Vis finduddannelse.dk som: Mobile

5 bud på gode HR-uddannelser

Hvorfor HR?

En virksomheds medarbejdere er dens vigtigste ressource. Det er derfor altafgørende for en virksomhed, at der bliver taget hånd om dens personale, og at de fysiske og psykiske arbejdsvilkår er i top. Utallige undersøgelser viser nemlig, at der er et lighedstegn mellem trivsel og vækst i virksomheder.

For netop at sikre gode arbejdsforhold i en virksomhed bliver der oftest ansat HR-medarbejdere i en HR-afdeling, der har ansvaret for virksomhedens personale. HR står for Human Resource (menneskelige ressourcer) og varetager opgaver som: Rekruttering, personaleadministration- og jura, udvikling, medarbejdersamtaler, employer branding, samt fungerer HR som bindeleddet mellem ledelse og ansat.

Hvad er forskellen på HR og HRM?

HR står som førnævnt for human resources, hvor HRM står for human resource management. Betegnelserne bliver tit anvendt synonymt, men i ordenes betydning ligger at HRM er ledelsen/administrationen af, hvordan en virksomhed udnytter dens menneskelige ressourcer bedst muligt, mens HR kan siges, at være betegnelsen for afdelingen og medarbejderne, der varetager HR-opgaver.

Søg alle uddannelser inden for HR

Udbuddet af HR-uddannelser er stort og kan virke uoverskueligt. Vi har derfor samlet 5 bud på gode uddannelser inden for HR til dig, der enten vil starte en karriere inden for HR, eller dig der ønsker at styrke dine kompetencer inden for feltet:

1. Til dig der gerne vil have en grundlæggende HR-uddannelse

Vil du gerne have en grundlæggende uddannelse inden for HR, hvor du bliver klædt på til at være ressourceperson mellem ledelse og medarbejder? Så er IBC’s uddannelse i grundlæggende HR noget for dig.

På uddannelsen lærer du om:

 • Rekruttering og ansættelse
 • Medarbejderudvikling (herunder MUS)
 • Team- og gruppeudvikling (herunder GRUS)
 • Coaching
 • Konflikthåndtering og kommunikation
 • Personalejura og anden gældende lovgivning
 • Den svære samtale - sygdom, afvikling mm.

Uddannelsen varer 15 dage og kvalificerer dig til at arbejde med alt fra rekrutteringssamtaler til afskedigelse af medarbejdere.

Læs mere om den grundlæggende HR-uddannelse

2. Til dig der vil styrke dine kompetencer inden for HR

Vil du gerne have en akademiuddannelse i HR, hvor du får viden, værktøjer og inspiration til at sikre kvalitet og udvikling i en virksomhed? Så er Erhvervsakademi Aarhus’s Akademiuddannelse i HR det rette valg for dig.

Efter uddannelsen kan du:

 • Fastlægge og gennemføre HR-aktiviteter i tråd med virksomhedens behov
 • Gennemføre kompetenceudviklingsprocesser
 • Arbejde med forandringsprocesser i praksis
 • Medvirke aktivt i virksomhedens strategiske proces
 • Anvende relevante organisationsudviklingsmetoder
 • Agere professionelt i forskellige konsulentroller.

På uddannelsen arbejder du med aktuelle HR-opgaver fra din egen dagligdag, og du får rig mulighed for at sparre med med-studerende og undervisere om, hvordan du bedst løser dem.

Læs mere om akademiuddannelsen i HR

3. Til dig der vil være HR Business Partner

Vil du gerne styrke din rolle som HR Business Partner? Og bidrage mere markant til værdiskabelsen i din organisation? Så er det strategiske kursus for HR professionelle hos CfL i København noget for dig.

Efter uddannelsen vil du:

 • Have opnået en større strategisk forståelse og kendskab til konkrete værktøjer i strategiarbejdet, der vil hjælpe dig i din rolle som sparringspartner for forretningen
 • Være i stand til at oversætte forretningsstrategi til konkrete HR-indsatser, herunder bidrage til udarbejdelse og implementering af strategien
 • Få opdateret din HR-faglighed.

Du vil også arbejde på det personlige plan og få større indsigt i HR-partnerens mangeartede roller og de udfordringer, der kan være forbundet til dette.

Læs mere om kurset for HR professionelle

4. Til dig der gerne vil have en introduktion til HR

Vil du gerne øge dine muligheder for at gøre karriere inden for HR? Med kurset ‘Introduktion til HR - starten på et spændende karriereforløb’ får du en introduktion til Human Resource Management (HRM) og HR-fagområderne: Rekruttering, kompetenceudvikling, trivsel og coaching.

På kurset får du:

 • Forståelse og kendskab til centrale begreber, værktøjer og karrieremuligheder inden for HR
 • Praktisk træning i at coache, rekruttere og facilitere
 • Refleksion over egne styrker og karriereønsker inden for HR
 • Personlig handlingsplan for, hvordan du kommer videre med din karriere i HR.

Undervisningsformen veksler mellem øvelser, oplæg samt refleksioner over egen praksis.

Læs mere om introduktionkurset til HR

5. Til dig der vil uddanne dig inden for team coaching

Er du HR-medarbejder? Og vil du gerne lære at anvende den mest effektive metode i teamcoaching? Så er denne specialiserede coachinguddannelse noget for dig. Uddannelsen henvender sig til dig, der gerne vil skabe resultater og udvikling for teams i forretningskontekst.

På uddannelsen lærer du bl.a.:

 • Karakteristika for high performance teams, og hvordan man udvikler dem
 • Håndtering af offertænkning i teamet og hvordan du undgår følelsesmæssig kapring
 • Avancerede spørgeteknikker som bringer det bedste frem i teams
 • Konflikthåndtering i teams
 • Strukturering af teamets handlingsplaner.

Uddannelsen bliver afholdt i Århus og København.

Læs mere om den Team coachuddannelsen

Se alle uddannelser inden for HR

Senest opdateret: 25 jun 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 04-04-2019

Brug Business Intelligence i jeres HR-arbejde

Business Intelligence software og HR- arbejde er ikke nødvendigvis en kobling man laver som noget af det første. Dog kan BI være med til at gøre HR-beslutningerne langt mere datadrevet.

HR
Læs mere
Sidst opdateret 19-05-2016

Tre udfordringer ved kompetenceudvikling

Hvilke udfordringer ser I inden for kompetenceudvikling i din organisation lige nu? Sådan lød et af de spørgsmål, vi for nyligt stillede uddannelsesansvarlige i 106 organisationer landet over. Spørgsmålet var en del af en større undersøgelse af danske organisationers behov for kompetenceudvikling. Du kan her læse om de tre udfordringer, danske organisationer ifølge...

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2019

Den visuelle MUS-samtale

Der er mange måder at lave en MUS-samtale på. De fleste virksomheder arbejder med en række spørgsmål - der er ens for alle medarbejdere - som så efterfølgende gennemgås til samtalen. Men hvad hvis det kunne gøres anderledes?

HR
Læs mere
Sidst opdateret 05-06-2020

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer i år 2018

HR-medarbejdere er ofte helt skarpe på, hvad de søger blandt andre medarbejdere, hvis de sidder med rekruttering. Men hvad med HRs kompetencer?

Læs mere