Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Overvejer du en pædagogisk diplomuddannelse?

Få en kompetencegivende videregående uddannelse. Filtrer listen nedenfor - og find den diplomuddannelse eller det fagmodul, der passer til din situation.

Vil du gerne blive bedre til at analysere og forstå udfordringerne i din pædagoiske praksis? Så tag en diplomuddannelse i pædagogik hos os. Vi tilbyder dig en erhvervsrettet og forskningstilknyttet videreuddannelse, der styrker din faglige viden og giver dig kompetencer til netop dette. 

Pædagogisk diplomuddannelse
Københavns Professionshøjskole Tagensvej
2-3 år
 
København
Pædagogisk diplomuddannelse er en erhvervsrettet og forskningstilknyttet videreuddannelse, der styrker din faglige viden og dine kompetencer til at analysere, forstå...
Diplomuddannelse i Erhvervspædagogik
Københavns Professionshøjskole Tagensvej
3 år
 
København
Diplomuddannelsen i erhvervspædagogik kvalificerer dig som lærer ved en erhvervsrettet uddannelse, og giver dig muligheden for at komme i dybden...
Diplomuddannelse i demens, SocD i demens
Københavns Professionshøjskole Tagensvej
   
København
Er du demenskoordinator eller ressourceperson på demensområdet - eller ønsker du at blive det? Den sociale diplomuddannelse indeholder en specialiseringsretning, som...
Diplomuddannelse på Børne- og Ungeområdet
Københavns Professionshøjskole Tagensvej
3 år
 
København
Styrk din viden om socialt arbejde med udsatte børn og unge, og bliv mere reflekterende og analytisk i dit arbejde....
Diplomuddannelse i Socialformidling
Københavns Professionshøjskole Tagensvej
2,5 år
 
København
Styrk dine personlige og faglige kompetencer til at tilrettelægge, udvikle og udføre socialt arbejde i såvel offentlige som private organisationer....
Kompetencegivende uddannelse i supervision
Albatros Supervision
12 undervisningsdage + 8 træningsdage og 2 dages eksamen
49.800 DKK
Århus
Albatros Supervision udbyder i samarbejde med VIA University College Århus denne kompetencegivende uddannelse i supervision. Uddannelsen giver adgang til 20 ECTS...
Børnerådgiverforløbet
Børns Vilkår
1 år
10.900 DKK
København
Børns Vilkår har udviklet børnerådgiverforløbet, der ruster dig til samtaler med og rådgivning af udsatte børn og unge. Forløbet består af...
Børns Vilkårs Børnerådgiveruddannelse
Københavns Professionshøjskole Tagensvej
1 år
 
København
Forløbet er et samarbejde mellem Københavns Professionshøjskole - Tagensvej, Børns Vilkår og Trygfonden. Forløbet består af 2 sammenhængende diplommoduler, og...
Viser 1-8 af 8
 

Hvad er en pædagogisk diplomuddannelse?

På denne side finder du et udvalg af pædagogiske diplomuddannelser og visse enkeltfag. Du kan tage en pædagogisk diplomuddannelse inden for forskellige faglige uddannelsesretninger, der alle har fælles opbygning og niveau. En pædagogisk diplomuddannelse er for dig, der er lærer, pædagog eller har en anden relevant uddannelse og ønsker at udbygge dine kompetencer. Du kan vælge at tage en hel diplomuddannelse, eller du kan tage modulerne et af gangen.

Hvis du som lærer eller pædagog, ønsker at udbygge dine kompetencer, så er en pædagogisk diplomuddannelse noget for dig. Du kan selv vælge i hvilket tempo, du ønsker at tage uddannelsen så længe den er færdiggjort inden for seks år og du får et højt fagligt niveau.

En pædagogisk diplomuddannelser giver nye kompetencer

Hvad består uddannelsen af?

Uddannelsen svarer til ét års fuldtidsstudie, altså svarende til 60 ECTS-point. Da der findes mange forskellige specialiseringer inden for den pædagogiske diplomuddannelse, er den overordnede struktur bygget op som følger:

  • 2 obligatoriske moduler
  • 3 valgfrie moduler
  • 1 afgangsprojekt.

Uddannelserne består af en række forskellige uddannelsesretninger med forskelligt fagligt indhold, men alle retninger har en fælles opbygning og samme høje niveau. Modulerne i den pædagogiske diplomuddannelse kan du tage enkeltvis, eller du kan kombineres til en hel diplomuddannelse. Samtlige moduler skal du afslutte med en prøve.  

Fleksibelt studie og højt fagligt niveau

Nyd godt af det høje faglige niveau på de pædagogiske diplomuddannelserPædagogiske diplomuddannelser er på professionsbachelorniveau, hvilket garanterer dig for et højt faglig niveau med stor kompetenceudvikling.

Du kan vælge at gennemføre uddannelsen på fuld tid i løbet af et år, men du har også stor frihed til at tilrettelægge dit studieforløb, så du kan passe familie og job ved siden af. Dette kan lade sig gøre fordi,
at du som den studerende kan nøjes med at gennemføre uddannelsen ét modul af gangen.

De 3 valgfrie moduler samt afgangsprojektet giver dig rig mulighed for at målrette din diplomuddannelse.

Her kan du vælge de temaer som er fagligt relevante for dig. Du skal dog være opmærksom på, at der inden for visse uddannelsesretninger kan være mere eller mindre bundne valg. Kontakt derfor gerne dit uddannelsessted hvis du er i tvivl.

Tip: Læs om Camillas oplevelse med en pædagogisk diplomuddannelse

Målgruppe - kan jeg tage en pædagogisk diplomuddannelse?

Disse diplomuddannelser er henvendt til alle, som har gennemført en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Det kan eksempelvis være at du er lærer, pædagog, sygeplejerske eller at du har en anden relevant uddannelse. Hvis du ikke har den relevante baggrund, kan du søge om adgang igennem realkompetencer.

Uddannelsen henvender sig generelt til større grupper, eksempelvis i forbindelse med kompetenceudvikling i en organisation. Det kan dog også være en enkelt underviser eller pædagog, som ønsker at få udbygget sine kompetencer inden for et specifikt tema.

Adgangskrav

For at blive optaget på en pædagogisk diplomuddannelse, skal du have en relevant uddannelse som ligger på niveau med en erhvervsakademiuddannelse. I denne kategori  findes lærer, pædagog, en tilsvarende bacheloruddannelse eller en lang videregående voksenuddannelse. Du skal også besidde mindst 2 års relevant arbejdserfaring efter, at du har gennemført din adgangsgivende uddannelse.

Hvis du ikke opfylder kravene, er der mulighed for at blive optaget på baggrund af din realkompetencer. For mere information herom, kontakt dit uddannelsessted.

Du kan læse mere om efteruddannelse for pædagoger her.