Viser 1-11 af 11
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-11 af 11

Procesfacilitator

Som procesfacilitator har du redskaberne til at styre medarbejderne og processen i mål

Arbejder du som leder, og består din hverdag ofte af at komme i mål med forskellige opgaver eller processer? Så kan et kursus til procesfacilitator give dig de helt rigtige redskaber til at få guidet teamet i mål med de bedste muligheder.

Hvad betyder det at facilitere?

Facilitering handler om at gøre gruppeprocesser lettere således, at man som gruppe kan komme i mål med det planlagte. En procesfacilitator er en der kort sagt styrer rammerne for mennesker og aktiviteter. Facilitering kan f.eks. være, at være ordstyrer til et møde, hvor gruppemedlemmerne eller medarbejderne alle vil komme med deres idéer eller holdninger. Det kan være at skabe den rigtige motivation hos medarbejderne, så man kreativt og innovativt kommer i mål med opgaven. Det kan også være at bruge særlige dialogformer, strukturer for møder eller for en deadline.

Facilitering stammer oprindeligt fra det latinske ord ‘facilis’, som betyder at gøre det let. Med facilitering forsøger man derfor at optimere processen gennem praktisk såvel som motiverende ledelse. Ofte ser man en procesfacilitator i arbejdet med en gruppe medarbejdere, som har nogle mål og måske en deadline for en proces. 

Hvem kan blive procesfacilitator?

Som procesfacilitator arbejder man med at lede og styre grupper eller medarbejdere i mål med opgaver eller processer. I princippet kan alle tage et kursus i procesfacilitering, da det er en god egenskab at have i arbejdsmæssige sammenhænge. Alle der arbejder med andre mennesker kan tage et kursus til procesfacilitator. Ledere, projektledere, HR-medarbejder eller faglige medarbejderearbejder, der arbejder med mennesker, der sammen skal i mål med en process kan tage et kursus.

Kursus i procesfacilitering

Der findes et hav af kurser, som kan give dig de redskaber og styrker, der skal til for at opnå de bedste muligheder i at facilitere en proces i din organisation. Herunder kan du se et udpluk af, hvad de fleste kurser handler om:

 • Forandringsledelse
 • Styre workshops i organisationen
 • Konflikthåndtering
 • Dialogiske værktøjer
 • Proceskonsulent
 • Personlig udvikling
 • Coaching
 • Ledelse af teams
 • Metoder til planlægning

Dine redskaber til fremtiden

Mere specifikt kan du som procesfacilitator få en indsigt i, hvorfor mennesker handler og agere, som de gør. Med et kursus eller en uddannelse inden for dette felt, kan du, alt efter hvilket kursus du vælger, opnå følgende erkendelser:

 • indsigt i menneskelige psykologiske processer
 • hvordan man skaber og fastholder motivation for mennesker
 • forebygge at der opstår misforståelser mellem medarbejdere
 • bruger menneskers forskellighed til at opnå succeser

Uanset om du har brug for redskaber til procesfacilitering i arbejdsmæssige sammenhænge, eller du søger mere personlig udvikling i form af facilitering, kan du finde dét kursus, der passer til dig her på siden. 

Ønskeliste
Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen