Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Overvejer du en pædagogisk diplomuddannelse?

Pædagogisk diplomuddannelse

På denne side finder du et udvalg af pædagogiske diplomuddannelser og visse enkeltfag.Du kan tage en pædagogisk diplomuddannelse inden for forskellige faglige uddannelsesretninger, der alle har fælles opbygning og niveau. En pædagogisk diplomuddannelse er for dig, der er lærer, pædagog eller har en anden relevant uddannelse og ønsker at udbygge dine kompetencer. Du kan vælge at tage en hel diplomuddannelse, eller du kan tage modulerne et af gangen.

Diplomuddannelse i Erhvervspædagogik
Professionshøjskolen Metropol: Efter- og videreuddannelse
3 år
København
Ønsker du at kvalificere dit til arbejdet som lærer ved de erhvervsrettede uddannelser? Så er en Diplomuddannelse i Erhvervspædagogik måske...
Diplomuddannelse i demens
Professionshøjskolen Metropol: Efter- og videreuddannelse
 
København
Få et stærkt fagligt fundament i arbejdet med borgere med demens og opnå værktøjer til at igangsætte en positiv forandring...
Diplomuddannelse på Børne- og Ungeområdet
Professionshøjskolen Metropol: Efter- og videreuddannelse
3 år
København
Arbejder du professionelt med børn og unge? og kunne du tænke dig at styrke din viden om socialt arbejde med...
Diplomuddannelse i Socialformidling
Professionshøjskolen Metropol: Efter- og videreuddannelse
2,5 år
København
Arbejder du inden for det sociale område? og kunne du tænke dig at blive i stand til at håndtere mere...
Kompetencegivende uddannelse i supervision
Albatros
1,5 år
52.500 DKK
Flere byer (2)
Arbejder du professionelt med mennesker i social-, undervisnings- eller sundhedssektoren? Er du leder eller konsulent, der ønsker at tilegne sig de...
Børnerådgiverforløbet
Børns Vilkår
1 år
9.900 DKK
Flere byer (2)
Børns Vilkår har udviklet børnerådgiverforløbet, der ruster dig til samtaler med og rådgivning af udsatte børn og unge. Forløbet består af...
Børns Vilkårs Børnerådgiveruddannelse
Professionshøjskolen Metropol: Efter- og videreuddannelse
1 år
København
Børns Vilkårs Børnerådgiveruddannelse består af to moduler fra Den sociale Diplomuddannelse, der hver især afsluttes med eksamen. Gennem modulerne styrker...
  • = Videopræsentation tilknyttet denne udbyder/uddannelse
Viser 1-7 af 7
 

Hvad er en pædagogisk diplomuddannelse?

Hvis du som lærer eller pædagog, ønsker at udbygge dine kompetencer, så er en pædagogisk diplomuddannelse noget for dig. Du kan selv vælge i hvilket tempo, du ønsker at tage uddannelsen så længe den er færdiggjort inden for seks år og du får et højt fagligt niveau.

En pædagogisk diplomuddannelser giver nye kompetencer

Hvad består uddannelsen af?

Uddannelsen svarer til ét års fuldtidsstudie, altså svarende til 60 ECTS-point. Da der findes mange forskellige specialiseringer inden for den pædagogiske diplomuddannelse, er den overordnede struktur bygget op som følger:

  • 2 obligatoriske moduler
  • 3 valgfrie moduler
  • 1 afgangsprojekt.

Uddannelserne består af en række forskellige uddannelsesretninger med forskelligt fagligt indhold, men alle retninger har en fælles opbygning og samme høje niveau. Modulerne i den pædagogiske diplomuddannelse kan du tage enkeltvis, eller du kan kombineres til en hel diplomuddannelse. Samtlige moduler skal du afslutte med en prøve.  

Fleksibelt studie og højt fagligt niveau

Nyd godt af det høje faglige niveau på de pædagogiske diplomuddannelserPædagogiske diplomuddannelser er på professionsbachelorniveau, hvilket garanterer dig for et højt faglig niveau med stor kompetenceudvikling.

Du kan vælge at gennemføre uddannelsen på fuld tid i løbet af et år, men du har også stor frihed til at tilrettelægge dit studieforløb, så du kan passe familie og job ved siden af. Dette kan lade sig gøre fordi,
at du som den studerende kan nøjes med at gennemføre uddannelsen ét modul af gangen.

De 3 valgfrie moduler samt afgangsprojektet giver dig rig mulighed for at målrette din diplomuddannelse.

Her kan du vælge de temaer som er fagligt relevante for dig. Du skal dog være opmærksom på, at der inden for visse uddannelsesretninger kan være mere eller mindre bundne valg. Kontakt derfor gerne dit uddannelsessted hvis du er i tvivl.

Tip: Læs om Camillas oplevelse med en pædagogisk diplomuddannelse

Målgruppe - kan jeg tage en pædagogisk diplomuddannelse?

Disse diplomuddannelser er henvendt til alle, som har gennemført en kort eller mellemlang videregående uddannelse. Det kan eksempelvis være at du er lærer, pædagog, sygeplejerske eller at du har en anden relevant uddannelse. Hvis du ikke har den relevante baggrund, kan du søge om adgang igennem realkompetencer.

Uddannelsen henvender sig generelt til større grupper, eksempelvis i forbindelse med kompetenceudvikling i en organisation. Det kan dog også være en enkelt underviser eller pædagog, som ønsker at få udbygget sine kompetencer inden for et specifikt tema.

Adgangskrav

For at blive optaget på en pædagogisk diplomuddannelse, skal du have en relevant uddannelse som ligger på niveau med en erhvervsakademiuddannelse. I denne kategori  findes lærer, pædagog, en tilsvarende bacheloruddannelse eller en lang videregående voksenuddannelse. Du skal også besidde mindst 2 års relevant arbejdserfaring efter, at du har gennemført din adgangsgivende uddannelse.

Hvis du ikke opfylder kravene, er der mulighed for at blive optaget på baggrund af din realkompetencer. For mere information herom, kontakt dit uddannelsessted.

Du kan læse mere om efteruddannelse for pædagoger her.