernetværk, og udbygge samarbejde og videndeling på tværs af virksomhederne.

Kursets indhold

Efteruddannelsen består af 10 dage fordelt på fire labs, en kick-off dag og en afsluttende eksamen. Dertil får alle deltagere foretaget en 360-graders analyse med individuel tilbagemelding. Uddannelsen bygges op omkring den kontinuerlige kobling af teori til arbejdet med deltagernes individuelle udviklingsmål samt arbejdet med deltagernes egne virksomheds-cases.

På de fire labs arbejder deltagerne i ledercirkler (netværksgrupperne) som er baseret på, at ”ledere lærer ledere at lære og lede”. I ledercirklerne skal deltagerne udveksle erfaringer om, hvad der er sket i forhold til deres indsatsområder, give hinanden gode råd og feedback samt skabe commitment om at afprøve og implementere det lærte i praksis.

Ligeledes bliver der sat fokus på, at de konkrete ledelsesværktøjer, deltagerne får på de enkelte labs, bliver afprøvet i praksis bl.a. Ved at afslutte hver dag med at sætte individuelle mål for, hvordan de vil anvende værktøjer og feedback, når de kommer hjem. Til hver ledercirkel er der koblet en proceskonsulent.

Målgruppe

Erfarne mellemledere og projektchefer, der typisk har været igennem en grundlæggende lederuddannelse. 

Pris

Prisen for dette kursus er 49.950 kroner ekskl. moms.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Kundeorienteret lederskab
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
CBS Executive Fonden
Porcelænshaven 22
2000 Frederiksberg

Kompetenceløft og ledelsesudvikling med CBS Executive

CBS Executive har mere end 20 års erfaring i at udvikle forskningsbaserede ledelseskurser og uddannelsesforløb for ledere og specialister i både offentlige og private organisationer.   Deltagerne undervises primært af forskere og professorer fra CBS kombineret med praktikere fra erhvervslivet, som...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Udtalelser

Lars Borris Pedersen, CCO, Royal Artic Line A/S

"På KuLe gennemgår man flere væsentlige emner, teorier erfaringer m.m., som kan hjælpe virksomhederne til at overkomme de udfordringer de har, med henblik på en bedre kundeoplevelse og kundetilfredshed."

Lisbeth Bangsgaard, Salgschef, RGS Nordic

"Jeg har fået fyldt min værktøjskasse med brugbare og relevante metoder."

Mads Holmgaard, Regionschef, HedeDanmark A/S

"Jeg føler, at mine kompetencer er øget og at jeg herfra vil kunne arbejde i dybden med tillært viden, og de modeller, redskaber og metoder der er præsenteret."

Sponsoreret