Vis finduddannelse.dk som: Mobile

3 gode grunde til at gøre karriere inden for Cloud

Alt har efterhånden digitale fortegn, og størstedelen af virksomheder og organisationer anvender i dag cloud-first strategien. Det betyder selvsagt, at efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft, der kan varetage udviklingen og implementering heraf, er enorm.

Virkeligheden er dog den, at der er stor mangel på it-folk med gode skill sets inden for cloud computing. Det betyder, at mange danske virksomheder og organisationer må hente arbejdskraft fra udlandet, som kan varetage arbejdsopgaverne inden for private cloud-løsninger.

Vi står altså overfor at skulle vende en kæmpe digital skude og sikre os, at vi uddanner folk, så de får kompetencer, som hører fremtiden til. I forlængelse heraf har vi sat administrerende direktør for Danish Cloud Community, Jens Erik Thorndahl, i stævne. Læs hans tre bud på, hvorfor du skal uddanne dig inden for it- og cloud-løsninger lige her:

1. Du uddanner dig til fremtiden

Cloud-branchen er i konstant udvikling qua teknologiens mange tigerspring. Organisationer af i dag kan derfor ikke komme uden om at benytte sig af en cloud-løsning på den ene eller anden led. Dine kompetencer er eftertragtede og vil blive ved med at være det lang ind i fremtiden. Uddanner du dig inden for denne del af it-universet, kan du være sikker på et fagligt udfordrende arbejdsliv, siger Jens Erik og uddyber:

Fremtiden er digitaliseret, og uddanner du dig inden for denne gren af it-branchen, vil du få en god, udviklende og alsidig karriere.

2. Du har et væld af jobmuligheder

Fordi alle organisationer udruller cloud-teknolog i dag, og fordi den eksisterende pulje af kvalificerede it-medarbejdere inden for cloud og AI er minimal, så har du fantastiske jobmuligheder efter endt uddannelse, forklarer Jens Erik og fortsætter:

Vi kommer til at se en enorm mangel på cloududdannede folk i fremtiden, ligesom vi også får brug for arbejdskraft inden for primært netværk, projektledelse og transition. Alt går i retning af cloud - om det så er en global public, eller en mere lokal privat eller delt én af slagsen. Så der er bestemt behov for folk, der kan stå for transitionen og drifte det på en sikker måde i fremtiden.

3. Du uddanner dig inden for et felt med høje lønninger

I forlængelse af, at der er stor mangel på de rigtigt uddannede, træder du tilmed ind i en branche med gode lønninger. Manglen på kvalificeret arbejdskraft giver en stor konkurrence for at få de rigtige folk, siger Jens Erik og forklarer:

Hvis udbuddet er lavt og efterspørgslen høj, stiger priserne automatisk. Det gør de også på lønningerne, når manglen på folk er så stor. 75% af medlemsvirksomhederne oplevede mangel på kvalificeret arbejdskraft sidste år. Hvis man gerne vil beholde forretningen i Danmark, skal vi altså bruge flere kvalificerede folk, og indtil vi har det, vil der helt klart være et pres på lønniveauet hos virksomhederne.

Danish Cloud Community organiserer cloud- og hostingbranchen i Danmark og samler medlemsvirksomhederne til en række netværksaktiviteter. Foreningen arbejder blandt andet for forbedret uddannelse af medlemmernes medarbejdere, og arbejder politisk på at sikre, at vi får uddannet nok af den rigtige og dybt nødvendige arbejdskraft, og dermed får de optimale betingelser for branchen i Danmark.

Senest opdateret: 18 okt 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 19-10-2020

Top 30 kompetencer inden for IT-branchen

Vi har undersøgt over 1500 aktuelle jobannoncer i forsøget på at klarlægge hvilke egenskaber og kompetencer der lige nu er de mest efterspurgte inden for rekruttering af IT-folk.

Læs mere
Sidst opdateret 22-11-2021

Her er fremtidens arbejdsmarkeds kompetencer

Kan du heller ikke lide ordet disruption? Så kald det bare digitalisering, radikal innovation, digital transformation, 4.0 eller noget andet. For det går ikke væk! Men, hvordan navigerer vi så bedst i det? Læs med her, hvor Tune Hein giver dig sit bud på fremtidens arbejdsmarked vigtigste kompetencer. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2020

SAP - få et indblik i det store softwareprogram

SAP er EU's største softwareproducent, og du kan arbejde med alt fra drift, til logistik og fakturering.

Læs mere
Sidst opdateret 06-08-2020

Relationer er motiverende!

Hvordan motiveres ældre borgere til at tilegne sig digitale kompetencer? Både Digitaliseringsstyrelsen og Ældre Sagen peger på vigtigheden af relationer. Læs mere her. 

Læs mere