Filtrer efter
Arbejdsmiljø
Uddannelsestype
By
Uddannelsesform
Vis alle filtre
Viser 1-12 af 12
Annoncer

Populære steder

Reportager indenfor Arbejdsmiljø

Bliv arbejdsmiljøkonsulent og nedbryd det dårlige arbejdsmiljø på arbejdspladser

Arbejdsmiljøet kan forstås og analyseres både som de fysiske og de psykiske rammer, hvori virksomheden opererer. Specielt det psykiske arbejdsmiljø kan forbedres med fokus på ledelse og kommunikation og forståelse for den menneskelige psykologi. Med en arbejdsmiljøkonsulent uddannelse bliver du ekspert på det gode arbejdsmiljø. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du bliver arbejdsmiljøkonsulent. 

Arbejdsmiljøuddannelse - Bliv arbejdsmiljøkonsulent

Hvorfor bør man blive arbejdsmiljøkonsulent?

Arbejdsmiljø er en stor del af vores arbejdsliv, og det er ikke kun arbejdsgiverne, der har noget at skulle have sagt i den sammenhæng. En arbejdsmiljøkonsulent uddannelse er vigtig, da alle facetterne ved et godt arbejdsmiljø ikke er noget man kan lære uden at have fået den rette uddannelse på området.

Medarbejdertrivsel og et sundt psykisk arbejdsmiljø i organisationen betyder:

  • at medarbejderne sjældnere bliver syge
  • at medarbejderne bliver mere effektive på jobbet
  • at det bliver lettere og sjovere at gå på arbejde

Så et godt psykisk arbejdsmiljø er en gevinst for alle parter – både på et menneskeligt og økonomisk plan. Derfor er det en god investering for en virksomhed også at stille skarpt på det psykiske arbejdsmiljø, f.eks. via relevante arbejdsmiljøuddannelser.

Skab et godt fysisk arbejdsmiljø
Det fysiske arbejdsmiljø handler om de fysiske rammer på din arbejdsplads. Ting der kan påvirke det fysiske arbejdsmiljø er støj, vibrationer, lys og ergonomi. Ergonomi er vigtigt for at undgå arbejdsskader - især hvis du har et kontorjob eller en anden type job, hvor du sidder ned hele din arbejdsdag.

Forebyggelse af arbejdsulykker
Forebyggelse af arbejdsulykker er en direkte vej til at nedsætte sygefravær, og det er selvfølgelig også vigtigt at have en sikker arbejdsplads.

Psykisk arbejdsmiljø - fokus på mere end sikkerhed
Med tiden har begrebet arbejdsmiljø udviklet sig til at dække mere end påvirkninger fra de fysiske omgivelser såsom arbejdsulykker, støj og lignende. Psykisk arbejdsmiljø er blevet en vigtig faktor på alle typer arbejdspladser og omfatter mange forskellige områder.

Se også vores udvalg af kurser for psykisk førstehjælp, hvis du er ekstra interesseret i psykisk arbejdsmiljø.

Hvem kan tage en arbejdsmiljøkonsulent uddannelse?

Arbejdsmiljøkonsulent uddannelsen henvender sig til ledere fra forskellige brancher og virksomheder – både private og offentlige.

Er du nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant eller leder for en arbejdsmiljøgruppe? Så bør du også se vores udvalg af lovpligtige kurser for arbejdsmiljørepræsentanter og ledere af arbejdsmiljøgrupper. Læs også med her om konflikthåndtering for arbejdsmiljørepræsentanter.

Hvad indebærer uddannelsen til arbejdsmiljøkonsulent?

Arbejdsmiljøkonsulent uddannelser indeholder typisk emner som:

  • Mobning 
  • De lovpligtige rammer 
  • Kortlægning af ansvarsområder 
  • Stress

Stress er især et emne, som er aktuelt i snakken om det moderne arbejdsmiljø. På Finduddannelse.dk finder du et væld af kurser for håndtering af stress. Læs også denne artikel og bliv klogere på, hvordan du allerede nu lærer at opfange symptomer på stress hos dine kollegaer, når tre stress eksperter deler ud af deres råd. 

Hvad indebærer jobbet som arbejdsmiljøkonsulent?

Som arbejdsmiljø konsulent vil du: 

  • Rådgive og vejlede virksomhedens ansatte indenfor kommunikation, psykiske og fysiske aspekter på arbejdsladsen
  • Undervise og faciltiere på kurser og workshops inden for arbejdsmiljø
  • I samarbejde med kolleger, vejlede inden for fysisk arbejdsmiljø bredt. 

Hvor længe varer uddannelsen?

En arbejdsmiljøkonsulent uddannelse fungerer som et kursus, der typisk varer mellem 3-5 dage. Varighed varierer alt efter, hvilken kursusudbyder, du vælger. 

Hvor kan man tage uddannelsen?

Du kan tage en arbejdsmiljøkonsulent uddannelsen hos private udbydere. Derfor vil uddannelsen også koste penge.

Find din arbejdsmiljøkonsulent uddannelse i listen ovenfor!