Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Hvad fortæller regnskabet om virksomhedens økonomi?

Teknologisk Institut
Startdatoer
Taastrup
06-05-2021  
11.499 DKK
23-08-2021  
11.499 DKK
28-02-2022  
11.499 DKK
Århus
15-11-2021  
11.499 DKK

Hvorfor vælge Teknologisk Institut?

+110 års erfaring med kurser og uddannelse

+17.000 kursusdeltagere om året

4,4 ud af 5 stjerner i kundetilfredshed

Kursusbeskrivelse

Få grundlaget for at træffe bedre økonomiske beslutninger. Bliv bedre til at orientere dig og navigere i den økonomiske verden med dens mange begreber og terminologier. Kort sagt bliv i stand til at forstå og analysér regnskaber på et selskabsniveau.

Hvad fortæller regnskabet om virksomhedens økonomi?

Undgå at regnskabsfolk og økonomer taler hen over hovedet på dig. Det kan til tider være vanskeligt at gennemskue en årsrapport. Hvor og hvordan finder du det væsentligste? Hvilke spørgsmål skal du stille for at få brugbare svar? Regnskabet er et væsentligt redskab til at træffe de rigtige beslutninger og have kontrol over virksomhedens omkostninger. Du får kendskab til de varme punkter i regnskabet, der er afgørende for at gennemskue en årsrapport. Årsrapporten indeholder andre og vigtige oplysninger end tal. Noget af det interessante kan findes i påtegninger og beretninger. Nøgletal – kun for de indviede? Hvordan er nøgletal i et regnskab sammensat? Hvad betyder nøgletal for din virksomheds regnskab? Faresignaler i regnskabet samt nyere begreber og tendenser i virksomhederne.

Deltagerprofil

Deltagerne er primært ejere og ledende medarbejdere uden formel uddannelse inden for regnskab. Personer i bestyrelser og andre besluttende organer, hvis opgave det er at tage stilling til regnskaber. Kurset er også relevant for ingeniører og jurister.

Udbytte

Efter kurset har du styr på
 • Sammenhængen mellem de forskellige begreber og tal. Og kan analysere en årsrapport
 • Hvordan du som leder skal forholde dig til oplysningerne i regnskabet
 • Nøgletal og deres betydning på et jordnært niveau, hvor du som leder kan få nytte af dem
 • En del af de business-begreber, der er oppe i tiden
Du får en komplet oversigt over de væsentlige begreber fra regnskabets verden. Ifølge tidligere kursister en uundværlig oversigt, når det gælder om at fastholde de mange begreber og terminologi fra undervisningen.

Indhold

 • Regnskabsregler og -principper med afsæt i Årsregnskabsloven
 • Regnskabets opbygning og indhold
 • Påtegninger og beretninger – hvordan læses de?
 • Regnskabets “varme punkter”
 • Udarbejdelse og brug af nøgletal (case opgave)
 • Metoder til analyse og rensning af årsrapporten
 • "Blinkende lygter" Faresignaler i regnskabet
 • Regnskabsanalyse (case opgave)
 • Virksomheders værdi contra regnskabers tal, blandt andet Børskurser
 • Nyere begreber og tendenser i regnskaber, herunder
 • Finansiel gearing
 • Working Capital
 • Supplerende regnskaber
 • Intellektuel Kapital

Form

På kurset har vi fokus på værktøjer, benytter case-eksempler og laver øvelser for at få en bedre praktisk forståelse for de faktorer, der påvirker virksomheders økonomi og regnskaber. I dialogen med deltagerne er der fokus på at få bragt eksempler fra hverdagen i spil.

Undervisere

Økonomi og regnskab formidles så det komplekse bliver til at forstå – og med mange eksempler fra erhvervslivet og et strejf af humor. Både H.P. og Sanne er meget imødekommende, og der er altid plads til spørgsmål og dialog, så alle føler sig involveret.
Sanne Marcus er underviser og økonomichef. Hun har stor fokus på den praktiske tilgang. Er uddannet cand.merc. i økonomistyring fra CBS med mange års erfaring fra danske og internationale virksomheder.

H. P. Hansen har i praksis arbejdet med marketing, økonomistyring, organisationsudvikling, management og eksport gennem ledende stillinger i bl.a. computerbranchen, entreprenørbranchen og restaurationsbranchen. Han er cand. merc. og gennem mange år ekstern lektor på CBS. Kursisterne kommer – måske – lidt skeptiske og går tilfredse. H. P. formidler med stort engagement og energi.

Se de øvrige kurser i Økonomi og regnskab

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Pris

11499 DKK

Om udbyderen

+1000 kurser inden for bl.a. IT, projektledelse, ledelse, kommunikation, personlig udvikling mm. Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 110 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 17.000...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.

Du vil måske også være interesseret i: