Vis finduddannelse.dk som: Mobile
Viser 1-16 af 16
 

HD 1. del – din karrierevej

Kombiner dit arbejdsliv og faglig erhvervsøkonomisk læring på en af Danmarks mest populære efter- og videreuddannelser. HD uddannelsen er en anerkendt uddannelse i erhvervslivet, og kan være dit næste skridt i karrieren, hvad end du ønsker et kompetenceløft, karriere- eller jobskifte.

HD uddannelsen består af to selvstændige uddannelsesforløb, HD 1. del og HD 2. del, som hver især som udgangspunkt vare 2 år på deltid. Du kan HD 1. del som et selvstændigt studie, men det fungere også som fundament for HD 2. del og andre videregående uddannelser inden for erhvervsøkonomi.

Indhold og opbygning på HD 1. del

 • Erhvervsøkonomi 
 • Dataanalyse 
 • Samfundsøkonomi
 • Erhvervsret
 • Erhvervsøkonomisk metode
 • Valgfag
 • Afsluttende projekt

Fakta om HD 1. del

Med en HD 1. del får du et solidt erhvervsøkonomisk fundament og indsigt i den omverden, din virksomhed agere i. Du får en dybere forståelse af erhvervsøkonomiske problemstillinger, og med HD 1. del kommer du ud med et teoretisk og metodisk grundlag for specialisering på HD 2. del.

 1. semester: Erhvervsøkonomi (15 ECTS) og Dataanalyse (5 ECTS)
 2. semester: Erhvervsøkonomi (fortsat) og Samfundsøkonomi (10 ECTS)
 3. semester: Erhvervsret (5 ECTS), Erhvervsøkonomisk metode (5 ECTS) 1. valgfag (5 ECTS)
 4. semester: 1. valgfag (5 ECTS) og Afsluttende projekt (10 ECTS)

Samlet vægter HD 1. del 60 ECTS point. Hvilke valgfag du kan vælge imellem, afhænger af det uddannelsessted, du vælger at tage din HD-uddannelse på.

Gennem HD 1. del får du kendskab til samfundsøkonomi, virksomhedsjura, datanalyse og problemorienterede metoder. Derudover får du specialiseret viden inden for markedsledelse, innovation, offentlig økonomi, erhvervsret og digitalisering. Du står dermed stærkere på arbejdsmarkedet og i din fremtidige karriere.

Igennem uddannelsen bliver du i stand til at : Identificere virksomheders adfærd, strategi og konkurrenceforhold på forskellige markeder. Arbejde med mikro- og makroøkonomiske forbrugsteorier og modeller. Udarbejde sandsynlighedsberegninger og analysere statiske markedsforhold. Redegøre for virksomheders og personers retsstilling og identificere erhvervsretlige problemstillinger. Vurdere rentabilitet samt risiko i investeringer.

Adgangskrav og udgifter på HD 1. del

Hvis du gerne vil tage HD 1. del, er der en række adgangskrav. Du skal have en gymnasial uddannelse bag dig, og hvis ikke du har det, kan du søge om dispensation. Udover de formelle optagelseskrav anbefales det, at du har matematikfærdigheder, der svarer til B-niveau, og gode engelsk læsefærdigheder.

HD 1. del er ikke SU-berettiget, da den ligger under ”Lov om Åben Uddannelse”. Derimod er der er en brugerbetaling, som variere fra uddannelsessted til uddannelsessted. Brugerbetalingen dækker som udgangspunkt undervisning, vejledning samt 2 eksamensforsøg pr. fag. Derudover er der udgifter til bøger.

Typisk koster HD 1. del samlet omkring 35.000-45.000 kr. Priserne er momsfri. Ofte er det virksomhederne, som finansierer en HD, men det sker efter aftale mellem dig og din arbejdsgiver. Vi anbefaler desuden, at du tager kontakt til det uddannelsessted, du ønsker at læse på for de helt præcise udgifter ved uddannelsen.

Sådan kommer du videre

Find et kursus, du er interesseret i


Send en forespørgsel


Du bli'r kontaktet og får mere information af udbyderen

Ønskeliste
Kundecase
Julian Johansen - Brand Manager,...

"Jeg havde ikke været lang tid på uddannelsen, før min chef og jeg havde en snak. Der fortalte han mig, at han var imponeret over, hvordan jeg allerede havde forandret mig og kunne nogle nye ting".

Kundecase
Maj Jakobsen – Projektleder, ALE...

”Jeg er uddannet ingeniør, men jeg ønskede at udvide mine kompetencer. Min HD-uddannelse i International Business gav mig en større forståelse for forretning og ledelse. I dag arbejder jeg som fagleder og projektleder i ingeniørvirksomheden ALECTIA.”

Kundecase
René Mathys - Leder, Kundeakkvis...

"HD 2. dels uddannelsen i Finansiel Rådgivning har givet mig en bred forståelse af, hvordan man rammer forskellige kunders behov. Valgfaget Behavioural Finance har desuden givet mig indsigt i de psykologiske mekanismer, der spiller ind på kundernes valg".

kundecase
Mads Torry Lindeneg - Marketing ...

"Min HD-uddannelse i Marketing Management har givet mig den teoretiske viden inden for marketingfaget, som jeg manglede. Jeg har ved at koble teori og praksis udviklet min måde at forstå og løse problemer på i mit daglige arbejde hos NNIT."

kundecase