Bestyrelsesuddannelsen i ESG

CBS Executive Fonden, i Frederiksberg
Længde
3 dage
Pris
28.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
18 november, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Længde
3 dage
Pris
28.000 DKK ekskl. moms
Næste startdato
18 november, 2024 Se detaljer
Uddannelsens hjemmeside
Heltid/deltid
Heltid
Uddannelsesform
Holdundervisning
Få mere information om kurset

Fremragende Kundekontakt

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende kundekontakt.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Hvorfor vælge CBS Executive Fonden?

Højt akademisk niveau

Praksisorienteret, anvendelig viden

Unikke netværksmuligheder på tværs af brancher og sektorer

Startdato

1 tilgængelig startdato

18 november, 2024

 • Holdundervisning
 • Frederiksberg

Kursusbeskrivelse

bestyrelsesuddannelse

Bestyrelsesuddannelsen i ESG

Uddannelsen giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til ESG. Både ud fra strategiske-, governance og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse.

Formål

Bæredygtighed og ESG er blevet et hovedemne i bestyrelseslokalerne og i topledelserne. Det har undervejs udviklet sig fra et compliance spørgsmål til især også at være en offensiv dagsorden om purpose, strategi og værdiskabelse.

Samfundet har på tværs af brancher øgede forventninger til virksomheders positive bidrag. NGO’er og andre stakeholdere kræver øget transparens og ønsker dialog. Hvordan tilrettelægger bestyrelsen og direktionen en relevant proces? Hvordan og hvornår skal ejere og stakeholders involveres? Mediernes øjne er rettet mod virksomhedernes ageren og greenwashing er et emne, der også finder vej til bestyrelseslokalerne. Samtidig har 2022 betydet helt nye udfordringer for top beslutningstagere, som har måttet forholde sig til værdikæden på nye måder pga. fortsatte COVID nedlukninger og krig i Europa. Behovet for grøn omstilling synes større end nogensinde. Der er risici, udfordringer og muligheder i alle brancher og virksomhedstyper.

EU er med Green Deal og 10-punktsplanen for Sustainable Finance ambitiøs i forhold til at lykkedes med at blive Net-Zero i 2050. Sustainable Finance er både regulering af bæredygtighed med betydning for alle virksomheder og samtidig er finanssektoren omfattet af en særlig regulering. Sustainable Finance initiativerne skal sikre, at det er privat kapital, der skal finansiere investeringerne i grøn omstilling og skabe nye bæredygtige forretningsaktiviteter. I første omgang rettes fokus mod klima og senere mod biodiversitet og cirkulær økonomi.

Den private sektor og finanssektoren er således tildelt nøglerollen. Bestyrelser i alle brancher skal overveje hvordan bæredygtighed integreres i forretningsmodel og strategi, produktudvikling og rapportering. Banker og institutionelle investorer er vigtige stakeholdere, men også kunder og leverandører har øgede forventninger til virksomhederne, herunder til rapportering på ikke-finansielle nøgletal. Det samme gælder i høj grad forbrugere og virksomhedens medarbejdere.

 • Hvilke kompetencer skal der være til stede i bestyrelsen? Er tiden til i højere grad at onboarde kemikere og ingeniører?

 • Hvordan kan/skal bestyrelsen og direktionen indrette sit arbejde med bæredygtighedsstrategi og rapportering? Hvordan involveres bestyrelsen i arbejdet med omstillingen?

 • Hvordan kan man arbejde med bæredygtighed i forskellige bestyrelsesudvalg?

 • Hvad lægger myndighederne vægt på omkring greenwashing, og hvad kigger journalisten efter?

Indhold

Blandt de temaer, der vil indgå på kurset, er:

 • Baggrunden for bæredygtig finansiering

 • EU-regulering og taksonomien

 • Bestyrelsens indretning

 • Bæredygtig bank og bankens forretningsstrategi

 • Stakeholderværdi og aktivt ejerskab

 • Bæredygtig finansiering og risiko

 • Rapportering, data og teknologi

 • Investeringsovervejelser, ejerskab og exit

 • Finanstilsynets perspektiv

Dit udbytte

Programmet giver overblik og større strategisk forståelse for bestyrelsens væsentligste opgaver, problemstillinger og dilemmaer i forhold til ESG. Både ud fra strategiske-, governance- og risikoperspektiver samt med sigte på bestyrelsens rolle i forhold til at sikre værdiskabelse.

Deltagerne vil opnå indsigt i bestyrelsens rolle, ansvar og samspil med direktionen, stakeholdere og rådgivere. Målsætningen er, at deltagerne skal kunne anvende viden og nye kompetencer i bestyrelsesmøder og i varetagelse af bestyrelsens opgaver og ansvar i samspil med topledelsen. Der lægges vægt på tværfaglighed og helhedsforståelse.

Det er ambitionen at bidrage til udvikling af det generelle kompetenceniveau i bestyrelser og ledelse.

Målgruppe

Programmet henvender sig til alle, der arbejder eller har en ambition om at arbejde professionelt med bestyrelsesarbejde og topledelse i finans, private equity, industriselskaber og serviceselskaber, hvor samspil med banker og kapitalmarkedet er afgørende. Programmet er relevant for en bredere kreds herunder bestyrelsesmedlemmer, direktører, CFO’s, og andre ledende medarbejdere med samspil til bestyrelsen (revisionschefer, chefjurister, investeringschefer, sekretariatschefer, chefer for Sustainability og ESG m.v.) samt ministerier og andre myndigheder, rådgivere til virksomheders bestyrelser og topledere.

Pris

Prisen for dette kursus er 28.000 kr. eks. moms. 

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Bestyrelsesuddannelsen i ESG
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
CBS Executive Fonden
Porcelænshaven 22
2000 Frederiksberg

Kompetenceløft og ledelsesudvikling med CBS Executive

CBS Executive har mere end 20 års erfaring i at udvikle forskningsbaserede ledelseskurser og uddannelsesforløb for ledere og specialister i både offentlige og private organisationer.   Deltagerne undervises primært af forskere og professorer fra CBS kombineret med praktikere fra erhvervslivet, som...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret