Strategisk Uddannelsesledelse

CBS Executive Fonden, i Frederiksberg
Længde
6,5 dage
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
6,5 dage
Næste startdato
Kontakt for information Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning

Fremragende Kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge CBS Executive Fonden?

Højt akademisk niveau

Praksisorienteret, anvendelig viden

Unikke netværksmuligheder på tværs af brancher og sektorer

Startdato

1 tilgængelig startdato

Kontakt for information

  • Holdundervisning
  • Frederiksberg

Kursusbeskrivelse

Strategisk Uddannelsesledelse

Strategisk Uddannelsesledelse

Kun for topledere i ungdomsuddannelserne. Sæt strategisk ledelse forrest og få et refleksionsrum på højeste faglige niveau.

Hvorfor denne uddannelse?

Du har som rektor i det almene gymnasium, HF og VUC eller direktør på en FGU-institution en krævende og kompleks ledelsesopgave. At stå i spidsen for en selvejende institution med ansvar for alt fra bygninger og medarbejdere til faglig og strategisk udvikling, er en stor opgave, som kun ser ud til at blive mere udfordrende i de kommende år, hvor vi kan forvente pres på rekruttering af elever, ny politisk prioritering indenfor ungdomsuddannelse og reformer af det samlede uddannelsessystem.  

De strategiske udfordringer er svære at løse på egen hånd, fordi rektorer ofte har begrænset mulighed for at lave strategisk arbejde. Det skyldes dels at praktiske og faglige opgaver fylder i hverdagen, dels at der som oftest kun har få interne ressourcer til at understøtte det strategiske ledelsesrum. 

 Med denne uddannelse vil du stå godt rustet til at sætte retning og ambition med afsæt i de særlige udfordringer, som gælder for din institution. Men der vil også være en lang række lokale udfordringer, som kræver særlig strategisk opmærksomhed. Du vil få ny viden og nyt netværk, som du kan trække på og løbende opdatere som alumne på uddannelsen - og anvende til at løse præcis de udfordringer, som rammer din institution i årene der kommer.  

På den måde er uddannelsen skræddersyet til udvikling af strategisk kompetence. Det sker i en vekselvirkning mellem fordybelse, sparring og feedback på problemer fra virkeligheden. 

 Uddannelsen bygger på en forståelse af strategisk udvikling som en holdsport. Toplederen har en afgørende rolle, men ungdomsuddannelserne kan kun lykkes med en fælles indsats, som binder institutionen og dens interessenter sammen. Du bliver rustet til at stå forrest - men også til at engagere andre i målrettet, fælles udvikling.   

Dit udbytte

  • Kendskab til nyeste forskningsinformerede viden om strategisk ledelse og faglig ledelse 

  • Kompetencer til strategisk ledelse i både teori og praksis 

  • Læring der involverer og engagerer din egen organisation og dens omverden 

  • Et styrket netværk med andre rektorer og chefer 

  • Udvikling af dit personlige lederskab det sted du er i din udvikling som leder 

  • Ny erfaringsbaseret viden om ledelse af ungdomsuddannelse 

  • Værktøjer til arbejdet med konkrete udfordringer i egen organisation

Netværk og læringsformer

Uddannelsen kombinerer undervisning med læring i netværk og egen organisation. Vi beder dig allerede inden første undervisningsgang om at beskrive dine udfordringer og målsætninger som leder. Du vil gennem uddannelsen udvikle dette perspektiv gennem teoretisk refleksion og praktiske opgaver - i samarbejde med de andre deltagere og med din egen organisation. 

Vi forventer, at de ledere, der vælger uddannelsen, i mange tilfælde allerede har en lederuddannelse. Derfor vil uddannelsens indhold bygge ovenpå læringsmål fra ikke-specialiserede lederuddannelser og opdatere deltagerne på nyeste viden fra relevant forskning og policy.  

Uddannelsen har et fagligt niveau, som udfordrer erfarne rektorer og chefer indenfor ungdomsuddannelse – også dem, der allerede har en lederuddannelse på master- eller diplom-niveau. 

Målgruppe

Uddannelsen er designet til rektorer fra gymnasier, HF og VUC. Det er også muligt at tage uddannelsen som chef på en erhvervsskole eller FGU. 

Uddannelsen henvender sig til rektorer og chefer med strategiske opgaver. Det vil ofte være dem, der har en vis erfaring i jobbet, men også nye rektorer og chefer vil finde værdi i at få greb om den strategiske opgave. 

Uddannelsen er tilpasset i niveau og indhold, så den genopfrisker og bygger videre på indhold fra deltagernes lederuddannelser.  

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du er i tvivl om, hvorvidt uddannelsen matcher dit erfaringsniveau og professionelle mål. 

Pris

Kontakt for information. 

CBS Executive Fonden
Porcelænshaven 22
2000 Frederiksberg

Kompetenceløft og ledelsesudvikling med CBS Executive

CBS Executive har mere end 20 års erfaring i at udvikle forskningsbaserede ledelseskurser og uddannelsesforløb for ledere og specialister i både offentlige og private organisationer.   Deltagerne undervises primært af forskere og professorer fra CBS kombineret med praktikere fra erhvervslivet, som...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret