Find din efteruddannelse som pædagog

Byg videre på dine faglige færdigheder

Er du uddannet pædagog og har fundet de områder, hvor du er stærk og særlig motiveret? Brænder du for at udvikle dit kompetencefelt og blive bedre til det, du allerede er god til? 
Viser 1-12 af 12
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-12 af 12
 

Efteruddannelse for pædagoger 

Efteruddannelse har flere formål. Du kan vælge at efteruddanne dig for at styrke din faglige attraktivitet og opbygge et stærkt CV. Du kan også vælge at efteruddanne dig, fordi du gerne vil bygge videre på dine færdigheder og udvide dit kompetencefelt. Nedenfor kan læse dine muligheder for at efteruddanne dig inden for det pædagogiske felt. 

Der er rig mulighed for at efteruddanne sig inden for det pædagogiske felt - hvad enten du ønsker at specialisere dig inden for specialundervisning, kognitiv psykologi etc. 

Efteruddannelse inden for pædagogik

Hvad handler det om? 

Pædagogik handler om læring, undervisning og opdragelse. Inden for disse områder kommer der hele tiden ny viden og undersøgelser, som modbeviser og nuancerer tidligere viden. Derfor er det også oplagt, at du som uddannet pædagog vælger at efteruddanne sig og dermed forsætte din uddannelse. På den måde sikrer du, at du følger med udviklingen og er opdateret på den nyeste viden og teknologi. Med efteruddannelser kan du også styre, om du ønsker at bevæge dig i et bestemt retning inden for det pædagogiske felt. 

Efteruddannelser og kurser i pædagogik henvender sig til dig, der er uddannet pædagog og beskæftiger dig med pædagogik. Du har en fortsat eller stigende interesse inden for dit felt og et ønske om at bygge videre på dine faglige færdigheder. 

Med efteruddannelser inden for pædagogik styrker og udvikler du dine socialpædagogiske og behandlingsmæssige kompetencer. Du studerer mennesker og mennesket psykologi. Den psykologiske dimension i undervisningen klæder dig på til, når du i dit arbejdsliv skal beskæftige dig med mange forskellige mennesker. 

Det pædagogiske felt spænder bredt, og der er mange forskellige veje, du kan gå - også når det gælder efteruddannelser.

Ønsker du eksempelvis, at: 

  • Specialisere dig inden for kognitiv adfærdspsykologi og terapi
  • Arbejde med børn og unge, der har særlige indlæringsvanskeligheder
  • Studere interkulturel pædagogik og undervise tosprogede, der skal lære at balancere mellem to sprog
  • Beskæftige dig med erhvervspædagogik og blive underviser eller vejleder på erhvervsuddannelser

Der er mange muligheder, og derfor handler det om at finde det kursus eller den efteruddannelse, der appellerer mest til dig. Se kursuslisten for at læse mere om de enkelte kurser og efteruddannelser som pædagog. 

Praktisk information om efteruddannelse for pædagoger

Der findes både kurser, der strækker sig over kortere eller længere tid. Du kan derfor finde det kursus, der passer bedst ind i din hverdag. 

De fleste efteruddannelser skal finansieres af dig selv eller din arbejdsgiver. Du kan læse mere om de konkrete priser for netop din uddannelse på kursuslisten. 

Mange af kurserne består af en kombination af teoretisk og praktisk undervisning, så du får mulighed for at bruge din faglige viden i praksis. 

Master i pædagogik

Du kan også vælge at læse videre og tage en diplomuddannelse eller master i pædagogik. Du kan læse meget mere om dine muligheder for videreuddannelser i vores guide.

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Den praksisnære del er meget ved...

Uddannelsen har været et sted til eftertænksomhed og tanke om min egen virksomhed som lærer. Jeg har fået et rum til at evaluere på min egen praksis. 

Morten Ravn, Lærer, Gentofte Ungdomsskole

Læs mere
Vicechef Sanne Caft, Københavns ...

"At bevæge sig ud i et nyt felt kræver tryghed og en tillid til, at rammer og styring er i orden. Det har Kursustrappen formået.”

Læs mere
Jeg kan varmt anbefale lederudda...

Kursustiden forløb sig over et år og gav dermed masser af mulighed for at afprøve viden i praksis og vende den i gruppearbejdet. Jeg kan varmt anbefale Sputniks lederuddannelse.

Jesper Thanning, Afdelingsleder, Basen Skole

Læs mere