Vis finduddannelse.dk som: Mobile

Kursus i skandinavisk moms – Handel med udlandet

Teknologisk Institut
1 dag
Åben uddannelse
Hellerup
Startdato: 14-11-2019 - Hellerup
6.990 DKK ekskl. moms

Kursusbeskrivelse

Få styr på moms i forbindelse med handel til/fra Danmark, Sverige og Norge, herunder forskelle og ligheder landene imellem. Lær mere om reglerne for særlige handelssituationer såsom intern handel, trekantshandel og kædehandel samt viderefakturering og udlæg

På dette kursus får du et indgående kendskab til momsreglerne i relation til handel med udlandet ud fra et skandinavisk perspektiv. Vi gennemgår både forskelle og ligheder landene imellem med det formål at give dig det fulde overblik over de forskellige momsregler, herunder håndteringsvariationerne i de skandinaviske lande.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til dig, der håndterer momsen i et eller flere af de Skandinaviske lande, og som ønsker nærmere kendskab til håndtering og optimering af momsen i disse lande. Kurset er også relevant, hvis momsen håndteres af et shared service center.

Udbytte

På kurset vil du bl.a.:

  • Få indgående kendskab til køb og salg til og fra Danmark, Sverige og Norge, herunder forskelle og ligheder landene imellem.
  • Blive klogere på hvilke betingelser, der skal opfyldes, når du handler med udlandet, herunder B2B og B2C samt sondringen mellem varer og ydelser.
  • Blive dygtigere til at anvende momsreglerne korrekt samt angive korrekt alt efter, om der sælges eller købes lokalt eller fra andre lande.
  • Få kendskab til momsreglerne i relation til trekantshandel.
  • Få kendskab til momsreglerne i relation til viderefakturering og udlæg samt sondringen mellem disse.

Indhold

Betingelserne samt håndteringen af grænseoverskridende handel med varer og særligt ydelser varierer i relation til de enkelte lande. På kurset vil vi gøre brug af praktiske eksempler som understøtter teorien. Ligeledes vil kurset omfatte reglerne for særlige handelssituationer såsom intern handel, trekantshandel og kædehandel samt viderefakturering og udlæg. På kurset gennemgås bl.a.

  • De forskellige krav alt efter type af handel, herunder leverancens type samt hvilke lande, der handles imellem.
  • Gennemgang af indberetningskravene ved de forskellige typer af handler.
  • Gennemgang af reglerne for trekantshandel, intern handel og kædehandel.
  • Gennemgang ad reglerne for viderefakturering og udlæg.

Bemærkninger

Kurset afholdes i samarbejde med PricewaterhouseCoopers.Kursusmaterialet er ligeledes udarbejdet i et format, der senere kan anvendes som et opslagsværk eller til brug, hvis der skal udarbejdes intern "beslutningstræ" til hjælp for den enkelte bogholder.

Undervisningen foregår på dansk, svensk og norsk, og der være rig mulighed for at få afklaret specifikke spørgsmål med en momsspecialist fra PwC Danmark, PwC Sverige og/eller PwC Norge.

Kurset kan med fordel tages sammen med kurset ”Kursus i skandinavisk moms - fradragsreglerne”

Video

Teknologisk Instituts vigtigste opgave er at sikre, at ny viden og teknologi hurtigt kan omsættes til værdi for vores kunder i form af nye eller forbedrede produkter, materialer, processer, metoder og organisationsformer.

>> Bestil mere information

Pris

Om udbyderen

Teknologisk Institut

Kurser i IT, Projektledelse, Ledelse, Energi, HR m.m

- Teknologisk Institut er det naturlige valg af kursusudbyder Teknologisk Institut har leveret uddannelse til det danske erhvervsliv siden 1906, og har derfor over 100 års erfaring med kurser og uddannelser. Hvert år deltager flere end 15.000 personer på Teknologisk...


Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Få information

 

Kontaktinfo

Teknologisk Institut

Gregersensvej 3
2630 Taastrup


Få information

Udfyld formularen for mere information om Kursus i skandinavisk moms – Handel med udlandet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!
Evalueringer
Denne uddannelse er ikke blevet evalueret.