Diplomuddannelser

Diplommodul i pædagogisk ledelse

Længde
4 dage
Pris
8.700 DKK ekskl. moms
Kurset afholdes på
Dansk
Længde
4 dage
Pris
8.700 DKK ekskl. moms
Kurset afholdes på
Dansk
Få mere information om kurset

Hvorfor vælge UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole?

Kompetencegivende forløb

Med udgangspunkt i din egen hverdag

Kompetente undervisere

Kursusbeskrivelse

Pædagogisk ledelse

Vil du udvikle og identificere pædagogiske ledelsesopgaver på skolen / i institutionen og evt. i forvaltningen og foretage reflekterede pædagogiske prioriteringer i forhold til organisationens kerneopgaver?

Modulets indhold

På modulet får du viden om, hvordan du kan omsætte disse prioriteringer i din pædagogiske ledelsespraksis til gavn for børns og elevers læringsudbytte, dannelse og trivsel, herunder hvordan du kan lede de fagprofessionelle læreprocesser professionelt. Pædagogisk ledelse har fokus på at initiere og lede læreprocesser med henblik på udvikling og fornyelse af læringsmiljø og pædagogisk praksis.

Du vil møde den nyeste nationale og internationale teori og forsknings-viden om pædagogisk ledelse. Teorier og metoder om uddannelse i et foranderligt samfund og ledelse af pædagogisk praksis sættes i spil via drøftelser og refleksion på holdet og konkret strategi- og handleplansarbejde.

Du kommer bl.a. til at arbejde med at

  • Analysere, vurdere og reflektere over situationer og forhold, der vedrører skabelse af pædagogisk ledelse, fornyelse af læringsmiljøer samt iværksætte ledelseshandlinger
  • Iagttage og indsamle data og foretage prøvehandlinger i skolen eller institutionen med afsæt i pædagogiske ledelsesmæssige udfordringer
  • Anvende og begrunde valg af metoder og ledelsesindsatser i den pædagogiske praksis på reflekteret vis

For at skabe effektfuld læring må du regne med, at du mellem de enkelte studiedage skal arbejde videre med temaerne og foretage prøvehandlinger i egen praksis, at du arbejder i relevante studiegrupper, og at vi undervejs reflekterer over temaer og prøvehandlinger.


Dit udbytte af modulet

Modulet styrker din pædagogiske ledelse i tæt samarbejde med skolens eller institutionens medarbejdere og øvrige samarbejdspartnere til gavn for børnenes og elevernes læring, trivsel og udvikling.

Når du har gennemført modulet, kan du

  • Håndtere faglige og organisatoriske udfordringer i forbindelse med at udvikle og styrke en læringsorienteret kultur og den pædagogiske praksis
  • Identificere behov for organisationens kompetenceudvikling og formidle begrundede handlingstiltag

Målgruppe

Modulet er for dig, der har en mellemlang videregående uddannelse (MVU), en bacheloruddannelse, eller en anden adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse. Du skal desuden have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse. Du har mulighed for en realkompetencevurdering af de teoretiske og praktiske kompetencer, du har erhvervet på anden vis holdt op imod målene i Diplom i ledelse.

Modulet i pædagogisk ledelse er målrettet nuværende og kommende ledere samt personer med interesse i pædagogisk ledelse i offentlige, private og frie skoler og institutioner.

Eksamen og diplom

Modulet Pædagogisk ledelse består af 5 ECTS-point. Modulet kan tages som et enkeltfag eller i forbindelse med diplomuddannelsen Ledelse.

Eksamensformen kan bestå af en skriftlig prøve, mundtlig prøve eller en kombinationsprøve. Sidste gang eksamen blev afholdt, bestod eksamen af en skriftlig prøve. Eksamensformen besluttes før modulets opstart.

Pris

Prisen for modulet i Pædagogisk ledelse er 8.700 kroner.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Diplommodul i pædagogisk ledelse
Den kursusansvarlige vil kontakte dig
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Niels Bohrs Allé 1
5230 Odense M

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har dækningsområde i Trekantområdet og Fyn med øer med et bredt udvalg af erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser for studerende, der vil tage fuldtidsuddannelser. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole tilbyder også akademi- og diplomuddannelser til dig, der er i arbejde...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoreret