Vis finduddannelse.dk som: Mobile

3 gode grunde til at gøre karriere inden for Cloud

Alt har efterhånden digitale fortegn, og størstedelen af virksomheder og organisationer anvender i dag cloud-first strategien. Det betyder selvsagt, at efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft, der kan varetage udviklingen og implementering heraf, er enorm.

Virkeligheden er dog den, at der er stor mangel på it-folk med gode skill sets inden for cloud computing. Det betyder, at mange danske virksomheder og organisationer må hente arbejdskraft fra udlandet, som kan varetage arbejdsopgaverne inden for private cloud-løsninger.

Vi står altså overfor at skulle vende en kæmpe digital skude og sikre os, at vi uddanner folk, så de får kompetencer, som hører fremtiden til. I forlængelse heraf har vi sat administrerende direktør for Danish Cloud Community, Jens Erik Thorndahl, i stævne. Læs hans tre bud på, hvorfor du skal uddanne dig inden for it- og cloud-løsninger lige her:

1. Du uddanner dig til fremtiden

Cloud-branchen er i konstant udvikling qua teknologiens mange tigerspring. Organisationer af i dag kan derfor ikke komme uden om at benytte sig af en cloud-løsning på den ene eller anden led. Dine kompetencer er eftertragtede og vil blive ved med at være det lang ind i fremtiden. Uddanner du dig inden for denne del af it-universet, kan du være sikker på et fagligt udfordrende arbejdsliv, siger Jens Erik og uddyber:

Fremtiden er digitaliseret, og uddanner du dig inden for denne gren af it-branchen, vil du få en god, udviklende og alsidig karriere.

2. Du har et væld af jobmuligheder

Fordi alle organisationer udruller cloud-teknolog i dag, og fordi den eksisterende pulje af kvalificerede it-medarbejdere inden for cloud og AI er minimal, så har du fantastiske jobmuligheder efter endt uddannelse, forklarer Jens Erik og fortsætter:

Vi kommer til at se en enorm mangel på cloududdannede folk i fremtiden, ligesom vi også får brug for arbejdskraft inden for primært netværk, projektledelse og transition. Alt går i retning af cloud - om det så er en global public, eller en mere lokal privat eller delt én af slagsen. Så der er bestemt behov for folk, der kan stå for transitionen og drifte det på en sikker måde i fremtiden.

3. Du uddanner dig inden for et felt med høje lønninger

I forlængelse af, at der er stor mangel på de rigtigt uddannede, træder du tilmed ind i en branche med gode lønninger. Manglen på kvalificeret arbejdskraft giver en stor konkurrence for at få de rigtige folk, siger Jens Erik og forklarer:

Hvis udbuddet er lavt og efterspørgslen høj, stiger priserne automatisk. Det gør de også på lønningerne, når manglen på folk er så stor. 75% af medlemsvirksomhederne oplevede mangel på kvalificeret arbejdskraft sidste år. Hvis man gerne vil beholde forretningen i Danmark, skal vi altså bruge flere kvalificerede folk, og indtil vi har det, vil der helt klart være et pres på lønniveauet hos virksomhederne.

Danish Cloud Community organiserer cloud- og hostingbranchen i Danmark og samler medlemsvirksomhederne til en række netværksaktiviteter. Foreningen arbejder blandt andet for forbedret uddannelse af medlemmernes medarbejdere, og arbejder politisk på at sikre, at vi får uddannet nok af den rigtige og dybt nødvendige arbejdskraft, og dermed får de optimale betingelser for branchen i Danmark.

Senest opdateret: 18 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-12-2017

Programmering er næste generations udtryksform

... og bør ifølge eksperter komme på skoleskemaet. Hør, hvad Eva Fog fra digipippi.dk og Birgitte Hass fra IT-Branchen siger om undervisning i teknologi her. 

Læs mere
Sidst opdateret 06-11-2018

Top 10 Excel formler og -funktioner du skal kende til

Excel regneark er et effektivt og uundværligt værktøj for de fleste, men for mange er Excel et uoverskueligt program, og de fleste brugere har ikke kendskab til de funktioner, der kan gøre arbejdet med tal lettere. Vi har samlet de 10 formler og funktioner, som vi mener kan mindske tiden, du bruger i Excel og på samme tid øge nøjagtigheden af dine udregninger.

IT
Læs mere
Sidst opdateret 13-03-2019

Kanban den alternative (og humane) vej til agilitet

Er du en af dem, der gerne vil arbejde agilt, men er i tvivl om, hvilken vej du skal vælge, så tag et grundigt kig på Kanban. Det er den alternative (og humane) vej til organisatorisk agilitet.

IT
Læs mere
Sidst opdateret 12-06-2019

Digitalisering i uddannelsesbranchen

Digitaliseringen har gennem en årrække gjort sit indtog på forskellige fronter inden for uddannelsessektoren. Men hvordan kan digitalisering egentlig bruges, og kommer robotterne til at overtage alle de administrative jobs?

Læs mere