Få 5 bud på din kommende HR uddannelse

I denne guide går vi tæt på HR-uddannelser og kommer med 5 bud på kvalitetsuddannelser for dig, der gerne vil gøre karriere inden for HR.

5 bud på gode HR-uddannelser

Hvorfor HR?

En virksomheds medarbejdere er dens vigtigste ressource. Det er derfor altafgørende for en virksomhed, at der bliver taget hånd om dens personale, og at de fysiske og psykiske arbejdsvilkår er i top. Utallige undersøgelser viser nemlig, at der er et lighedstegn mellem trivsel og vækst i virksomheder.

For netop at sikre gode arbejdsforhold i en virksomhed bliver der oftest ansat HR-medarbejdere i en HR-afdeling, der har ansvaret for virksomhedens personale. HR står for Human Resource (menneskelige ressourcer) og varetager opgaver som:

 • Rekruttering
 • Personale administration
 • Personalejura
 • Udvikling
 • Medarbejdersamtaler
 • Employer branding
 • Og mange flere.

Desuden kan HR fungere som bindeleddet mellem ledelse og ansat/medarbejder.

Hvad er forskellen på HR og HRM?

HR står som førnævnt for human resources, hvor HRM står for human resource management. Betegnelserne bliver tit anvendt synonymt, men i ordenes betydning ligger at HRM er ledelsen/administrationen af, hvordan en virksomhed udnytter dens menneskelige ressourcer bedst muligt, mens HR kan siges, at være betegnelsen for afdelingen og medarbejderne, der varetager HR-opgaver.

Udbuddet af HR-uddannelser er stort og kan virke uoverskueligt. Vi har derfor samlet 5 bud på gode kurser og uddannelser inden for HR til dig, der enten vil starte en karriere inden for HR, eller dig der ønsker at styrke dine kompetencer inden for feltet.

1. Til dig, der gerne vil have en grundlæggende HR-uddannelse

Vil du gerne have en grundlæggende uddannelse inden for HR, hvor du bliver klædt på til at være ressourceperson mellem ledelse og medarbejder og hvor du bliver i stand til at løse Human Resources opgaver ude i virksomheden? Find den HR uddannelse, der matcher dit behov herunder.

Med en HR uddannelse bliver du klogere på HR-funktionen i din organisation. Der er mange muligheder for at finde en HR-uddannelse inden for det felt du søger. Du finder blandt andet den grundlæggende HR-uddannelse, akademiuddannelse i HR og meget mere. Der er derfor noget for ethvert niveau, uanset om du er nyuddannet eller erfaren.

Find din HR-uddannelse her

2. Til dig, der vil styrke dine kompetencer inden for personalejura

Vil du gerne have en uddannelse eller et kursus, hvor du får viden, værktøjer og inspiration inden for personalejura? Så findes der heldigvis et væld af kursusmuligheder, hvor du får faglig indsigt i de juridiske aspekter af ansættelsen. Et personalejura kursus er ikke udelukkende for dig, der mangler erfaring inden for området. Med et kursus i personalejura kan du nemlig holde din viden opdateret og blive klogere på blandt andet orlovsregler, regler for barsel, sygdom og meget mere.

På et kursus eller en uddannelse i personalejura vil du blandt andet lære om:

 • Regler om barsel, sygdom, ferie etc.
 • Advarsler, opsigelser og bortvisning
 • Ændringer i ansættelsesvilkårene
 • Ansættelse og afskedigelse
 • Håndtering af personoplysninger i et ansættelsesforhold

Læs mere og find dit personalejura kursus her

3. Til dig, der vil være klogere på rekruttering

Vil du gerne styrke dine kompetencer inden for rekruttering og processen? Så kan er kursus i rekruttering være den rigtige vej frem! Et kursus inden for rekruttering giver dig mulighed for at fordybe dig i, hvordan du undgår de mest udbredte fejl under ansættelses processen og effektivt sammensætter det ideelle team for netop jeres virksomhed.

Med et rekruttering kursus i rygsækken vil du potentielt kunne gøre en stor forskel for virksomheden, da din nye viden inden for området kan medføre at I undgår de mest almindelige - og dyre! - fejl i rekrutteringsprocessen. Du har gode muligheder for at forfine dine kompetencer inden for området og blive klogere på rekruttering. Der findes nemlig mange forskellige kurser og akademimoduler til fulde uddannelser i rekruttering.

Læs mere og find dit kursus i rekruttering her

4. Til dig, der vil optimere medarbejdersamtalerne

I rollen som HR-medarbejder er evnen til effektivt at lede og facilitere medarbejdersamtaler afgørende for at skabe en sund arbejdskultur og fremme medarbejderengagement. Et dedikeret kursus i medarbejdersamtaler kan være en investering med mange fordele, der strækker sig ud over blot den enkelte samtale.

Med et kursus i medarbejdersamtaler får du blandt andet de nødvendige færdigheder og værktøjer til at føre effektive samtaler med medarbejdere i virksomheden, uanset om der er tale om den vanskelige samtale, MUS eller lignende.

Læs mere og find dit medarbejdersamtale kursus her

5. Til dig, der ønsker fokus på godt arbejdsmiljø

Er du HR-medarbejder? Og vil du gerne sikre dig, at du gør dit for, at der er et godt arbejdsmiljø i jeres virksomhed? Så kan et kursus i personaleudvikling meget vel være den rette kursusmulighed for dig. Kurser i personaleudvikling dækker mange forskellige områder som eksempelvis:

 • Personlig effektivitet
 • Personlig udvikling
 • Mental bæredygtighed
 • Sidemandsoplæring
 • DISC
 • Og meget mere.

Deltagelse i personaleudviklingskurser motiveres af flere faktorer. Kurserne bidrager for eksempel til at forbedre medarbejdernes færdigheder og viden inden for bestemte områder, hvilket kan øge effektivitet og jobpræstation. Endvidere kan et givent kursus i personaleudvikling hjælpe den enkelte medarbejder med at øge vedkommendes engagement og motivation i rollen, blot for at nævne nogle få eksempler.

Læs mere og find dit kursus i personaleudvikling her

Se alle uddannelser inden for HR


Annoncer