Top 30 mest efterspurgte kompetencer inden for IT

Vi har samlet de 30 mest efterspurgte kompetencer inden for IT. Se her, hvordan du gør dig yderst attraktiv for en kommende arbejdsgiver i 2018. 

Hvilke kompetencer er af ultimativ betydning, og hvilke it-værktøjer er gode at kunne mestre, når du skal søge dit næste job i IT-branchen?

Finduddannelse.dk giver dig svaret lige her, hvor vi netop har gennemgået 2265 jobannoncer inden for IT, så du kan få et overblik over, hvilke 30 kompetencer og egenskaber, der gør dig attraktiv for en kommende arbejdsgiver:

De 30 mest efterspurgte
kompetencer i IT-branchen i 2018

1. Samarbejdsevner

2. Selvstændig

3. Struktureret

4. Engelskkundskaber

5. Innovativ

6. Ansvarlig

7. Kommunikativ

8. Analytisk

9. Overblik

10. Positiv

11. Ambitiøs

12. Udadvendt

13. Teamplayer

14. Nysgerrig

15. Målrettet

16. Grundig

17. Fleksibel

18. Serviceminded

19. Relevant uddannelse

20. Godt humør

21. Imødekommende

22. Kan varetage IT-drift

23. Løsningsorienteret

24. Systematisk

25. Hjælpsom

26. Troværdig

27. Handlekraftig

28. Detaljeorienteret

29. Agil udvikling

30. Holder hovedet koldt

Baseret på 2265 jobannoncer fra Jobindex og it-jobbank. 

Samarbejdsevner, selvstændighed og struktur. 

Er alle egenskaber som din kommende arbejdsgiver er på udkig efter. Du skal gå til opgaverne med stor selvstændighed og løse dem struktureret, ligesom du skal have en sund forståelse af, at de bedste resultater ofte opnås i fællesskab. Tag derfor gerne teten, men husk, at det betaler sig at være lydhør for andre idéer og forslag. 

Gode kommunikationsevner og sprogkundskaber, samt et analytisk mindset

Det at kunne kommunikere klart og tydeligt i øjenhøjde med dine kolleger er et vigtigt parameter, når du søger job. Du skal ligeledes have et fornuftigt ordforråd på engelsk og være i stand til at have engelsk som sekundært arbejdssprog. Samtidig er et analytisk mindset også en vigtig kompetence, da du skal kunne analysere på henholdsvis problemstillinger og løsninger. 

Positivitet, udadvendthed, ambitioner og målrettethed

Er alle personlige egenskaber, der skattes højt hos en arbejdsgiver. Dit gode humør og positive tilgang til dine arbejdsopgaver er altså et plus, når du søger job. Det samme er høje ambitioner og målrettethed. Når virksomheder rekrutterer kigger de efter, hvor handlekraftige og løsningsorienterede kandidaterne er. Faktisk viser vores analyse, at der, i branchen, lægges stor vægt på en række personlige egenskaber, hvor du altså må sørge for, at de kommer til udtryk i din ansøgning,og at arbejdsgiveren får et godt og nuanceret helhedsindtryk af dig. 

De mest populære IT-værktøjer i 2018

I forlængelse af vores analyse af, hvilke kompetencer, der efterspørges, fik vi også et godt indblik i, hvilke IT-værktøjer, der er gode at kunne mestre. Kig med nedenfor og se, hvordan du bliver en rigtig god kandidat for din kommende arbejdsgiver:

De mest populære IT-værktøjer i 2018

Forretnings- og Softwareløsninger

Business Intelligence
Dynamics
Cloud 
SAP
ERP
CRM 
Oracle
WMware
SharePoint

Systemudvikling- og projektstyringsværktøjer 

Agile
Scrum
ITIL

Baseret på 1893 jobannoncer på Jobindex.

Opfylder du alle kravene eller er der områder, hvor du godt kan forfine dine kompetencer? Så klik her og få et overblik over, hvad vi tilbyder af videreuddannelse og kurser inden for it. 

Vores analyse er baseret på henholdsvis 1893 jobannoncer fra Jobindex og 372 jobannoncer fra IT-jobbank. 


Annoncer